GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στήριξη ΗΠΑ στην Ουγγαρία του Β.Ορμπάν - Ν.Τραμπ: «Kράτα γερά είμαστε στο πλευρό σου»

Οι ΗΠΑ (τουλάχιστον αυτές του Ν.Τραμπ και όχι του «βαθέως» διεθνιστικού αμερικανικού κράτους) προσφέρουν την στήριξή τους στην...





Οι ΗΠΑ (τουλάχιστον αυτές του Ν.Τραμπ και όχι του «βαθέως» διεθνιστικού αμερικανικού κράτους) προσφέρουν την στήριξή τους στην Ουγγαρία του Β.Ορμπάν καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε ως «σκληρό» αλλά «αξιοσέβαστο» πολιτικό τον Ούγγρο πρωθυπουργό, τον οποίο υποδέχτηκε τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο.

Στην ΕΕ λίγο πριν τις ευρωεκλογές που θα αλλάξουν εντελώς την διεθνιστική και επικίνδυνη για τα ευρωπαϊκά έθνη πολιτική της στάση, ο Ούγγρος πρωθυπουργός αποτελεί το «κόκκινο πανί» αφού τον χαρακτηρίζουν εθνικιστή, υπερσυντηρητικό και ότι υπονομεύει τη δημοκρατία στη χώρα του!



Και όλα αυτά επειδή προσπαθεί να προστατέψει την χώρα του από την εισροή χιλιάδων αλλοδαπών και να διατηρήσει αναλοίωτη την ουγγρική κοινωνία.

«Κάνατε καλή δουλειά και εγγυηθήκατε την ασφάλεια της χώρας σας», του είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην αρχή της συνάντησής τους στο Οβάλ Γραφείο.

«Είναι ένας σκληρός άνδρας» αλλά «σεβαστός (…) παντού στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Ο Ορμπάν είναι γνωστός για τις ευρωσκεπτικιστικές και πατριωτικές του θέσεις και την κριτική του στις δήθεν «φιλελεύθερες» δημοκρατίες, σε σημείο που το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ανέστειλε τον Μάρτιο τη συμμετοχή του κόμματός του, του Fidesz, στους κόλπους του επειδή αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις εντολές των διεθνών ελίτ που επιζητούν την με κάθε τρόπο κατάργηση των εθνών και την δημιουργία αλλοιομένων κοιωνιών με μεικτά πολυφυλετικά και πολυθρησκευτικά  χαρακτηριστικά ώστε να δημιουργηθούν υπερεθνικές κρατικές δομές με εύκολα ελεγχόμενους πολίτες αφού δεν θα διαβιούν με βάση στέρεες αξίες όπως πατρίς-θρησκεία-οικογένεια.

Ο Βίκτορ Ορμπαν «είναι προφανώς κάπως αμφιλεγόμενος όπως κι εγώ, όμως αυτό δεν είναι σοβαρό», συνέχισε ο Τραμπ, επαινώντας τον για τη στάση που τήρησε στο μεταναστευτικό.

«Κάνατε το σωστό για τη μετανάστευση, όπως λένε πολλοί», διαβεβαίωσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει ότι τα φρικτά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη οφείλονται στις διαφορετικές επιλογές που έκαναν άλλοι ηγέτες – υπονοώντας την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ που το 2015 άφησε ανοιχτά τα σύνορα για τους Σύρους πρόσφυγες.

Μια επιλογή που οδήγησε την Γερμανία σε μεγάλα προβλήματα με αποτέλεσμα να έρθει και το πολιτικό τέλος της Α.Μέρκελ.

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/772477_stirixi-ipa-stin-oyggaria-toy-vormpan-ntramp-krata-gera-eimaste-sto