GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Κυρώσεις» που θα στείλουν την Τουρκία εκτός ΝΑΤΟ προαναγγέλλουν οι ΗΠΑ

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Ο΄Μπράιαν δήλωσε πριν λίγο εν όψει της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερν...



Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Ο΄Μπράιαν δήλωσε πριν λίγο εν όψει της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν στην Ουάσιγκτον την ερχόμενη εβδομάδα ότι «Δεν υπάρχει καμία θέση στο ΝΑΤΟ για τους S-400, ούτε για σημαντικές αγορές ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού. 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα προειδοποιήσει τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτήν την εβδομάδα, ότι η χώρα του κινδυνεύει με κυρώσεις για την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400» δήλωση που ανοίγει την πόρτα της εξόδου της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ.

Αν γίνει πραγματικότητα.
Γιατί εσχάτως οι ΗΠΑ, άλλα λένε και άλλα κάνουν.
«Δεν υπάρχει καμία θέση στο ΝΑΤΟ για ρωσικούς εξοπλισμούς.
Αυτό είναι το μήνυμα που ο πρόεδρος θα δώσει σε εκείνον (τον Ερντογάν), ξεκάθαρα, όταν βρεθεί εδώ στην Ουάσιγκτον».

Ο σύμβουλος ασφαλείας της κυβέρνησης Τραμπ προειδοποίησε, επίσης, ότι εάν η Τουρκία δεν απαλλαγεί από το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα, οι σκληρές κυρώσεις θα είναι το επόμενο βήμα.

«Οι κυρώσεις θα εγκριθούν από το Κογκρέσο με μια συντριπτική δικομματική πλειοψηφία και η Τουρκία θα νιώσει τις επιπτώσεις αυτών των κυρώσεων» τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος.
«Το έχουμε καταστήσει σαφές στον πρόεδρο Ερντογάν» συμπλήρωσε.
Κάτι τέτοιο η Αγκυρα έχει προειδοποιήσει ότι δεν πρόκειται να το δεχθεί και θα αντιδράσει ισοδύναμα προειδοποιώντας με κλείσιμο της ΝΑΤΟϊκής βάσης του Ιντσιρλίκ, η οποία βάση είναι «καρφί στο μάτι» του Ρ.Τ.Ερντογάν, αφού ήταν στο στρατηγείο των πραξικοπηματιών του 2016.

Μια τέτοια κίνηση θα ισοδυναμούσε με de facto έξοδο από το ΝΑΤΟ.
Και βέβαια την έναρξη μιας άλλης εποχής.

pronews.gr