GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η σαπίλα της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας

Γραφει ο  Εμμανουήλ Ν. Κώνστας Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου Το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε ο Σαμπύ Μιωνή σ...



Γραφει ο Εμμανουήλ Ν. Κώνστας
Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου

Το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε ο Σαμπύ Μιωνή στα πλαίσια της εξέτασης ενδεχόμενης ενοχής του Παπαγγελόπουλου, αποδεικνύει τις συνεννοήσεις, τις συναλλαγές και τις συνωμοσίες.

Σε όλα αυτά διαπλέκονται επιχειρηματίες, πολιτικοί, ένα οργανωμένο παραδικαστικό κύκλωμα, το Ισραήλ που διατυπώνει αίτημα στην Ελληνική κυβέρνηση υπέρ επιχειρηματία της χώρας του, εκβιασμοί και βαθύτατη διαφθορά.

Όλοι γνωρίζουν όσα συνέβησαν και όλοι κάνουν ότι εξεπλάγησαν.
Η επιδίωξη των ΣΥΡΙΖΑ _ ΑΝΕΛ να δημιουργήσουν ενόχους και να αποκαλύψουν μυστικά, ξεκινά από τη νοσηρή αγάπη για εξουσία, την ίδια που είχαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις όταν επέβαλλαν  στους δικαστές παράνομες αποφάσεις για την εφαρμογή των μνημονίων.

Η τόσο πολυσυζητημένη διάκριση εξουσιών που καθιστά  την κοινοβουλευτική δημοκρατία ηθικό πολίτευμα, μέσω θεσμικών προϋποθέσεων και λειτουργιών, για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται φενάκη.
Άλλωστε, ακόμα και αυτοί που τώρα φωνάζουν πόσες φορές δεν έχουν αναζητήσει ίδιες ακριβώς λύσεις.
Τι νόημα είχε εφόσον α πάντα λειτουργούν κατά τον ορθό τρόπο να ζητήσει το Ισραήλ την συνδρομή του πρωθυπουργικού γραφείου.
Δεν γνωρίζουν άραγε ούτε αυτοί την διάκριση εξουσιών;
Πως ακριβώς θα διευκόλυνε ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Παππάς τον Μιωνή;
Πριν τον κύριο Τσίπρα πως θα διευκόλυνε ο κ. Σαμαράς αφού και σε αυτόν είχαν απευθύνει το ίδιο αίτημα;

Με δεδομένους τους παραλήπτες των ακροάσεων, μια παίρνει ο ένας την σκυτάλη μια ο άλλος, βέβαιοι ότι η συλλογική μνήμη είναι βραχεία αφού την ελέγχουν μέσω των μέσων μαζικής επικοινωνίας, ώστε να έρχονται οι ίδιοι πάντα στον ρόλο του αδικημένου και του αγωνιζόμενου να αποκαταστήσει την ηθική.

Η διαπαραταξιακή παρουσία του Παπαγγελόπουλου αυτό ακριβώς δείχνει.
Κατά της διαφθοράς ο Καραμαλής, κατά της διαφθοράς ο Τσίπρας αλλά η διαφθορά συνεχίζεται.....  

Ενώ η υπόθεση Novartis δεν έδωσε κανέναν ένοχο μέχρι στιγμής κινδυνεύουν να ξεχαστούν και οι χιλιάδες συνταγογραφήσεις των χιλιάδων ιατρών που συμμετείχαν στο κύκλωμα και η Ελλάδα θα έχει πάλι την παγκόσμια πρωτοτυπία να μην ενοχλήσει κανέναν....

Η μεταπολιτευτική δημοκρατία έδωσε την μεγαλύτερη διαφθορά σε αριθμούς ποσών, σε συμμετοχή πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, τεχνοκρατών, τραπεζιτών, υπαλλήλων αλλά πέτυχε και να επιβάλλει μια γενικευμένη διαφθορά, τέτοιας έκτασης ώστε να συμπεριλάβει ένα τεράστιο αριθμό πολιτών αλλά και να αμβλύνει κάθε αίσθημα καταδίκης.

Ολυμπιακοί αγώνες, χρηματιστήριο, Siemens, Novartis, προμήθειες οπλικών συστημάτων, άπειρες συναλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση, χιλιάδες προγράμματα "ερευνών" στα πανεπιστήμια, κατασκευές μεγάλων έργων (αεροδρόμιο, μετρό, Αττική οδός, Εγνατία οδός, κ.α), παραδικαστικά περισσότερα από τα δικαστήρια της χώρας, τσιμέντα. Τίποτα δεν μπόρεσε να εξυγιανθεί.

Η συνταγή είναι εάν δεν έχεις πάει φυλακή, περίμενε λίγα χρόνια και επανέρχεσαι.
Εάν πάλι ανήκεις στους ελάχιστους που πήγαν φυλακή, σίγουρα ένας νόμος ή μια διάταξη θα σε βγάλει έξω και επιτέλους έχεις απογόνους να συνεχίσουν το έργο σου.

Είναι τελικά πρακτικό ζήτημα εφαρμοζόμενης πολιτικής το γεγονός ότι δεν λειτούργησε ποτέ η διάκριση εξουσιών ή πρέπει να σκεφτούμε ευρύτερα και να αναζητήσουμε τα αίτια στον ορίζοντα μιας βαθιάς εγγενούς σήψης, συνολικά του παρόντος αντιπροσωπευτικού συστήματος που αδυνατεί πλέον να ανανεωθεί.
Τα κόμματα της μεταπολιτευτικής περιόδου έχουν κυβερνήσει , έχουν διαμορφώσει ήθη και αντιλήψεις και έχουν διεκδικούν μέσα από πολλά περιστατικά τον τίτλο της συμμορίας.
Ένα σύστημα γερασμένο, νοσηρό από την αρχική του σύλληψη που στο όνομα της ηθικής έχει διαπράξει τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά του έθνους σε όλη την ιστορική του πορεία , τουλάχιστον κατά τα νεώτερα χρόνια. 

Εμμανουήλ Ν. Κώνστας είναι Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"