GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αντιστράτηγος (ε.α) Ανδρέας Πενταράς - H Τουρκία γνωρίζει ότι σε μια πολεμική σύγκρουση δεν θα είναι η νικήτρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν είναι εύκολο για μια χώρα να αποσύρει τις δυνάμεις της από μια τέτοια στρατιωτική βάση και να  τις εγκαταστήσει αλλού», δήλω...



Δεν είναι εύκολο για μια χώρα να αποσύρει τις δυνάμεις της από μια τέτοια στρατιωτική βάση και να  τις εγκαταστήσει αλλού», δήλωσε ο  Αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Ανδρέας Πενταράς σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αποχώρηση των ΗΠΑ από την βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία.  

O κ. Πενταράς είπε παράλληλα ότι την περίοδο που Υπουργός Άμυνας στην Ελλάδα ήταν ο Πάνος Καμένος είχαν γίνει αρκετές συζητήσεις για να μεταφερθούν οι δυνάμεις των ΗΠΑ στην Κάρπαθο κάτι που όπως είπε θα έλυνε αρκετά προβλήματα ασφάλειας.

Ερωτηθείς αν η Τουρκία θα αποτολμήσει γεωτρήσεις νοτίως της Κρήτης  είπε πως η Άγκυρα συνήθως ανακοινώνει τις προθέσεις της, σφυγμομετρεί αντιδράσεις .
Στην παρούσα φάση με την αποφασιστικότητα που δείχνει η Ελληνική πολιτική ηγεσία  δεν θα αποτολμήσει να  αποστείλει ερευνητικά σκάφη.
«Αυτό θα διαφανεί τις επόμενες  μέρες όταν ένα γαλλικό ερευνητικό   σκάφος είναι προγραμματισμένο να διεξαγάγει έρευνες  σε αυτή την περιοχή.
Αν η Τουρκία κατορθώσει  να το παρεμποδίσει σημαίνει ότι τα έχουμε χάσει όλα».


Η Τουρκία δεν επιδιώκει θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα διότι αυτό το κλιμακούμενο μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο  και γνωρίζει η Τουρκία ότι  σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα είναι η νικήτρια.
Ο πόλεμος θα είναι καταστροφικός  και για τις δυο χώρες όμως το πλήγμα που θα υποστεί η Τουρκία  θα φέρει τα πάνω κάτω  και ο Ερντογάν αυτή την στιγμή δεν θέλει να διαπραγματεύσει  ότι πέτυχε στα 17 χρόνια εξουσίας», είπε.

Για την περίπτωση της Κύπρου είπε πως είναι απομακρυσμένο ένα θερμό επεισόδιο  αφού η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει εκείνες τις δυνάμεις για έρθει σε αντιπαράθεση με την Τουρκία και να δημιουργήσει ένα θερμό επεισόδιο.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πενταράς μίλησε για την σημασία των όποιων κυρώσεων επιβληθούν στην Άγκυρα σε πρακτικό επίπεδο και ειδικά στο θέμα οικονομίας.
Τέλος, υπογράμμισε την σημασία τις διεύρυνσης των ενεργειακών συμμαχιών με τις χώρες της περιοχής και σε στρατιωτικό επίπεδο.

sigmalive.com