GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Βίντεο: Η έναρξη της ιρανικής πυραυλικής επίθεσης

Το βίντεο της έναρξης της πυραυλικής επίθεσης των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων κατά αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ δόθηκε στην δημοσιό...



Το βίντεο της έναρξης της πυραυλικής επίθεσης των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων κατά αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ δόθηκε στην δημοσιότητα πριν από λίγο.

Καταγράφηκε η στιγμή που πύραυλοι εκτοξεύονται για να κτυπήσουν τις αμερικανικές βάσεις σε Αϊν Αλ Ασάντ και Ιρμπίλ.
Στο βίντεο, φαίνονται οι πύραυλοι την ώρα της εκτόξευσης, με στόχο να πλήξουν τις δύο βάσεις.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει αριθμός τραυματιών ή θυμάτων, καθώς ο Λευκός Οίκος ανέφερε πως προς το παρόν γίνεται εκτίμηση των ζημιών από την επίθεση που δέχτηκαν οι δύο βάσεις με ρουκέτες.
Οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν, ανακοίνωσαν πως εξαπέλυσαν την επίθεση, ως αντίποινα για τον θάνατο του Σουλεϊμανί την περασμένη εβδομάδα.

Πάντως επικοινωνιακά το Ιράν κέρδισε «πόντους» καθώς έδειξε πως δεν φοβάται να απαντήσει παρά το τεχνολογικό χάσμα που το χωρίζει από τις ΗΠΑ.

Όσο για τους Αμερικανούς και αυτοί είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν στα ιρανικά αντίποινα γιατί αν δεν το κάνουν το γόητρό τους θα πληγεί ανεπανόρθωτα.

Βέβαια για να αποφύγουν μια κλιμάκωση στην οποία μπορεί εν τέλει να εμπλακούν και οι άλλες δύο υπερδυνάμεις της Κίνας και της Ρωσίας, είναι πολύ πιθανό να επιλεχθεί ένας στόχος ήσσονος σημασίας για να εκτονωθεί ανώδυνα η κρίση.

Βέβαια σε τέτοιες περιτπώσεις όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.
Πάντως πρέπει να σημειωθεί πως πλέον οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται εντός εχθρικού εδάφους.
Το Ιράκ είναι σιιτική χώρα και πρέπει να γίνει κατανοητό πως η θρησκεία στην Μέση Ανατολή είναι ο μέγιστος γεωπολιτικός παράγοντας.

Το 70% των Ιρακινών είναι Σιίτες και αυτομάτως αυτό καθιστά τους Αμερικανούς στόχο για την πλειοψηφία της ιρακινή κοινωνίας. 


.
pronews.gr