GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Χτυπήματα» κάτω από την «ζώνη» κατά της Δόμνας Μιχαηλίδου από τον ΣΥΡΙΖΑ: Πονάει ακόμα η «αποκαθήλωση» στις εκλογές

Έχουν ενοχληθεί στον ΣΥΡΙΖΑ από την σαφώς ανανεωμένη ΝΔ αλλά και από το νέο στιλ διακυβέρνησης που έχει φέρει ο Κ.Μητσοτάκ...






Έχουν ενοχληθεί στον ΣΥΡΙΖΑ από την σαφώς ανανεωμένη ΝΔ αλλά και από το νέο στιλ διακυβέρνησης που έχει φέρει ο Κ.Μητσοτάκης που φέρνει σε δύσκολη θέση το αριστερό «ανετιλίκι».

Την παρθενική της ομιλία στη βουλή έκανε χθες η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη και δεν μπόρεσε να κρύψει το τρακ του πρωτάρη στο βήμα.

Η εξωκοινοβουλευτική υφυπουργός, η οποία ανέλαβε τον δύσκολο τομέα της πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, έχει θέσει ως προτεραιότητες το επίδομα παιδιού, το οποίο θα αυξηθεί στα 2.000€ για κάθε νέα γέννα, το οικογενειακό επίδομα, το ΚΕΑ (κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης), καθώς και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
Και έδωσε χθες τα πρώτα δείγματα γραφής.



Χωρίς να μπορεί να κρύψει το άγχος που αναπόφευκτα έχει κάθε πολιτικός που ανεβαίνει για πρώτη φορά στο βήμα της Βουλής, η Δόμνα Μιχαηλίδου ανακοίνωσε την παροχή του εφάπαξ ποσού των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, σε εφαρμογή της σχετικής εξαγγελίας του πρωθυπουργού.

Ταυτοχρόνως, διαβεβαίωσε ότι όχι μόνον δεν θα κοπεί κανένα επίδομα, αλλά θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν στο πλαίσιο της άσκησης «δίκαιης και αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής».

Η αρμόδια υφυπουργός προανήγγειλε, επίσης, ότι, πέραν της ενίσχυσης του ΕΕΕ, ενισχύεται ο ΟΠΕΚΑ, που αποτελεί τον κύριο φορέα των προνοιακών πολιτικών και η ενιαία αρχή πληρωμών για τις περισσότερες προνοιακές παροχές σε περισσότερους από 2.500.000 δικαιούχους.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος έχει αναλάβει αναβαθμισμένο ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ και έχει αναδειχθεί σε νούμερο δύο του κόμματος από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, παρακολουθώντας όλες τις ομιλίες αρχηγών και βουλευτών στις προγραμματικές δηλώσεις, μόλις η Δόμνα Μιχαηλίδου κάθησε στα υπουργικά έδρανα, μετά το τέλος της ομιλίας της, ζήτησε το λόγο.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με το «πότε θα αρχίσει να δίνεται το επίδομα παιδιού;», «αν είναι έξτρα ή θα προκύψει από περικοπή αλλού;» αλλά και αν θα συνεχιστούν οι προσλήψεις στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

Μάλιστα, σ’ αυτήν την τελευταία ερώτηση, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, έστρεψε τα «βέλη» του ενάντια στον πρωθυπουργό και δοκίμασε τις αντοχές τη Δόμνας Μιχαηλίδου.
«Ως νέα γυναίκα και υπουργός, δεν θα θέλατε όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η γυναίκα να αναλαμβάνει και αυτήν την δουλειά».

Η υφυπουργός Εργασίας, έλαβε εκ νέου τον λόγο για να απαντήσει, σημειώνοντας «Η απάντηση σε όλα είναι «ναι».
Εκτός από την τελευταία, όπου δεν νομίζω ότι ο πρωθυπουργός έχει τέτοια πρόθεση.
Δεν κόβουμε κάτι, το μέτρο είναι οριζόντιο.
Δεν περιορίζουμε την «Βοήθεια στο Σπίτι».
Όχι, δεν είναι πρόθεση του πρωθυπουργού να είναι η γυναίκα στην κατάσταση που περιγράφετε».

Kαι σεξιστική επίθεση από δημοσιογράφο
Ας σημειωθεί ότι η πρώην δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νατάσα Γιάμαλη, γνωστή για τις φιλοσυριζαϊκές της απόψεις, έκανε μια απαράδεκτη σεξιστική επίθεση στην υφυπουργό Εργασίας.

«Νιώθει κινητή μήτρα στην τοποθεσία βουλή», έγραψε.


Είναι σαφές ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν έχουν «χωνέψει» την αποκαθήλωση των πρόσφατων εκλογών.




..