GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Βαν έπεσε στο αεροπλάνο που μεταφέρει τη Μέρκελ - ΦΩΤΟ

Ένα φορτηγάκι συγκρούστηκε με το σταθμευμένο κυβερνητικό αεροσκάφος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, καταστρέφοντας ...




Ένα φορτηγάκι συγκρούστηκε με το σταθμευμένο κυβερνητικό αεροσκάφος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, καταστρέφοντας το κύτος του αεροπλάνου.
Η Μέρκελ δεν ήταν εκείνη τη στιγμή, αλλά το περιστατικό είναι το τελευταίο σε μια σειρά ατυχημάτων που περιλαμβάνει αεροσκάφη της Γερμανικής κυβέρνησης.

Η ίδια η Μέρκελ ήταν στο Ντόρτμουντ για μια σειρά συναντήσεων, επιβεβαίωσε η Luftwaffe τη Δευτέρα. Μια κυβερνητική πηγή ανέφερε στην γερμανική εφημερίδα Bild, ότι ο οδηγός του van ήταν τόσο ενθουσιασμένος με το αεριωθούμενο αεροπλάνο της Μέρκελ που οδηγώντας απρόσεχτα ξέχασε να βάλει το χειρόφρενο, προκαλώντας τη σύγκρουση.

Ένα αξιοσημείωτο περιστατικό, πέραν από το γεγονός ότι τα 12 αεροσκάφη του γερμανικού κυβερνητικού στόλου έχουν ήδη επισκεφθεί το σέρβις«» μέχρι στιγμής φέτος.

Ένα αεροσκάφος Luftwaffe Global 5000 αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει επείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο Schoenefeld του Βερολίνου τον περασμένο μήνα, ακουμπώντας στο έδαφος με και τα δύο φτερά και τραυματίζοντας το πλήρωμα.
Το εμβληματικό αεροπλάνο Airbus A340 — Konrad Adenauer — υπέστη δύο τεχνικές βλάβες τον Απρίλιο, μια φορά στην Κολωνία και μία φορά στη Νέα Υόρκη, ενώ μετέφερε τον Υπουργό Εξωτερικών Χαϊκό Μάας.

Όπως αναφέρει το RT, ο Μάας ήταν κολλημένος στο Μάλι τον Φεβρουάριο, αφού το κυβερνητικό αεροσκάφος A319 αντιμετώπισε πρόβλημα με το μηχανισμό προσγείωσης, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης Γκερντ Μιούλερ καθυστέρησε στη Ζάμπια και το Μαλάουι ύστερα από τις βλάβες που παρουσίασε το αεροσκάφος Bombardier Global 5000 σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις τον Ιανουάριο.

Ο Μιούλερ, ο οποίος αναγκάστηκε να ακυρώσει ένα ταξίδι στη Ναμίμπια ως αποτέλεσμα των καθυστερήσεων, δήλωσε ότι τα γεγονότα αποτελούσαν ντροπιαστική εξέλιξη για τη φήμη της Γερμανίας ως τεχνολογικό γίγαντα και έβλαψαν το σήμα «Made in Germany».

Ακόμη χειρότερα, η Μέρκελ, δεν κατάφερε να παραστεί στην έναρξη της συνόδου κορυφής των κρατών της G20 τον περασμένο Νοέμβριο στο Μπουένος Άιρες, αφού το αεροσκάφος της υπέστη τεχνική βλάβη και έκανε επείγουσα προσγείωση στην Κολωνία.

Πηγή: Philenews/sputniknews.gr