GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Το ΝΑΤΟ συμφωνεί με τον Τραμπ: «Ναι» στην αύξηση της εμπλοκής στη Μέση Ανατολή

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, φέρεται να συμφωνεί στην αύξηση της εμπλοκής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις υποθέ...



Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, φέρεται να συμφωνεί στην αύξηση της εμπλοκής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις υποθέσεις της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνη στην απαίτηση του Ντόναλντ Τραμπ για περαιτέρω εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή φέρεται να δηλώνει η Βορειοατλαντική Συμμαχία, λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο πρόεδρος Τραμπ, απευθυνόμενος προς τον αμερικανικό λαό, υπογράμμισε την ανάγκη της «μεγαλύτερης εμπλοκής» του ΝΑΤΟ στις υποθέσεις της περιοχής, ενώ δεν παρέλειψε να απειλήσει το Ιράν με την επιβολή «ισχυρών κυρώσεων» έως ότου «αλλάξει πολιτική».
Στον απόηχο του διαγγέλματος, ο Τραμπ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος φέρεται να τάχθηκε υπέρ της ανάληψης μεγαλύτερου ρόλου στις «εξελίξεις της Μέσης Ανατολής» αλλά και στην εμπέδωση της «σταθερότητας».

«Ο πρόεδρος ζήτησε από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ να εμπλακεί περισσότερο στη Μέση Ανατολή. 
Συμφώνησαν ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να συμβάλει περισσότερο στην περιφερειακή σταθερότητα και την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας» επισημάνθηκε στη σχετική ανακοίνωση.
Η τηλεφωνική επικοινωνία επιβεβαιώθηκε και από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζουντ Ντιρί.

Υπενθυμίζεται ότι η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή επήλθε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, όταν αμερικανικό drone έπληξε αυτοκινητοπομπή, στην οποία επέβαινε ο διοικητής της μονάδας «Quds» των ιρανικών Φρουρών της Επανάστασης, Κασέλ Σολεϊμανί.

Η Τεχεράνη, από την πρώτη στιγμή, προειδοποίησε με αντίποινα και εκδίκηση και στο πλαίσιο αυτό, τα ξημερώματα της Τετάρτης προχώρησε σε πυραυλική επίθεση, στοχεύοντας αμερικανικούς στόχους στο Ιράκ.
Οι εξελίξεις αυτές έχουν προκαλέσει διεθνή αναταραχή, ενώ αρκετές χώρες έχουν ήδη ανακοινώσει τη μείωση της στρατιωτικής τους παρουσίας στο Ιράκ, μετά και το ψήφισμα του ιρακινού Κοινοβουλίου για άμεση αποχώρηση των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων.

pentapostagma.gr