GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ιμάμηδες – πράκτορες της ΜΙΤ

Πρώην διοικητής της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών:” Οι εκ Τουρκίας ιμάμηδες είναι πράκτορες” Αναζωπυρώθηκε πάλι στη Γε...






Πρώην διοικητής της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών:”Οι εκ Τουρκίας ιμάμηδες είναι πράκτορες”

Αναζωπυρώθηκε πάλι στη Γερμανία η συζήτηση γύρω από την Τούρκο ισλαμική Ένωση (DITIB) που με τα 900 περίπου τζάμια της υπάγεται στη Διεύθυνση Θρησκευμάτων Τουρκίας.

O Χανς Γκέοργκ Μαασεν-επικεφαλής της υπηρεσίας Προστασίας Συντάγματος που αποχώρησε από τη θέση του πέρσι, αναφερόμενος στους ιμάμηδες της DITIB είπε πως “Είναι γνωστό πως συγκέντρωναν πληροφορίες τις οποίες τις έστελναν σε υπηρεσίες της Τουρκίας”.

Ο Χανς Γκέοργκ Μαασεν μίλησε στην ιστοσελίδα του εβδομαδιαίου περιοδικού Focus.

O Μαασεν είπε πως αυτές οι κατασκοπικές δραστηριότητες των εκ Τουρκίας προερχόμενων ιμάμηδων αποτελούν επίθεση στην ανεξαρτησία του κράτους και συνέχισε λέγοντας:” Κατά την γνώμη μου η DITIB από την σκοπιά της θρησκευτικής της ιδεολογίας δεν συνάδει με τις δημοκρατικές αξίες.
Για αυτό είναι ανάγκη η Υπηρεσία Προστασίας Συντάγματος να παρακολουθεί ακόμη πιο στενά αυτή την οργάνωση.
Κάτι το οποίο αποτελεί φυσικά πολιτική απόφαση.

Τον Ιανουάριο με σκοπό την πλήρη εξάρτησή της DITIB από την Αγκυρα, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της, καθορίστηκαν από την Τουρκία.
Στην θέση του Γενικού Προέδρου της DITIB, διορίστηκε ο ακολούθος θρησκευτικών υποθέσεων της τουρκικής πρεσβείας στο Βερολίνο Καζιμ Τουρκμεν, ενώ ως Γενικός Γραμματέας ορίστηκε ο Αχμέτ Ντιλεκ πού στο διάστημα 2014-2017 υπηρέτησε ως ακόλουθος θρησκευτικών υποθέσεων του τουρκικού προξενείου Κολωνίας.

Μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15/7 2016ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ταγίπ Ερντογάν απέλυσε πολλούς ιμάμηδες με το η ότι ήταν μέλη της κοινότητας Γκιουλέν, ενώ τον τελευταίο καιρό οι ιμάμηδες και οι διοικούντες της DITIB εκλέγονται ειδικά από την Aγκυρα και αποστέλλονται στη Γερμανία.

Το 2017 είχαν βγει ειδήσεις πως ιμάμηδες της DITIB, έδιναν πληροφορίες στην ΜΙΤ.
Τότε το παράρτημα Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας της υπηρεσίας προστασίας Συντάγματος είχε εντοπίσει τουλάχιστον 13 ιμάμηδες και είχαν γίνει αστυνομικές έφοδοι σε σπίτια.
Αλλά αργότερα ο φάκελος της έρευνας σχετικά με την DITIB έκλεισε.

Ahval.new.com 11/5/2019

Σχ: Μπράβο στους Γερμανούς.
Σε λίγο θα αποκαλύψουν πως και η γη γυρίζει!

Βέβαια …και εμείς που ξέρουμε πως κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη Θράκη κάνουμε τίποτα;



https://tourkikanea.gr/mit/praktores/