GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ρουμάνοι λιμενικοί άνοιξαν πυρ κατά τουρκικού σκάφους: Τρεις Τούρκοι τραυματίες – Βίντεο-ντοκουμέντο

- Οι Ρουμάνοι Λιμενικοί έριξαν πυρά σε τουρκικό αλιευτικό που εισήλθε παράνομα στα  ανοικτά των ακτών της Ρουμανίας πριν μερικ...

-


Οι Ρουμάνοι Λιμενικοί έριξαν πυρά σε τουρκικό αλιευτικό που εισήλθε παράνομα στα  ανοικτά των ακτών της Ρουμανίας πριν μερικές ημέρες, με αποτέλεσμα 3 Τούρκους τραυματίες, ενώ  αναμένονται εξελίξεις στο θέμα αυτό. 
«Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να το κάνουν στα διεθνή ύδατα, προσπάθησαν να μας βυθίσουν», αναφέρουν οι Τούρκοι ψαράδες, το αλιευτικό σκάφος των οποίων το έκαναν κόσκινο οι άνδρες της ρουμανικής ακτοφυλακής.


Οι Ρουμάνοι  άνοιξαν πυρ στο τουρκικό αλιευτικό σκάφος που εισήλθε σε ρουμανικά χωρικά ύδατα, στην αρχή με πλαστικές και μετά με πραγματικές σφαίρες.

Τρεις Τούρκοι ψαράδες χτυπήθηκαν από τις σφαίρες, ενώ το σκάφος είναι κατεστραμμένο. Οι Τούρκοι βέβαια δήλωσαν ότι η επίθεση διεξήχθη σε διεθνή χωρικά ύδατα, ενώ το περιστατικό καταγράφηκε από κινητό  τηλέφωνο.

Το περιστατικό συνέβη στις 20 Φεβρουαρίου 2019.

Οι Ρουμάνοι στην αρχή έκαναν όλες τις απαραίτητες προειδοποιήσεις με ειδικά σήματα, αλλά οι Τούρκοι τις αγνόησαν επιδεικτικά και δεν συμμορφώθηκαν, τότε το ρουμανικό λιμενικό άνοιξε πυρ στο αλιευτικό σκάφος με  πλαστικές και πραγματικές σφαίρες.

Οι Τούρκοι τότε μέσα στο πανικό ζήτησαν βοήθεια από το ραδιόφωνο. Ο Serdar που ήταν ο καπετάνιος και ο Σαμέτ Μεμίς δέχθηκαν πλαστικές σφαίρες, ενώ ο  I. Μεμίς τραυματίστηκε από πραγματική σφαίρα.

Μετά από λίγο, το ρουμανικό λιμενικό υποχώρησε. Οι οπές των σφαιρών γέμισαν το τουρκικό αλιευτικό σκάφος, με πλήρωμα 8 ατόμων, το οποίο κακήν κακώς επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη.

«Ήθελαν να βυθίσουν το σκάφος μας. Μας βασάνισαν 6 ώρες και 3 μέλη μας  τραυματίστηκαν», είπε ο καπετάνιος.

Η ουσία είναι ότι οι Ρουμάνοι δεν σκέφθηκαν τίποτε άλλο και αφού πήραν εντολή, ενήργησαν όπως προβλέπεται.

Στον αντίποδα οι Τούρκοι ψαράδες στο Αιγαίο αλωνίζουν με την βοήθεια της τουρκικής ακτοφυλακής κατά των Ελλήνων που κυνηγούν το μεροκάματο του τρόμου.

Δεν άλλαξε μάλιστα τίποτα ούτε μετά την οδηγία που εξέδωσε το Υπουργείο Δασών & Γεωργίας της Τουρκίας προς τους τούρκους αλιείς, να μην ψαρεύουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

«Η θάλασσά μας είναι γεμάτη τουρκικά σκάφη, 6 ναυτικά μίλια είναι τα χωρικά ύδατα όλο κι όλο. Τόσα χρόνια έπρεπε να είχαμε έρθει σε συνεννόηση μαζί τους ως κράτος, εμείς ως Ελληνες φταίμε», δηλώνει ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Σαρίκας.

Αποτέλεσμα της κατάστασης, η δραματική μείωση των αποθεμάτων για τους έλληνες ψαράδες, οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν δεχθεί και πυρά μέσα στα σκάφη τους.

«Επειδή δουλεύουν παράνομα, δουλεύουν και με μεγαλύτερη επιτυχία. Το 40% του θαλάσσιου αποθέματος μας το παίρνουν αυτοί», προσθέτει ο Δημήτρης Σαρίκας.

«Οι αλιείς της Αλεξανδρούπολης, όπως αναφέρει το e-evros, είχαν συνυπογράψει και εξώδικο προς τα αρμόδια υπουργεία ενάντια στις τουρκικές παραβιάσεις, στο οποίο σημείωναν ότι πλέον φοβούνται για την ασφάλειά τους. 
«Απάντηση δεν πήραμε ποτέ», τονίζει ο κ. Σαρίκας.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-
pentapostagma.gr