GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σφοδρή επίθεση της Τουρκίας: ''Στον άξονα του κακού Ελλάδα, Αιγύπτος, Κύπρος ΗΑΕ & Γαλλία!''

Στριμωγμένη η Άγκυρα Μετά την Τρίπολη και η Άγκυρα δείχνει την ενόχλησή της με την κοινή Διακήρυξη των πέντε.  Το υπουργε...



Στριμωγμένη η Άγκυρα

Μετά την Τρίπολη και η Άγκυρα δείχνει την ενόχλησή της με την κοινή Διακήρυξη των πέντε. 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έσπευσε να απαντήσει στην διακήρυξη των 5 ΥΠΕΞ που χθες καταδίκασαν με απερίφραστο τρόπο την τρομοκρατία που ασκεί η Άγκυρα στην περιοχή. 

Νωρίτερα είχαμε μία κατάπτυστη ανακοίνωση από τον Σάρατζ.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί τους 5 ΥΠΕΞ για υποκρισία κάνοντας λόγο σε “μία ομάδα χωρών που επιδιώκουν περιφερειακό χάος και αστάθεια” και “θυσιάζουν τις δημοκρατικές φιλοδοξίες των λαών υποστηρίζοντας δικτάτορες  που έχουν πέσει σε παραλήρημα, επειδή η  ατζέντα του διαταράσσεται από την Τουρκία”! 

Το τουρκικό ΥΠΕΞ στην ίδια ανακοίνωση υποστηρίζει ότι “αντί να ξεκινήσουν διάλογο με την Τουρκία και την ΤΔΒΚ αντίστοιχα για την Ανατολική Μεσόγειο, βασίζονται σε άσχετους μη περιφερειακούς φορείς, κληρονομιά μιας αποικιακής νοοτροπίας .
Η διαστρέβλωση των μέτρων που έλαβε η Τουρκία για την προστασία των νόμιμων συμφερόντων της βάσει του διεθνούς δικαίου, είναι απαράδεκτη υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Το ίδιο ισχύει και για την Αίγυπτο.
Οι ηγέτες αυτής της χώρας φαίνεται να προτιμούν  να παραιτηθούν από τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του λαού τους, παρά να τα προστατεύουν.

Όσον αφορά τα ΗΑΕ, τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την Ανατολική Μεσόγειο, μόνο η εχθρότητα τους προς την Τουρκία τα  ενώνει με τις άλλες χώρες. Το ιστορικό αυτής της χώρας κατά της Τουρκίας και της Λιβύης είναι γνωστό.

Είναι προφανές ότι η Γαλλία, της οποίας οι προθέσεις για την εγκαθίδρυση της τρομοκρατίας στη Συρία διαταράχθηκαν  από την επιχείρησή μας Peace Spring, προσπαθεί να γίνει ο προστάτης αυτού του άξονα του κακού.

Καλούμε όλες αυτές τις χώρες να ενεργήσουν με κοινή λογική, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή μας μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσω γνήσιου και ρεαλιστικού διαλόγου και συνεργασίας παρά με την προσπάθεια δημιουργίας άξονα του κακού.''

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



pentapostagma.gr