GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Συγκλονιστικές στιγμές στο Μάτι: Πορεία μνήμης των κατοίκων – Κανείς Συριζαίος στις εκδηλώσεις – Εικόνες-βίντεο

Πληγωμένες ψυχές, αποκαϊδια, συγκλονιστικές ιστορίες πάνω στις στάχτες, αποτελούν κομμάτια του παζλ της τραγωδίας στο Μάτι....

Πληγωμένες ψυχές, αποκαϊδια, συγκλονιστικές ιστορίες πάνω στις στάχτες, αποτελούν κομμάτια του παζλ της τραγωδίας στο Μάτι.
Ένα χρόνο μετά την πύρινη κόλαση που έζησαν κάτοικοι της περιοχής, η θλίψη είναι απέραντη για τους 102 νεκρούς που άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά.
Στον τόπο, όπου ο πόνος είναι κυρίαρχος και το μούδιασμα είναι ακόμη φανερό, πραγματοποιήθηκε πορεία στη μνήμη των θυμάτων της πύρινης λαίλαπας.

Η πορεία κατευθύνθηκε στον Ναυτικό Ομιλο στο Μάτι όπου τελέστηκε τρισάγιο σε κλίμα οδύνης.

Στα καμμένα, στα σημεία όπου δεκάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν και τελικά έχασαν τη ζωή τους, τελέστηκε η πορεία μνήμης για τους 102 νεκρούς.
Οι εικόνες των απανθρακωμένων οχημάτων που δημιούργησε το δράμα, ήρθαν και πάλι στο νου όταν κάτοικοι πέρασαν από τα μέρη όπου η φωτιά έγραψε τον δικό της δραματικό επίλογο.

Από τη διαδρομή των κατοίκων δεν έλειψε η παραλία, το σημείο όπου μαζεύτηκαν δεκάδες άνθρωποι για να καταφέρουν να σωθούν από τις φλόγες και που τελικά πέθαναν από τις αναθυμιάσεις.
Νωρίτερα, κάτοικοι του Νέου Βουτζά, απέτισαν φόρο τιμής, σε όσους χάθηκαν κατά την φονική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού.

Η πορεία κατευθύνθηκε στον Ναυτικό Ομιλο στο Μάτι όπου τελέστηκε τρισάγιο σε κλίμα οδύνης.

Τα κυπαρίσσια θα πάρουν τα ονόματα όλων αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν στον Οικισμό του Νέου Βουτζά.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τόσο στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε το πρωί παρουσία και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις της ημέρας απουσίαζαν όλοι οι αρνητικοί «πρωταγωνιστές» της ημέρας. 
Ουδείς από την προηγούμενη κυβέρνηση, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να παραστεί στο σημείο της τραγωδίας, να βρεθεί σε μια από τις πολλές εκδηλώσεις μνήμης που τελέστηκαν για τα 102 θύματα της ανείπωτης τραγωδίας.


ΣΟΚΑΡΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ

Το Μάτι προσπαθεί να ξεπεράσει την τραγωδία με 102 νεκρούς και σήμερα, ένα χρόνο μετά, οι μνήμες του πύρινου εφιάλτη ζωντανεύουν ξανά.

Κάτοικοι της περιοχής θυμούνται την 23η Ιουλίου 2018, ημέρα που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα, που ήρθαν αντιμέτωποι με τις φλόγες και το θάνατο.

Οι περιγραφές τους στην τηλεοπτική κάμερα εξακολουθούν να σοκάρουν, να συγκινούν και να συγκλονίζουν.

Συγκλονίζει ο Γιάννης Φιλιππόπουλος (δείτε στο 12′:40» στο παρακάτω βίντεο), πατέρας των διδύμων κοριτσιών που πέθαναν μαζί με τους γονείς του, στη φονική πυρκαγιά. Ανέβασε βίντεο στο Facebook μέσα στο νεκροταφείο μπροστά από το μνήμα των αγαπημένων του προσώπων.

Η κ. Χατζηλαζαρίδου (13′:09») με δυσκολία συγκρατεί τα δάκρυά της, καθώς θυμάται ότι για πολλές ώρες ήταν ανάμεσα στους αγνοούμενους.

«Οι φλόγες μας κυνηγούσαν μέχρι και τη θάλασσα», θυμάται ένας μεσήλικας άνδρας με τρόμο.

Η Αργυρά Ακτή (13′:34») ήταν για πολλούς σωτηρία, αλλά δυστυχώς για αρκετούς άλλους μοιραίος τόπος μαρτυρίου.

Ο Αργύρης (14′:14») ήταν ο τελευταίος που απεγκλώβισε η Πυροσβεστική από το «Κόκκινο Λιμανάκι» εκείνο το βράδυ της 23ης Ιουλίου 2018.

Δείτε το παρακάτω βίντεο – αφιέρωμα στη μέρα που «πάγωσε» ο χρόνος:


Οι μνήμες εκείνης της αποφράδας Δευτέρας πλημμυρίζουν τους ανθρώπους που ήρθαν αντιμέτωποι με τον θάνατο και βγήκαν νικητές.

Η κ. Αθανασιάδη (δείτε στο παρακάτω βίντεο στο 1′:24») θυμάται τις στιγμές που τη χάραξαν, όπως και η κ. Κλούντζου (3′:30») που τότε ήταν έγκυος στον 7ο μήνα.

Άλλοι κάτοικοι του Ματιού και επισκέπτες της περιοχής βαθιά πληγωμένοι δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ τους αγαπημένους τους που χάθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά για πάντα:

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο:

.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά στο Μάτι σε κλίμα πένθους και άφατης θλίψης πραγματοποιήθηκε πορεία στη μνήμη των 102 ψυχών που έσβησαν στις φλόγες.

.