GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τον... εκτέλεσαν από τα 11 βήματα - Άδοξος αποκλεισμός για ΠΑΟΚ με τρία πέναλτι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ΠΑΟΚ κοίταξε στα μάτια τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ, όμως γνώρισε την ήττα με 3-2, που τον άφησε εκτός Champions League. ...




Ο ΠΑΟΚ κοίταξε στα μάτια τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ, όμως γνώρισε την ήττα με 3-2, που τον άφησε εκτός Champions League.

Ο Δικέφαλος έχει παράπονα από τη διαιτησία του Άγγλου ρέφερι Πόουσον, ο οποίο έδωσε τρία πέναλτι στον Άγιαξ, τα δύο εκ των οποίων έγιναν γκολ από τον Τάντιτς και το ένα αποκρούστηκε από τον Πασχαλάκη.

Το ματς

Αμφότερες οι ομάδες μπήκαν στο παιχνίδι με επιθετικούς προσανατολισμούς, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να παρακολουθήσουμε ένα… τρελό πρώτο ημίχρονο.

Το ματς απέκτησε από νωρίς γρήγορο ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις δύο ομάδες να πιέζουν ψηλά.
Ο ΠΑΟΚ άντεξε στα πρώτα λεπτά, αν και χρειάστηκε δύο επεμβάσεις του Πασχαλάκη, που πρόλαβε τον Φαν Ντε Μπέεκ μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ στο 7’ και στο 11’. Αντίστοιχα ο Δικέφαλος είχε σπουδαία ευκαιρία στο 13’, όταν έφυγε στην αντεπίθεση.
Ο Ζαμπά κράτησε την μπάλα και την έδωσε στον Άκπομ, ο οποίος δεν έκανε ιδανικό κοντρόλ και στη συνέχεια σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση.

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε ικανός να κάνει τη ζημιά.
Αφού προειδοποίησε με ωραίο σουτ του Πέλκα που έδιωξε σε κόρνερ ο Ονάνα, ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ.
Στο 23’ ο Μπίσεσβαρ έγινε αποδέκτης της μπάλας έπειτα από απομάκρυνση της ολλανδικής άμυνας, αρχικά καθυστέρησε, όμως εν συνεχεία έπιασε ένα υπέροχο σουτ με εξωτερικό φάλτσο, που αιφνιδίασε τον Ονάνα και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ!

Ο Άγιαξ πίεσε για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης και τα κατάφερε, όμως χρειάστηκε δύο πέναλτι!
Στο 32’ ο Πασχαλάκης έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Ζίγιεχ, όμως στην επαναφορά ο Ελ Καντουρί έσπρωξε τον Νέρες και παραχώρησε πέναλτι.
Ο Τάντιτς το εκτέλεσε, αλλά νικήθηκε από τον Πασχαλάκη, ο οποίος στο 38’ έκανε ακόμα μια φοβερή επέμβαση με τα πόδια σε διαγώνιο σουτ του Ταλιαφίκο.

Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ νικήθηκε τελικά στο 43’.
Ο Μπίσεσβαρ έκανε χέρι σε σέντρα του Μπλιντ, ο Τάντιτς το εκτέλεσε ξανά και αυτή τη φορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άγιαξ μπήκε πιο δυνατά και θα μπορούσε να έχει πετύχει δεύτερο γκολ εάν δεν έβρισκε απέναντί του τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, που βρέθηκε σε ετοιμότητα και έκανε σπουδαίες αποκρούσεις σε σουτ του Ζίγιεχ στο 47’ και κεφαλιά του Φέλτμαν στο 48’.
Ο ΠΑΟΚ «άγγιξε» το γκολ στο 53’, με τον Μπίσεσβαρ να γυρίζει παράλληλα και τον Πέλκα να μην μπορεί να «σπρώξει» την μπάλα στα δίχτυα από τη μικρή περιοχή!

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει απειλήσει στη συνέχεια, καθώς βρήκε αρκετές φάσεις στην αντεπίθεση, όμως οι παίκτες του έκαναν πολλά λάθη στην τελική πάσα. Η πίεση του Άγιαξ απέδωσε καρπούς στο 79’, με τον Ταλιαφίκο να κάνει το 2-1 με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ.
Στο 83’ ο διαιτητής Πόουσον εξάντλησε την αυστηρότητά του σφυρίζοντας τρίτο πέναλτι για τον Άγιαξ σε μαρκάρισμα του Μάτος στον Ταλιαφίκο, ο Τάντιτς ευστόχησε και πέτυχε το 3-1.

Στο 93’ ο Δικέφαλος μείωσε σε 3-2 με τον Μπίσεσβαρ, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει το… θαύμα στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης και έμεινε εκτός συνέχειας.


.
.