GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Συγκίνηση και ξέσπασμα της μάνας στο μνημόσυνο Κατσίφα - «Κωνσταντίνε μου, λεβέντη μου! Παλικάρι μου! Είμαστε γηγενείς Έλληνες χριστιανοί Ορθόδοξοι Δεν θα ξεριζώσουν το έθνος μας! ΒΙΝΤΕΟ

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα το ετήσιο μνημόσυνο του σύγχρονου ήρωα του ελληνισμού, Κωνσταντίνου Κατσίφα, στη ...





Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα το ετήσιο μνημόσυνο του σύγχρονου ήρωα του ελληνισμού, Κωνσταντίνου Κατσίφα, στη γενέτειρα και τόπο της εκτελέσεώς του, τις Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου.
Οι Αλβανικές αρχές περιόρισαν σε μεγάλο βαθμό την προσέλευση Ελλήνων στο παραμεθόριο χωριό, έχοντας καταρτίσει τεράστια λίστα ανεπιθυμήτων και επικαλούμενη διάφορες προφάσεις.

Συγκινητική η μάνα

Με έντονη συναισθηματική φόρτιση και οργή, η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα μίλησε πάνω από το μνήμα του γιου της, αποκαλώντας την Αλβανία δικτατορία και τους Αλβανούς ρουφιάνους.

«Κωνσταντίνε μου, λεβέντη μου!
Παλικάρι μου!
Είμαστε γηγενείς Έλληνες χριστιανοί Ορθόδοξοι ...
Δεν θα ξεριζώσουν το έθνος μας!
Δεν θα μας φοβίσει τίποτα, όσο κι αν μας φοβίσουν»
Κάλεσε τους νέους ανθρώπους να πάρουν τα όπλα και φώναξε ότι η Βόρειος Ήπειρος είναι ελληνική γη.
«Ο γιος μου ζει»,ανέφερε, σκορπίζοντας συγκίνηση στους παρευρισκομένους.

Παρούσα και η ελληνική κυβέρνηση

Διά επισήμου εκπροσώπου παρέστη και η κυβέρνηση, η οποία απέστειλε τον βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλειο Γιόγιακα.
Η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα επέδωσε στον βουλευτή επιστολή προς την κυβέρνηση, ζητώντας την παρέμβασή της για την επίσπευση των διαδικασιών εκδόσεως του επισήμου πορίσματος για τη δολοφονία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά τον έλεγχο στα σύνορα της Κακαβιάς συνελήφθη ο Ειδικός Φρουρός που συνόδευε με πολιτικά τον βουλευτή, καθ’ ότι δεν δήλωσε τον οπλισμό που έφερε.
Ο αστυνομικός κρατείται και θα οδηγηθεί τη Δευτέρα στο Αυτόφωρο για να δικαστεί.

video του himara.gr.





.
righter.gr

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ