GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

"Νεκροταφείο" τουρκικών drone η Λιβύη: Kαταρρίφθηκαν 3 μέσα σε λίγες ώρες - Στήνει βάσεις λαθρεμπορίου όπλων στη Μεσόγειο η GNA

Αποδεικνύονται άχρηστα στο πεδίο τα τουρκικά drones Μετά τις αρχικές επιτυχίες κατάληψης πόλεων από τη GNA λόγω της υπερπρο...



Αποδεικνύονται άχρηστα στο πεδίο τα τουρκικά drones

Μετά τις αρχικές επιτυχίες κατάληψης πόλεων από τη GNA λόγω της υπερπροσπάθειας των δυνάμεων του Χαφτάρ να καταλάβουν την Τρίπολη, τα νέα συστήματα που παρέλαβε από το Ισραήλ ο Λίβυος στρατηγός καταρρίπτουν όπως φαίνεται ακόμα πιο ταχύτατα τα τουρκικά drone.   

Η αεράμυνα του LNA κατέρριψε τρία τουρκικά UAV σε λιγότερο από 6 ώρες, τα οποία πετούσαν μεταξύ των πόλεων Bani Walid και της Τρίπολης, αναφέρουν πηγές στη Λιβύη.

Σύμφωνα με πηγές της ιστοσελίδας The New Arab, τα ΗΑΕ παρέλαβαν από το Ισραήλ,προκειμένου να ενισχύσουν τον Χαφτάρ ένα άκρως προηγμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου κατάλληλο για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που κατασκεύασε ισραηλινή εταιρεία.

Το σύστημα Η/Π, δια μέσω της Αιγύπτου πέρασε στα χέρια των συμβούλων και των αξιωματικών του Εθνικού Στρατού της Λιβύης και ξεκίνησε όπως κατανοούμε να καταρρίπτει τουρκικά drone.

Τα ΗΑΕ έχουν κάνει, επίσης, συμφωνίες με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, τη Μοσάντ, για να παραδώσουν στις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ στρατιωτική βοήθεια, όπως τουφέκια ελεύθερου σκοπευτή και εξοπλισμό νυχτερινής όρασης.

Όλος αυτός ο εξοπλισμός φαίνεται ότι αρχίζει να αποδίδει και σε λίγο διάστημα θα δούμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο λιβυκό έδαφος.


Κίνδυνος δημιουργίας τρομοκρατικών βάσεων σε παράκτιες πόλεις της Μεσογείου 

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, Ταξίαρχος ε.α. Sharaf Ed-Din al-Alwani, προειδοποίησε για τις επικίνδυνες βάσεις που δημιουργούνται σε πόλεις της Μεσογείου, τις οποίες ελέγχει η κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA), τονίζοντας ότι θα χρησιμοποιηθούν για τη διευκόλυνση του λαθρεμπορίου όπλων και μισθοφόρων όχι μόνο στη Λιβύη αλλά και στην Νότια Ευρώπη.

«Η παράκτια λωρίδα από την Τρίπολη προς τα σύνορα της Τυνησίας έχει τεθεί υπό την αιγίδα αυτών των τουρκόφιλων πολιτοφυλακών και των θυγατρικών τους που ανήκουν σε εξτρεμιστικές ομάδες.
Αυτή η εξέλιξη θα διευκολύνει την αποστολή τους να διακινεί όπλα και μισθοφόρους στη Λιβύη αλλά και αλλού στην ΕΕ», δήλωσε ο Αλ-Αλβάνι μιλώντας στην  εφημερίδα Asharq Al-Awsat.

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας είπε ότι οι εξτρεμιστικές ομάδες θα είναι σε θέση να αποκαταστήσουν τις δραστηριότητες τους στο λαθρεμπόριο ανθρώπων, την παράνομη μετανάστευση, την κλοπή πετρελαίου και  καυσίμων και σε πάσης φύσεως τρομοκρατικές ενέργειες, σημειώνοντας ότι οι πόλεις Zawiya, Sabrata και Surman, φιλοξενούν τα μεγαλύτερα διυλιστήρια πετρελαίου της χώρας.

Ο Ερντογάν όπως δείχνει η κατάσταση, πραγματικά υλοποιεί συνθήκες Οθωμανικής περιόδου στη Μεσόγειο με τη δημιουργία βάσεων “πειρατών” στην πιο σημαντική θάλασσα του πλανήτη.

Η παρουσία αυτών των οργανώσεων σε παράκτιες λιβυκές πόλεις, τόσο κοντά στην Νότια Ευρώπη, εγείρει σοβαρότατα ερωτηματικά για το τι πρέπει να αναμένει η ΕΕ αν δεν δράσει ταχύτατα.
Βία, χάος, τρομοκρατία εν έτει 2020 στην “αυλή” της Ευρώπης, οι αξιωματούχοι της οποίας παρατηρούν αμήχανα όλα αυτά τα δυσάρεστα τεκταινόμενα.

pentapostagma.gr

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"