GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Forbes: Αυτοί είναι οι 4 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στη λίστα με τους πλουσιότερους για το 2019 (φωτο)

Την ετήσια λίστα του με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο δημοσίευσε σήμερα το αμερικανικό περιοδικό Forbes. Ο αριθμός...




Την ετήσια λίστα του με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο δημοσίευσε σήμερα το αμερικανικό περιοδικό Forbes.

Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων φτάνει φέτος τους 2.153, έχοντας υποχωρήσει σε σχέση με τους 2.208 του 2018.
Η αθροιστική περιουσία του κλαμπ των δισεκατομμυριούχων αγγίζει τα 8,7 τρισ. δολάρια, από 9,1 τρισ. δολάρια το προηγούμενο έτος.

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά, στην πρώτη θέση του παγκόσμιου πλούτου βρίσκεται ο πολυ-δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος, έχοντας αυξήσει την περιουσία του στα 131 δισ. δολάρια, δηλαδή 19 δισ. δολάρια περισσότερα από πέρυσι.

Ο Μπιλ Γκέιτς, που μετρά τον περισσότερο χρόνο στο Νο 1 της κατάταξης από οποιοδήποτε άλλο μέλος της λίστας, παρέμεινε φέτος στη 2η θέση με περιουσία 96,5 δισ. δολαρίων, αυξημένη σε σχέση με τα 90 δισ. δολάρια του περασμένου έτους.




Η άνοδος της μετοχής της Amazon ώθησε την περιουσία του Μπέζος, κάνοντας τη διαφορά ανάμεσα στους δύο πλουσιότερους ανθρώπους τη μεγαλύτερη από το 2001.

Η περιουσία του Γουόρεν Μπάφετ υποχώρησε κατά 1,5 δισ. δολάρια στα 82,5 δισ. δολάρια εξασφαλίζοντάς του, παρόλα αυτά, την τρίτη θέση.

Ο Μπερνάρ Αρνό, διατήρησε τη θέση του ως το 4ο πλουσιότερο φυσικό πρόσωπο στον κόσμο, αυξάνοντας την περιουσία του κατά 4 δισ. δολάρια, στα 76 δισ.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Μεξικανός κροίσος των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ.

Ο CEO του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ υποχώρησε τρεις θέσεις, στο Νο 8, καθώς η περιουσία του μειώθηκε κατά 8,7 δισ. δολάρια.

Οι τέσσερις Έλληνες της λίστας


Στην Ελλάδα υπάρχουν τέσσερις δισεκατομμυριούχοι με συνολική περιουσία 9,3 δισ. δολάρια.

Ο Φίλιππος Νιάρχος βρίσκεται στην 804η θέση, με περιουσία 2,8 δισ. δολάρια.

Στην 838η θέση βρίσκεται ο Σπύρος Λάτσης με 2,7 δισ. περιουσία και ακολουθούν οι Αριστοτέλης Μυστακίδης 2,1 δισ. δολάρια στην 1116η θέση και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης στην 1349η θέση.

Ο Φίλιππος Νιάρχος είναι ο μεγαλύτερος γιος του Σταύρου Νιάρχου και κληρονόμησε το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής έργων τέχνης του πατέρα του.

Θεωρείται ότι είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή έργων του Βίνσεντ βαν Γκογκ, σημειώνει το Forbes, ενώ περιλαμβάνει και τον πίνακα του Πάμπλο Πικάσο «Yo, Picasso».

Από τη στιγμή που απέκτησε τη συλλογή, ο Φίλιππος Νιάρχος πρόσθεσε σε αυτή κι άλλα έργα, μεταξύ άλλων του Άντι Γουόρχολ και του Μαουρίτσιο Κατελάν.

Ο δεύτερος πλουσιότερος Ελληνας είναι πλέον ο Σπύρος Λάτσης- αφού τον πέρασε ο Φίλιππος Νιάρχος.

Βρίσκεται στη θέση 838 της λίστας με περιουσία 2,7 δισ. δολάρια.

Ο Σπύρος Λάτσης διαχειρίζεται την περιουσία της οικογένειας μετά τον θάνατο του πατέρα του, Γιάννη Λάτση, το 2003.

Η οικογένεια ασχολείται ακόμη με τα ναυτιλιακά, μέσω της Latsco Shipping, αλλά έχει επενδύσει και στον τραπεζικό τομέα, σε ακίνητα και πετρέλαια, καθώς διαθέτουν ποσοστό στα Ελληνικά Πετρέλαια, στη Lamda Development και στην EFG International, σημειώνει το Forbes.





tribune.gr