GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στέλνει πολεμικά πλοία νότια της Κρήτης ο Μακρόν

Έντονη κινητικότητα υπάρχει τις τελευταίες ώρες, με τις εξελίξεις λόγω Α. Μεσογείου να είναι καταιγιστικές.  Ήδη σχηματίζει η ...



Έντονη κινητικότητα υπάρχει τις τελευταίες ώρες, με τις εξελίξεις λόγω Α. Μεσογείου να είναι καταιγιστικές. 
Ήδη σχηματίζει η χώρα μας έναν άτυπο άξονα κατά της Τουρκικής προκλητικότητας, διότι το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται κίνηση της Άγκυρας στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει να επιδειχθεί ευρωπαϊκή αλληλεγγύη με οποιοδήποτε μέσον, θέτοντας όλες τις πτυχές της τουρκικής προκλητικότητας, σήμερα το βράδυ, στο δείπνο των ηγετών των κρατών – μελών, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ήδη δήλωσε πρόθυμος να στείλει γαλλικά πολεμικά πλοία εάν η Τουρκία επιχειρήσει παράνομες ενέργειες στα νότια της Κρήτης, εντός της ελληνικής ΑΟΖ, επικαλούμενη το μνημόνιο συνεργασίας με την Λιβύη.
Βέβαια μένει να δούμε ποιος θα κρατήσει το λόγο του στο τέλος. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε το εξής, οι ΕΔ είναι ισχυρές και έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση.

Ταυτόχρονα «ασπίδα» υπέρ των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας υψώνουν Γαλλία και Ιταλία που συμμετέχουν σε ναυτική άσκηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Η παρουσία στα λιμάνια της Κύπρου πολεμικών σκαφών διαφόρων χωρών αναβαθμίζει τη συνεργασία των συμμάχων, ανέφερε σε δηλώσεις του ο ΥΠΑΜ της Κύπρου, κ. Αγγελίδης.

Στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Γαλλία και την Ιταλία, πραγματοποιείται τριμερής ναυτική άσκηση τύπου «PASSEX» στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου και εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην άσκηση συμμετέχουν μέσα από το Πολεμικό Ναυτικό και των τριών χωρών με σκοπό τη βελτίωση των επιχειρησιακών ικανοτήτων των πληρωμάτων, την ενίσχυση του επίπεδου επικοινωνίας και κατανόησης και την προαγωγή του πνεύματος συνεργασίας.

Η στρατιωτική άσκηση έρχεται σύμφωνα με αναλυτές, ως απάντηση στο μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων οι οποίες κορυφώθηκαν με την τουρκολιβυκή συμφωνία για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών.

Σε δηλώσεις του χθες από τη Λάρνακα και κληθείς να σχολιάσει την άφιξη στο λιμάνι της Λάρνακας φρεγάτας του ιταλικού ναυτικού και την άσκηση συνεργασίας που αρχίζει αύριο μεταξύ Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας, ο Υπουργός είπε ότι «όλα αυτά είναι αποτελέσματα της στενής συνεργασίας που έχουμε, διατηρούμε και αναβαθμίζουμε με χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία εκτός από τις γειτονικές μας χώρες με τις οποίες γίνονται πολύ συχνά τέτοιου είδους ασκήσεις».



pentapostagma.gr