GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Λευτεριά στην αιχμάλωτη Αγιά Σοφιά!

Γράφει ο Γιώργος Σαγιάς -Η Αγία Σοφία θεμελιώθηκε το 532 μ. Χ. και εγκαινιάστηκε από τον Ιουστινιανό ως Χριστιανικός Ναός το 537 ...


Γράφει ο Γιώργος Σαγιάς

-Η Αγία Σοφία θεμελιώθηκε το 532 μ. Χ. και εγκαινιάστηκε από τον Ιουστινιανό ως Χριστιανικός Ναός το 537 μ.Χ. ενώ ο ιδρυτής τού Ισλαμισμού Μωάμεθ γεννήθηκε το 570, δηλαδή 33 χρόνια αργότερα από τα εγκαίνια του ιερού ναού των Χριστιανών.
Συνεπώς η κατασκευή και η χρήση του ήταν αποκλειστικά από Χριστιανούς και η προοπτική χρήσης του σήμερα σαν τζαμιού, είναι ευθεία επίθεση και προσβολή κατά του Χριστιανισμού.
-Για την ολοκλήρωση του κολοσσιαίου αυτού έργου των Ανθέμιου και Ισίδωρου (το οποίο εδράζεται σε δύο παλαιότερους χριστιανικούς ναούς οι οποίοι όμως πυρπολήθηκαν αμφότεροι, με πρώτη θεμελίωση το 330 μ.Χ. από τον Μέγα Κωνσταντίνο και δεύτερο κτήσιμο επί Θεοδοσίου Β' με ολοκλήρωση το 415 μ.Χ.), εργάστηκαν συνεχώς 10.000 άνθρωποι επί 6 έτη και ξοδεύτηκαν 320.000 λίρες (περίπου 120.000.000 σημερινά ευρώ), ενώ προσφορές και υλικά έφταναν από όλα τα μέρη που υπήρχε και τότε ελληνισμός (π.χ. μάρμαρα, χρυσός, ασήμι, ελεφαντοστό κ.ά.).
Η Κωνσταντινούπολη, είναι χτισμένη πάνω στην ελληνική πόλη Βυζάντιο που πρώτος έχτισε ο Βύζας το 667 π. Χ. σε περιοχή που ήταν ήδη και .....




ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"