GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γενική απαγόρευση κυκλοφορίας: Η δύσκολη απόφαση που πρέπει να πάρει ο πρωθυπουργός

Κρίνεται η ζωή των πολιτών πάνω απ' όλα! Μπροστά στην πιο δύσκολη απόφαση της πολιτικής του «ζωής» βρίσκεται ο Κυριάκος ...



Κρίνεται η ζωή των πολιτών πάνω απ' όλα!

Μπροστά στην πιο δύσκολη απόφαση της πολιτικής του «ζωής» βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος καλείται τώρα όχι μόνο να σταματήσει μια τυχόν ανεξέλεγκτη εξάπλωση του κορωνοϊού αλλά και να στείλει ένα μήνυμα (αυτό είναι και το πιο σημαντικό) στους πολίτες ώστε να πάρουν σοβαρά τις εκκλήσεις των ειδικών και να καταλάβουν ότι η πανδημία δεν είναι πλέον απειλή αλλά γεγονός,όπως αναφέρει το newsbreak.gr

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή δύο θέματα:

Το ένα είναι οι παροχές.
Σε αυτό το επίπεδο, το οικονομικό επιτελείο σε συνεργασία με την Ευρώπη ετοιμάζεται (όπως έχει ήδη φανεί) να δώσει «γη και ύδωρ» τόσο στις επιχειρήσεις που πλήττονται αλλά και στους πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν μία πρωτόγνωρη κατάσταση και μάλιστα σε μία χώρα όπου ζει ακόμα την κρίση της προηγούμενης δεκαετίας.

Το δεύτερο είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας, που έμμεσα παραπέμπει σε «στρατιωτικό νόμο», κάτι όμως που είναι αναπόφευκτο εάν θέλουμε να προλάβουμε καταστάσεις που βιώνει τόσο η Ιταλία όσο και η Ισπανία.
Μετά τις απίστευτες εικόνες που μετέδωσαν όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, με τις ουρές στα σούπερ μάρκετ, τις ουρές σε υπαίθρια μπαράκια, τους ανθρώπους τρίτης ηλικίας (αλλά και νέα παιδιά) να μαζεύονται σε πάρκα και να το διασκεδάζουν αλλά και με ανθρώπους που αγνοώντας τον κίνδυνο συνέρεαν στις εκκλησίες ώστε να κοινωνήσουν, η «άσκηση επί χάρτου» για μια απαγόρευση κυκλοφορίας είναι πλέον ειλημμένη απόφαση.

Από χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κύριος Τσιόδρας αλλά και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συζητούν πως θα γίνει η απαγόρευση κυκλοφορίας και όχι αν θα γίνει. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η απαγόρευση θα συνοδευτεί με ολικό κλείσιμο των καταστημάτων με εξαίρεση τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ και τα περίπτερα.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"