GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ – Τεχεράνη: «Σκοτώσαμε 80 Αμερικανούς»! – Προειδοποιεί για ολοκληρωτικό πόλεμο το Ιράν - Στις 6 το απόγευμα το διάγγελμα Ν.Τραμπ

Η εκδίκηση του Ιράν, που όλοι περίμεναν μετά την απόφαση Τραμπ να δολοφονηθεί ο Νο2 των Φρουρών της Επανάστασης Κασέμ Σουλεϊμανί,...



Η εκδίκηση του Ιράν, που όλοι περίμεναν μετά την απόφαση Τραμπ να δολοφονηθεί ο Νο2 των Φρουρών της Επανάστασης Κασέμ Σουλεϊμανί, είναι γεγονός.
Η Μέση Ανατολή Φλέγεται ξανά και από το βράδυ της Τρίτης είναι σε πλήρη εξέλιξη η «Επιχείρηση Μάρτυρας Σουλεϊμανί», όπως «βάφτισαν» τα αντίποινά τους οι Φρουροί της Επανάστασης.

Στόχος των επιθέσεων των επίλεκτων δυνάμεων του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους εδάφους-εδάφους έγιναν δυο αμερικανικές βάσεις στην επικράτεια του Ιράκ, μία στην Αρμπίλ (ιρακινό Κουρδιστάν, βόρεια) και μία στην επαρχία Άνμπαρ, την Άιν αλ Άσαντ.
Αν και από πλευράς Πενταγώνου δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς, η κρατική τηλεόραση του Ιράν κάνει λόγο για τουλάχιστον 80 νεκρούς Αμερικανούς.

Νωρίτερα, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι τα ιρανικά πυραυλικά πλήγματα προκάλεσαν θύματα μεταξύ των Ιρακινών.
Δεν έδωσε αριθμό, ούτε διευκρίνισε εάν επρόκειτο για νεκρούς ή τραυματίες.

Τουλάχιστον 12 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ, με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν να αναλαμβάνουν την ευθύνη, τονίζοντας πως πρόκειται για αντίποινα για τη δολοφονία του υποστράτηγου Σουλεϊμανί, διοικητή της Δύναμης Κουντς και να «υπόσχονται» ακόμη πιο συντριπτικά αντίποινα σε περίπτωση νέων αμερικανικών επιθέσεων.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ

Ξεκάθαρος ήταν στην ανάρτησή του ο Ιρανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Αλί Ραμπιί, ο οποίος τόνισε πως μπορεί το Ιράν θα απαντήσει με συντριπτικό τρόπο σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του.
Όλα αυτά μερικές ώρες μετά τα πλήγματα με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ που εξαπέλυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα των ένοπλων δυνάμεων του Ιράν.

Ο Αλί Ραμπιί εξέφρασε επίσης τις «ευχαριστίες» της κυβέρνησης του Ιράν στους Φρουρούς της Επανάστασης για την «επιτυχή» επιχείρηση.

Από την πλευρά του σύμβουλος του προέδρου του Ιράν προειδοποίησε ότι εάν ο αμερικανικός στρατός ανταποδώσει τα πλήγματα, βομβαρδίζοντας στόχους στην ιρανική επικράτεια, θα πυροδοτήσει την έναρξη πολέμου.

«Οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια των ΗΠΑ θα αντιμετωπιστεί με ολοκληρωτικό πόλεμο απ’ άκρου σ’ άκρο της περιοχής», ανέφερε μέσω Twitter ο Χισαμεντίν Ασένα, σύμβουλος του Χασάν Ρουχανί, ο οποίος συμπλήρωσε πως «οι σαουδάραβες όμως μπορεί να πάρουν διαφορετικό δρόμο, να έχουν απόλυτη ειρήνη».

Δεν έκανε σαφές τι εννοούσε με το σχόλιό του για το σουνιτικό βασίλειο, μεγάλο αντίπαλο της σιιτικής Ισλαμικής Δημοκρατίας στην περιοχή.

Τεχεράνη και Ριάντ εμπλέκονται σε πολέμους μέσω ενδιαμέσων στην περιοχή για δεκαετίες, από το Ιράκ και τη Συρία ως την Υεμένη.
Η Τεχεράνη έχει καλέσει επανειλημμένα το Ριάντ να καταβάλλει προσπάθειες αποκλιμάκωσης ώστε να βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις.


.
pentapostagma.gr