GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η “Δημιουργία, Ξανά!” για την ΤΙΤΑΝ και για τον τιτάνιο αγώνα οπισθοδρόμησης της χώρας από τους επαγγελματίες της Αριστεράς

Δελτίο Τύπου Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 Η “Δημιουργία, Ξανά!” για την ΤΙΤΑΝ και για τον τιτάνιο αγώνα οπισθοδρόμησης της ...



Δελτίο Τύπου
Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020

Η “Δημιουργία, Ξανά!” για την ΤΙΤΑΝ
και για τον τιτάνιο αγώνα οπισθοδρόμησης της
χώρας από τους επαγγελματίες της Αριστεράς

Παλιά μου τέχνη κόσκινο!
Η Αριστερά και οι συνοδοιπόροι λαϊκιστές καριέρας ξεκίνησαν πάλι τους «λαϊκούς αγώνες» κατά των εναλλακτικών τρόπων παραγωγής ενέργειας. 
Προφανώς θέλουν το κάρβουνο, το παλιό, το εγγυημένο με την εγγυημένη ρύπανση που θα την ανασαίνουν οι πολίτες και τα εγγυημένα πρόστιμα λόγω ρύπων που θα τα πληρώσουν ξανά οι πολίτες.

Αυτή την εποχή το αγωνιστικό μενού έχει... ΤΙΤΑΝ. 
Έτσι, ξεκίνησαν πάλι στη Δυτική Θεσσαλονίκη οι κραυγές διαμαρτυρίας για τη λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη βιομηχανία της ΤΙΤΑΝ όπως και για την ενδεχόμενη επέκταση της άδειάς της για την ενεργειακή εκμετάλλευση αποβλήτων.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Κωνσταντίνος Ζουράρις (πρώην ΑΝ.ΕΛ.), Κατερίνα Νοτοπούλου και Σωκράτης Φάμελλος έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στις 24/3, ζητώντας «δημόσιο διάλογο» για τα αποτελέσματα χρήσης εναλλακτικών καυσίμων, κατά τα έτη 2014-19, κατά την περίοδο δηλαδή, που οι ίδιοι ήταν στην κυβέρνηση και θα μπορούσαν να εφαρμόσουν οποιαδήποτε πολιτική ήθελαν και να ελέγξουν οτιδήποτε και οποιονδήποτε!
Να σημειωθεί ότι το θέμα αφορά ΠΡΟΣΘΗΚΗ ενός είδους εναλλακτικού καυσίμου, πέραν των όσων η ΤΙΤΑΝ επεξεργάζεται ήδη νομίμως εδώ και έξι χρόνια!

Ίσως να ήθελαν να εγκαινιάσουν το έργο οι ίδιοι, όπως ακριβώς έγινε με τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Ευκαρπία, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από 7 χρόνια «αντίστασης» και «αγώνα» όταν έγινε κυβέρνηση κατασκεύασε όπως ακριβώς προέβλεπε το αρχικό σχέδιο, χωρίς την παραμικρή απόκλιση και εγκαινίασε το 2017!

Η Τ.Ο. της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ! στην Κεντρική Μακεδονία καλεί τους πολίτες της Δυτικής Θεσσαλονίκης να πάψουν να παρασύρονται από τους λαϊκιστές επαγγελματίες της πολιτικής, και να ενημερωθούν πραγματικά για τα οφέλη των εναλλακτικών μορφών παραγωγής ενέργειας και για τη σωστή διαδικασία λειτουργίας τους.
Καλεί την Κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναλάβουν πρωτοβουλία για τη σωστή ενημέρωση των πολιτών και να προχωρήσουν το ταχύτερον στην αδειοδότηση μονάδων παραγωγής ενέργειας που θα απεξαρτήσουν τη χώρα από τις εισαγωγές και την ατμόσφαιρα από τους ρύπους.

Ο τρόμος, η παραπληροφόρηση και οι μαζικοί «αγώνες», για δήθεν δικαιώματα που καταπατούνται, είναι η κλασσική ατζέντα της Αριστεράς, που εμποδίζει, εδώ και χρόνια, τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών, κατασπαταλώντας τα χρήματα της Ε.Ε. σε ατελέσφορες μελέτες, καταδικάζοντας τη χώρα σε υπέρογκα πρόστιμα και το περιβάλλον σε μοιραία εγκληματική καταστροφή. Αυτό το σήριαλ πρέπει να τελειώσει.

Οι θέσεις της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ! σχετικά με τη διαχείριση αποβλήτων είναι οι παρακάτω:

Η καύση υπολειμμάτων επεξεργασίας αποβλήτων είναι μια πρακτική απαραίτητη, ειδικά για ορισμένα είδη υπολειμμάτων στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας των αποβλήτων και ειδικά όταν δεν έχουμε εξειδικευμένα εργοστάσια.
Καύση εναλλακτικών καυσίμων γίνεται σε πολλές χώρες - στην Αυστρία από το 1975 - και μέσα στον αστικό ιστό, με απόλυτη ασφάλεια.

To RDF (Refuse Derived Fuel) είναι καύσιμο προερχόμενο από απόβλητα, δηλαδή καύσιμο υπόλειμμα από την επεξεργασία αποβλήτων.
Η καύση υπολειμμάτων στην τσιμεντοβιομηχανία απαιτεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις για το υλικό και για τη διαχείριση των καυσαερίων (π.χ. εάν το υλικό περιέχει προβληματικές χημικές ενώσεις ή προσμίξεις, απαγορεύεται η καύση, και αυτά είναι ξεκάθαρες προδιαγραφές της Ε.Ε. εδώ και χρόνια).
Εφόσον, λοιπόν, αυτές τηρούνται, πρόκειται για μια καθ’ όλα νόμιμη και ασφαλή επεξεργασία, που επιπλέον δίνει λύση σε προβλήματα, όπως π.χ. η λυματολάσπη, που δεν είναι δυνατόν να ταφεί, ενώ με την καύση της επιτυγχάνουμε παράλληλα και ανάκτηση ενέργειας.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ! θεωρεί απολύτως απαραίτητη την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αποβλήτων, δηλ. τη δημιουργία μονάδων οι οποίες περιλαμβάνουν διαχωρισμό, μηχανική επεξεργασία, ανάκτηση ανακυκλώσιμων και ενεργειακή αξιοποίηση των οργανικών αποβλήτων, που τώρα θάβονται και αποτελούν «ωρολογιακή βόμβα» για το περιβάλλον ενώ επιβαρύνουν υπέρογκα τον φορολογούμενο πολίτη.

Από την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αποβλήτων προκύπτουν ελάχιστα υπολείμματα, απολύτως ελεγχόμενα ως προς την ποιότητά τους, τα οποία, λόγω ακριβώς αυτής της ποιότητάς τους, μπορούν να αξιοποιηθούν με απόλυτη ασφάλεια και μέσω της συνεπεξεργασίας-καύσης, παράγοντας ενέργεια και ελαχιστοποιώντας ακόμη περισσότερο το ποσοστό που καταλήγει στο έδαφος.

Η Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αποβλήτων που προτείνει η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ! καταργεί και τους ΧΥΤΑ, μια εδώ και δεκαετίες ξεπερασμένη μέθοδο διαχείρισης αποβλήτων, που όμως επιμένουν να διατηρούν όλες οι κυβερνήσεις διαιωνίζοντας τα προβλήματα.

ΔΗΜΙΟΥΡΓIΑ ΞΑΝΑ
Περιφερειακή οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας



ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"