GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

" Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ"

Ιωάννης Κ. Μπουγάς* “Φίλος μεν ο Πλάτων, φιλτάτη όμως η αλήθεια» (Αριστοτέλης) Θα προσπαθήσω να κάνω μιά σύντομη και κα...




Ιωάννης Κ. Μπουγάς*

“Φίλος μεν ο Πλάτων, φιλτάτη όμως η αλήθεια» (Αριστοτέλης)

Θα προσπαθήσω να κάνω μιά σύντομη και καλόπιστη σύνοψη αυτού του κορυφαίου Εθνικού προβλήματος, στη διαχείρηση του οποίου η νέα κυβέρνηση με έχει δυστυχώς απογοητεύσει.

Η ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 προκάλεσε εκρηκτική αύξηση στην Εθνική μάστιγα της οικονομικής λαθρομετανάστευσης από την Ανατολή.
Από 51.000 το 2014, οι αφίξεις εκτοξεύθηκαν σε 885.000 το 2015.
Δύο ήταν οι κύριοι παράγοντες που προκάλεσαν αυτήν την αύξηση.
Πρώτον, η ουσιαστική πρόσκληση σε λαθραίους και το άνοιγμα των συνόρων από τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό με τη γνωστή ερώτηση/απορία «έχει η θάλασσα σύνορα;», η παροχή άδειας να κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ελληνική επικράτεια και το κλείσιμο των κέντρων περιορισμού τους.
Ο δεύτερος παράγων ήταν η δήλωση της καγκελαρίου της Γερμανίας κ. Μέρκελ ότι η Γερμανία θα μπορούσε να δεχθεί «από 800.000 μέχρι 1 εκατομύριο πρόσφυγες το 2015».

Όταν αυτές οι δηλώσεις κυκλοφόρησαν σε φτωχές χώρες της βόριας Αφρικής και της Ασίας ως και μεταξύ των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία – ΤΟΤΕ οι Σύριοι που βρίσκονταν στην Τουρκία ήταν πρόσφυγες όσο έμεναν εκεί, σήμερα δεν είναι πιά γιατί το μεγαλύτερο μέρος της Συρίας έχει ειρήνη – προκάλεσαν το μεγάλο ανρώπινο κύμα του 2015-16 προς την Ευρώπη.
Όταν η ΕΕ τρομοκρατήθηκε και έβαλε φρένο, η Ελληνική κυβέρνηση βρέθηκε προ αδιεξόδου και άρχισε να θέτει κάποιους περιορισμούς.
Οι εισροές ελαττώθηκαν σε 42.000 το 2017 και σε 45.000 το 2018, αλλά το 95-99% αυτών που αφίχθησαν τα δύο αυτά χρόνια, ως και μέχρι σήμερα το 2019, είναι ακόμη εντός της χώρας και εδώ φαίνεται ότι θα μείνουν μόνιμα.

Έτσι είχαν τα πράγματα, όταν πρόσφατα ακούστηκε ως κεραυνός το σχέδιο της κυβέρνησης να αρχίσει τη μετεγκατάσταση των λαθραίων από τις νήσους του Ανατολικού Αιγαίου σε ολόκληρη τη χώρα.
Ασχέτως των διακηρύξεων ή προθέσεων, αυτή η απόφαση θα έχει τρεις τραγικές συνέπειες:

1. Θα δημιουργηθούν σε ολόκληρη τη χώρα μόνιμοι θύλακες, γκέττο, ανθρώπων χωρίς καμία επιθυμία ή πιθανότητα συγχώνευσης στο Ελληνορθόδοξο έθνος μας.
Θα κλονιστεί η εθνοτική και η πολιτισμική μας ταυτότητα, και θα πολλαπλασιασθούν οι εστίες κοινωνικής αναταραχής και μελλοντικώνν συγκρούσεων στις ήδη υπάρχουσες στην Αθήνα και υπό δημιουργία στη Θεσσαλονίκη.

2. Οι εισροές των λαθρομεταναστών θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, γιατί η μετεγκατάσταση και οι άλλες παροχές που δίδονται από την κυβέρνηση, θα ερμηνευθούν από τους υποψηφίους λαθρομετανάστες και θα προβληθούν από τους διακινητές ως μεγάλη ευκαιρία και ως «ανοιχτή αγκαλιά της Ελλάδος»!
Το θέμα λοιπόν δεν αφορά μόνο τις χιλιάδες που είναι ήδη εδώ, αλλά τις δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες, και γιατί όχι, τα εκατομύρια που θα έρθουν!

3. Διαταράσσει επικίνδυνα την εύθραστη δημογραφική ισορροπία που υπάρχει στη Δυτική Θράκη με την αθρόα είσοδο μουσουλμάνων νεαρής ηλικίας και μάλιστα στον νομό Έβρου, κοντά στα σύνορα και σε χωριά Πομάκων, όπως το Μικρό και το Μεγάλο Δέρειο.

Τα ανωτέρω δεν μπορούν πλέον να ερμηνευθούν ως ανθρωπιστικά μέτρα σε κατατρεγμένους συνανθρώπους μας, αλλά ως αδράνεια ή και εθελουσία συμμετοχή σε πράξεις εθνικής καταστροφής.
Η αποδοχή τόσων οικονομικών λαθρομεταναστών, και ο διασκορπισμός τους σε ολόκληρη την επικράτεια δεν πρέπει να γίνει, γιατί θα αποτελέσουν νάρκη στα θεμέλια του Ελληνικού έθνους.
Έτσι έχουν καταστραφεί έθνη στο παρελθόν, είναι γνωστή η συνταγή.
Η καταστροφή μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο, και εμείς και τα παιδιά μας να έχουμε φύγει, αλλά να είσθε βέβαιοι ότι η Ελλάδα που γνωρίζουμε θα παύσει να υπάρχει με μαθηματική ακρίβεια.
Κάνει μεγάλο λάθος όποιος ομιλεί για τη δημιουργία πολυπολιτισμικής κοινωνίας στην Ελλάδα με οικονομικούς λαθρομετανάστες από την Ανατολή. (Έχω δει πολυπολιτισμικές πόλεις!).

Τι περιμέναμε, και τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για να περιορίσει το πρόβλημα:

1. Να ασφαλίσει τα σύνορα!
Ναι, να ασφαλίσει όλα τα σύνορα και να κάνει κάθε προσπάθεια να εμποδίσει την παραβίασή τους – χωρίς βέβαια να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια όσων προσπαθούν να τα παραβιάσουν- αντί να παρακολουθεί άβουλα ή και να υποβοηθεί την εισροή των λαθραίων.

2. Να φροντίσει ώστε όλοι οι παράνομοι που εισέρχονται στη χώρα, τους πρώτους που συναντούν είναι αντιπρόσωποι του Ελληνικού κράτους.
Αν αυτό επιβάλλει την απαγόρευση ύπαρξης και δράσης ΜΚΟ στα Ελληνικά νησιά και πλησίον των συνόρων της Ηπειρωτικής χώρας, να προχωρήσει άμεσα στην απομάκρυνσή τους.

3. Να φροντίσει για την κατάσχεση και περιορισμό σε σημεία υπό κρατικό έλεγχο ΟΛΩΝ των υλικών που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των λαθραίων (βάρκες, σωσίβια, μηχανές, αυτοκίντητα, κλπ.).
Επί πλέον, να νομοθετήσει ότι η κατοχή τους από ιδιώτες επιτρέπεται μόνον αν αποδεδειγμένα έχουν αγορασθεί σε πληστηριασμό του ΟΔΔΥ.

4. Να κατάσχει από όλους τους εισερχομένους τα τηλέφωνα που φέρουν.
Αυτό είναι θέμα υψίστης εθνικής ασφαλείας, γιατί τα τηλέφωνα και οι φωτογραφικές μηχανές, που όλα τα τηλέφωνα φέρουν, είναι εργαλεία άσκησης κατασκοπίας.
Τα τηλέφωνα να επιστρέφονται μόνο κατά την έξοδο των κατόχων από τη χώρα.

5. Να γίνεται δημόσια καταγγελία για κάθε εισδοχή παρανόμων στη χώρα.

6. Να παύσει να δέχεται αιτήσεις ασύλου από το εσωτερικό της χώρας, όταν ο αιτών έχει διέλθει από άλλη ασφαλή χώρα πριν την είσοδό του στην Ελλάδα. 
Αυτό θα αποκλείσει ΟΛΟΥΣ που έρχονται από την Τουρκία, χωρίς να είναι ΜΟΝΙΜΟΙ κάτοικοι της χώρας αυτής. Να το πω διαφορετικά: μόνο μόνιμοι κάτοικοι της Τουρκίας διακιούνται να κάνουν αίτημα ασύλου στην Ελλάδα.

7. Να δημιουργήσει χώρους κράτησης των οικονομικών λαθρομεταναστών σε απομακρυσμένα σημεία της χώρας σε ΣΚΗΝΕΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΙΜΑ ΚΤΙΡΙΑ, και να τους παρέχειι διατροφή και ιατρική περίθαλψη, μέχρι την απέλασή τους.
Τίποτε περισσότερο.
Όχι χρηματική αμοιβή, όχι δημιουργία μονίμων τόπων λατρείας.

Τα ανωτέρω είναι εκ των ουκ άνευ που πρέπει να γίνουν από την Ελληνική κυβέρνηση.
Η προστασία του Εθνικού συμφέροντος, σήμερα και μακροχρόνια, αυτό επιβάλλει!
Οτιδήποτε άλλο γίνει, όπως συνέχιση του εθνικούεγκλήματος του διασκορπισμού των οικονομικών λαθρομεταναστών σε ολόκληρη τη χώρα, θα σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει άλλες πρωτεραιότητες.

Ίσως προστατεύει, ή αξιολογεί ως πιό σημαντικά, τα κέρδη κάποιων από τη «βιομηχανία εξυπηρέτησης των λαθρομεταναστών» που ανθίζει.
Γιατί δεν θέλω να πιστεύω ότι έχει αποδεχθεί το εφιαλτικό σχέδιο κάποιων να λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος με «αντικατάσταση πληθυσμού».

(*) Ο Ιωάννης Κ. Μπουγάς είναι Στατιστικός και Συγγραφέας