GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μήνυση στην "Κιβωτό του Κόσμου" για ρατσιστικές δηλώσεις κατά λαθρομεταναστών

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ! ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΝ ΔΙΩΓΜΩ! Ζούμε το παράλογο....η μήπως τα έσχατα...?...




Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ!
ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΝ ΔΙΩΓΜΩ!

Ζούμε το παράλογο....η μήπως τα έσχατα...?

Για όσους δεν γνωρίζουν η κιβωτός του κόσμου είναι η οργάνωση η οποία διευθύνεται από τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου και  -με περίσσευμα Ορθόδοξης θαλπωρής και Αγάπης- υποστηρίζει εδώ και χρόνια εκατοντάδες προσφυγόπουλα που ζουν στη χώρα μας.
Ανάμεσα στα παιδιά αυτά που υποστήριξε ο πατέρας Αντώνιος είναι και τα αδέρφια Αντετοκούμπο.
Αυτή λοιπόν την οργάνωση βρήκε να μηνύσει ο κ. Παναγιώτης Δημητράς επικεφαλής του γνωστού και μη εξαιρετέου «Το παρατηρητήριο των συμφωνιών του Ελσίνκι», το οποίο στο παρελθόν υποστήριζε ότι δήθεν στη χώρα μας ζει «μακεδονική μειονότητα» καθώς και  «τουρκική μειονότητα», αγνοώντας τόσο τις διεθνείς συνθήκες, όσο και τις αποφάσεις των Ελληνικών δικαστηρίων.

Σύμφωνα με την Αυγή, μηνυτήρια αναφορά για το «ξενοφοβικό παραλήρημα» της Κιβωτού του Κόσμου, κατέθεσε στην διεύθυνση κρατικής ασφάλειας το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι στο πλαίσιο του προγράμματος του Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων, όπως ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019.
Η αναφορά, με την επισήμανση ότι όσα αναφέρονται στην επίμαχη επιστολή της Κιβωτού «συνιστούν δημόσια υποκίνηση μίσους μέσω και του διαδικτύου», στρέφεται κατά της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» και του επικεφαλής της παπά Αντώνη Παπανικολάου, της δημοτικής συμβούλου της παράταξης «Χίος Μπροστά» κας Αγγελικής Παμπάλου και της εισαγγελέως Χίου κας Σπυριδούλας Σταυράτη.

Η αναφορά, στην οποία επισυνάπτονται τα δύο δημοσιεύματα του astraparis.gr της 22ας Νοεμβρίου 2019 και της 1ης Ιουνίου 2017, έχει ως ακολούθως:

ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ/Τ.Κ.Ζ.Α.Ρ.

24 Νοεμβρίου 2019

Κυρίες/Κύριοι,

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, κατά της ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου” και του επικεφαλής της παπά-Αντώνη Παπανικολάου αναφορικά με δύο ξενοφοβικές και ισλαμοφοβικές επιστολές τους, το 2017 και το 2019, προς το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου (και άλλους φορείς), καθώς και κατά της δημοτικής σύμβουλου Χίου Αγγελικής Παμπάλου, η οποία εκπροσωπώντας την παράταξη της “Χίος Μπροστά” διάβασε την εν λόγω επιστολή στη συνεδρίαση της 22ης Νοεμβρίου 2019 του ΔΣ.

Με τις ρατσιστικές αυτές επιστολές “αντιτίθενται απόλυτα” στην κατασκευή δύο προαναχωρησιακών κέντρων κράτησης αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) κοντά σε δομή της ΜΚΟ θεωρώντας τους μετανάστες δημόσιο κίνδυνο για τους ανήλικους που φιλοξενούνται στη δομή καθώς “η πλειοψηφία των μεταναστών είναι ενήλικοι και άγαμοι άνδρες, που προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες με σημαντικές πολιτισμικές διαφορές (οπού π.χ. τα κορίτσια θεωρούνται γυναίκες σε αρκετά μικρότερη ηλικία) και ότι μεταξύ των κρατουμένων θα περιλαμβάνονται παράνομοι, εγκληματίες, πιθανώς, ακόμη και τρομοκράτες.

Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι, δυστυχώς, αρκετά μεγάλη μερίδα του πληθυσμού των προσφύγων και μεταναστών, ίσως και λόγω των δυσμενών συνθηκών διαβίωσης τους, αλλά και άλλων λόγων, δεν είναι σε θέση να σεβαστεί τις ιδιοκτησίες που γειτνιάζουν με τους χώρους διαμονής τους και έχουν προξενήσει μεγάλες φθορές και κλοπές”.

Όλα τα παραπάνω συνιστούν δημόσια υποκίνηση μίσους μέσω και του διαδικτύου.

Επίσης η παρούσα αναφορά στρέφεται και κατά της Εισαγγελέα για Ρατσιστικά Εγκλήματα Σπυριδούλας Σταυράτη για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος επειδή όταν της υποβλήθηκε η επιστολή της Κιβωτού του Κόσμου τον Ιούνιο 2017 με το ίδιο ακραία ξενόφοβο και ισλαμόφοβο περιεχόμενο δεν προχώρησε σε άσκηση ποινικής δίωξης, όπως δεν φαίνεται να έκανε το ίδιο και με το πρόσφατο ακραία ξενόφοβο και ισλαμόφοβο κείμενο της ΜΚΟ του 2017.

Παράλληλα φέρεται, όπως λέει η ΜΚΟ, να έχει αναθέσει στην ισλαμόφοβη οργάνωση τη φιλοξενία περίπου 200 ασυνόδευτων ανηλίκων που στην πλειοψηφία τους προέρχονται από μουσουλμανικές οικογένειες.

Ακολουθούν τα δημοσιεύματα του “Αστραπάρη” της 22 Νοεμβρίου 2019 και 1 Ιουνίου 2017.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.

Με τιμή,

Παναγιώτης Δημητράς

Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι". 

Η ανάρτηση του κ. Δημητρά στο Facebook

https://www.nooz.gr/greece/1563098/minysi-stin-kibwto-toy-kosmoy-gia-ratsistikes-dilwseis-kata-prosfygwn