GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Βόδια ξεπουλούν ένα αρχαίο ελληνικό βόδι…

Του Γιώργου Λεκάκη Ένα αρχαίο ελληνικό αγαλματίδιο, το οποίο παριστάνει ένα βοοειδές, ξεπουλιέται  την Τετάρτη, 10 Ιουλίου ...




Του Γιώργου Λεκάκη

Ένα αρχαίο ελληνικό αγαλματίδιο, το οποίο παριστάνει ένα βοοειδές, ξεπουλιέται  την Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019, από την Hammer Auktionen AG.
Το αρχαίο ελληνικό αυτό κεραμικό τέχνεργο, είναι, μας λένε, του  4ου αιώνα π.Χ. – αλλά μάλλον είναι αρχαιότερο, διότι τον 4ο αιώνα π.Χ. ήξεραν να… στηρίζουν ένα αγαλματίδιο στα τέσσερα πόδια του… και όχι σε μια κεραμική μάζα.
Το αγαλματίδιο είναι χωρίς βάση.
Έχει ύψος 9,5 εκατ. και μήκος 12 εκατ.



Το έργο δεν είναι άγνωστο.
Έχει δημοσιευθεί από τον Jean-David Cahn «Katalog 11» (αρ. 62), εκδ. Βασιλείας (Ελβετίας), το 1999, αφού «ανήκε» στον Herbert Α. Cahn, συλλέκτη επίσης στην Βασιλεία, από την δεκαετία του 1990…
Μέχρι σήμερα γι’ αυτό το συγκεκριμένο βοοειδές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον περισσότερα από 580 … «βόδια»...
Μιλάμε για πραγματικά, όμως, βόδια, που δεν καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για ένα προϊόν αρχαιοκαπηλίας, που βόδια το πούλησαν, βόδια το αγόρασαν, βόδια το φυγάδευσαν λάθρα από την χώρα, βόδια τους βοήθησαν, και βόδια τώρα το ξεπουλούν.
Και υπάρχουν βέβαια πάντα τα βόδια, που ενώ είναι δουλειά τους και καθήκον τους να προστατεύουν τον ελληνικό πολιτισμό, δεν το κάνουν..