GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Eνας χρόνος από τη δολοφονία Κατσίφα - Απειλές Αλβανών πριν το μνημόσυνο

Συμπληρώθηκε ήδη ένας χρόνος από την άνανδρη δολοφονία του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, από τους επίλεκτους RENEA της αλβανικής...



Συμπληρώθηκε ήδη ένας χρόνος από την άνανδρη δολοφονία του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, από τους επίλεκτους RENEA της αλβανικής αστυνομίας, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. 
Αύριο στις 09:00 θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο. Μέχρι σήμερα τα Τίρανα, όχι μόνο κωλυσιεργούν επιδεικτικά στην ολοκλήρωση και έκδοση του πορίσματος, αλλά μεθοδεύουν την παρουσίαση του 35χρονου ομογενή ως «αυτόχειρα».
Σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία, η έκδοση του πορίσματος θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέσα σε έξι μήνες από το περιστατικό.

Όλο αυτό το διάστημα η εισαγγελική έρευνα προσπαθεί ν’ αποδείξει πως, όχι μόνο ο Κατσίφας ήταν «Ekstremist Grek» (Έλληνας εξτρεμιστής), αλλά και πως είχε… συνεργούς, ανασύροντας από το αρχείο παλιές υποθέσεις που όμως έχουν κριθεί από τη δικαιοσύνη.
Έως σήμερα οι αλβανικές Αρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει το ιατροδικαστικό πόρισμα και τη βαλλιστική έκθεση, ούτε εμφάνισαν σοβαρά τεκμήρια της υπόθεσης, όπως το τυφέκιο που φέρεται να είχε ο Κατσίφας.

Η οργή της οικογένειας

Οι αλβανικές μεθοδεύσεις έχουν εξοργίσει την οικογένεια του 35χρονου ομογενή, που ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του προσφιλούς τους προσώπου, ακόμη περιμένουν την ολοκλήρωση έκδοσης του πορίσματος, προκειμένου να δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις τους που φτάνουν έως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, οι Ιωάννης και Βασιλεία Κατσίφα, είχαν στείλει επιστολή στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας του να συμβάλει στην πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών της δολοφονίας του παιδιού τους και ταυτόχρονα να στρέψει το ενδιαφέρον του στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.
Οι γονείς του Κατσίφα, δεν έλαβαν καμία απάντηση από τον κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με τους νομικούς συμβούλους της οικογένειας Κατσίφα, αυτού του είδους οι μεθοδεύσεις στερούνται κάθε σοβαρότητας και θα εκπέσουν ακόμη και από τα ίδια τα στοιχεία που έως σήμερα οι αλβανικές Αρχές έχουν επιτρέψει να έρθουν στο φως.

Αύριο το μνημόσυνο

Ερωτηματικό παραμένει εάν οι αλβανικές Αρχές επιτρέψουν σε Ελλαδίτες να παραβρεθούν στο μνημόσυνο ή αν θα καταφύγουν στην προσφιλή τους τακτική, να τους απαγορεύσουν την είσοδο στη χώρα, χαρακτηρίζοντάς τους «ανεπιθύμητους». Περισσότεροι από 200 Ελλαδίτες, έως σήμερα, έχουν χαρακτηριστεί αυθαίρετα και καταχρηστικά «ανεπιθύμητοι» στην Αλβανία, ενώ μεγάλη είναι και η λίστα ομογενών στους οποίους ασκείται ullying κάθε φορά που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα.

Όπως έγινε γνωστό, την ώρα του μνημοσύνου Αλβανοί εθνικιστές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Τσερτσίζ Τόπουλι του Αργυροκάστρου, για την παρουσία Ελλαδιτών στους Βουλιαράτες.
Αρχικά η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί για την Κακαβιά, αλλά η αλβανική αστυνομία το απαγόρευσε. 
Η συγκέντρωση είχε αναγγελθεί στα κοινωνικά δίκτυα, όπου Αλβανοί εθνικιστές καλούσαν τους συμπατριώτες τους ν’ αντιδράσουν στην είσοδο Ελλήνων «εξτρεμιστών» στην Αλβανία για το μνημόσυνο του Κατσίφα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα