GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Βίντεο-σοκ από την Ιταλία: Δεκάδες φέρετρα σε εκκλησία, αδειάζουν νεκροταφεία - Μοντέλο Ουχάν θα ακολουθήσει το Μ. Μαξίμου

Σκηνές που μας ''πάγωσαν''. Απίστευτες εικόνες μας έρχονται από την Ιταλία. Σε βίντεο που κυκλοφορεί, δε...




Σκηνές που μας ''πάγωσαν''.

Απίστευτες εικόνες μας έρχονται από την Ιταλία.
Σε βίντεο που κυκλοφορεί, δεκάδες φέρετρα βρίσκονται σε εκκλησία στο Μπέργκαμο της Ιταλίας.
Οι νεκροί αυξάνονται κατακόρυφα και έτσι δεν υπάρχει χώρος στα νεκροταφεία. 

Πρόκειται για σκηνές βγαλμένες από ταινία που προκαλούν μόνο θλίψη για την δοκιμαζόμενη Ιταλία. 

Την ίδια στιγμή, οι Αιγύπτιοι αντιμετωπίζουν τον ιό σαν βιολογικό πόλεμο.
Έχουν πάρει τρομερά μέτρα ασφαλείας, με το βίντεο που σας παραθέτουμε να τα λέει όλα. 


Χωρίς πιστούς οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας στην Ιταλία - 1.809 νεκροί, 24.747 κρούσματα

Στην Ιταλία με 1.809 νεκρούς και πάνω  από 24.747 κρούσματα αποφασίστηκε από το Βατικανό να πραγματοποιηθούν  χωρίς την παρουσία πιστών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου πραγματοποιηθούν όλες οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας. 

Ως τις 12 Απριλίου, ημέρα του Καθολικού Πάσχα όλες οι προσευχές και οι λειτουργίες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου θα μεταδίδονται ζωντανά από τον επίσημο ιστότοπο Vatican News, καθώς οι πιστοί δεν θα μπορούν να παρίστανται σε αυτές.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conter απηύθυνε νέα έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν όσο γίνεται τις εξόδους τους προκειμένου  να μπορέσουν να μειωθούν τα νέα κρούσματα.
Στην Ιταλία είναι κλειστά τα πάντα εκτός από φαρμακεία και καταστήματα τροφίμων ενώ έχει ζητηθεί από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Νέα μέτρα από το Μ. Μαξίμου 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η ετοιμότητα του συστήματος Υγείας ενώ τις αποφάσεις για νέους περιορισμούς οδηγούν οι μεγαλύτερες ανησυχίες της: τα «ορφανά» κρούσματα (δηλαδή όσα δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό ή επιδημιολογική σύνδεση με άλλο κρούσμα) κυρίως στην Αττική, αλλά και η αβλεψία μέρους της κοινής γνώμης μπροστά στον επόμενο «πολύ δύσκολο μήνα», κατά τις προειδοποιήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο κυβερνητικό επιτελείο, που παρακολουθεί στενά τις κινήσεις της υπόλοιπης Ευρώπης, κυριαρχεί η άποψη ότι απαιτούνται πιο δραστικά βήματα ανεξαρτήτως του αριθμού κρουσμάτων. 

Σε αυτή την κατεύθυνση είναι θέμα χρόνου η επέκταση του «κλεισίματος» σε τομείς της οικονομίας και, κατά πληροφορίες, αναμένονται «ρολά» και στα εμπορικά καταστήματα, ενώ υπό επεξεργασία είναι περαιτέρω περιορισμοί στις μετακινήσεις.
Στο τραπέζι φαίνεται πως βρίσκονται σενάρια για λήψη μέτρων – καραντίνα – σε επίπεδο δήμων ή νομών ενώ η απόφαση αναβάθμισης του μέχρι σήμερα γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά σε υφυπουργό με απευθείας αναφορά στον Πρωθυπουργό θα συμβάλλει, σύμφωνα με επιτελείς του Μαξίμου, στο να υπάρχει σαφής εικόνα για ανάγκες, προβλήματα και επιπλέον μέτρα σε τοπικό επίπεδο.

Μετά τις χθεσινές αποφάσεις του Μαξίμου και τη δημοσίευση δεύτερης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, συνεχίζεται η επικοινωνία με ξένες πρεσβείες ώστε τις επόμενες μέρες η Ελλάδα να προμηθευθεί μάσκες από χώρες που έχουν απόθεμα.

Στα πρότυπα της Κίνας

Κατά το μοντέλο της κινεζικής πόλης Ουχάν όπου σε μία εβδομάδα είχε χτιστεί νοσοκομείο για την περίθαλψη νοσούντων από τον κορωνοϊό, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει άμεσα 400 νοσοκομειακές κλίνες σε νέο κτίριο στην δυτική Αττική.


Στην περίπτωση της Ελλάδας δεν θα στηθεί εργοτάξιο καθώς η υποδομή υπάρχει ήδη στην περιοχή του Θριάσιου και απομένει η στελέχωση του νέου νοσοκομείου με εξοπλισμό, γιατρούς και νοσηλευτές. Πρόκειται για ιδιωτική κλινική που θα λειτουργούσε το επόμενο διάστημα, ωστόσο παραχωρείται (υπό μίσθωση προφανώς) στο Δημόσιο ώστε να την αξιοποιήσει αποκλειστικά για τα κρούσματα της πανδημίας που θα χρειαστούν νοσηλεία.

pentapostagma.gr

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"