GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Εξοπλίζεται η Κύπρος: Προς απόκτηση του πυραυλικού συστήματος BLOS

Οι ΥΠΑΜ Γαλλίας, Κύπρου και Βελγίου υπέγραψαν δήλωση πρόθεσης (Letter of Intent) που αφορά στην ανάπτυξη πυραυλικού οπλικού συ...




Οι ΥΠΑΜ Γαλλίας, Κύπρου και Βελγίου υπέγραψαν δήλωση πρόθεσης (Letter of Intent) που αφορά στην ανάπτυξη πυραυλικού οπλικού συστήματος τύπου BLOS (Beyond Line of Sight Land Battlefield Missile System) στο πλαίσιο προγράμματος της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO), ανέφερε πριν λίγο το κυπριακό ΥΠΑΜ.

Πρόκειται για πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάπτυξη μιας νέας γενιάς μεσαίας κλίμακας ευρωπαϊκών πυραυλικών συστημάτων BLOS.
Μιλάμε για μια οικογένεια πυραυλικών συστημάτων η οποία προορίζεται να ενσωματωθεί σε μια ευρεία ποικιλία πλατφορμών (εδάφους-εδάφους και αέρος-εδάφους) και στην παροχή ολοκληρωμένης και αυτόνομης ικανότητας προσδιορισμού στόχου.
Το έργο περιλαμβάνει κοινή κατάρτιση και συμμετοχή στελεχών των ΕΔ των χωρών της ΕΕ.


Το πρόγραμμα EU BLOS στοχεύει στην ανάπτυξη μιας οικογένειας βλημάτων BLOS με βάση το σύστημα πυραύλων MMP.
Αυτή η οικογένεια πυραυλικών συστημάτων θα κατασκευασθεί πλήρως από την ευρωπαϊκή βιομηχανία, η οποία θα παρέχει πλήρη αυτονομία χρήσης, ασφάλεια εφοδιασμού και μελλοντικές εξελίξεις, προς όφελος και των 25 κρατών-μελών της PESCO.

.