GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» στρέφουν ακόντια στο BBC: Αποζημιώστε μας για το προσβλητικό κείμενο - "Καμία ανοχή στην παραποίηση της ιστορίας"

- Επιστολή διαμαρτυρίας προς το BBC απέστειλαν από κοινού με την δικηγόρο Αριάδνη Νούκα, οι «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ». Στην επ...

-



Επιστολή διαμαρτυρίας προς το BBC απέστειλαν από κοινού με την δικηγόρο Αριάδνη Νούκα, οι «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ».

Στην επιστολή τους, την οποία δημοσιοποίησαν στο Facebook, κάνουν λόγο για διακίνηση ανυπόστατων ισχυρισμών και για κραυγαλέα ιστορική παραποίηση την οποία παραθέτουμε αυτούσια παρακάτω.

Αναλυτικά η επιστολή:

Kύριε, Stephen Mulvey

Στις 24.2.2019 διαπιστώσαμε, ότι δημοσιεύσατε άρθρο που τιτλοφορείται “Greece’s invisible minority – the Makedonian Slavs” στο περιεχόμενο του οποίου, γίνεται αναφορά σε υφιστάμενη “μακεδονική” μειονότητα στην Χώρα μας.

Λόγω του εγνωσμένου κύρους του δημοσιογραφικού οργανισμού σας, το δημοσίευμα έκανε τον γύρο του πλανήτη, με αποτέλεσμα να διακινηθούν ανυπόστατα στοιχεία κραυγαλέας ιστορικής παραποίησης και να προκληθεί μια άνευ προηγουμένου σύγχυση εις βάρος της της ιστορικής, πολιτιστικής και εθνικής κληρονομιάς της Ελλάδος στο αναγνωστικό κοινό σας. 
Πραγματικά, αδυνατούμε, να πιστέψουμε, ότι δεν είστε εξοικειωμένοι με την ιστορική ακρίβεια και σε κάθε περίπτωση, δεν αντιλαμβανόμαστε, πως είναι δυνατόν να μην διερευνήσατε διεξοδικά την αλήθεια των γραφομένων που δημοσιεύσατε.
Σας υπενθυμίζουμε συναφώς, την επιστολή των 371 κλασικών ακαδημαικών ανά τον κόσμο (http://macedonia-evidence.org/obama-letter.html), στον εν ενεργεία κατά το έτος 2008 Πρόεδρο των ΗΠΑ, κ. Ομπάμα, όπου παρατίθεται με σαφήνεια η ιστορική αλήθεια, ότι οι Σλάβοι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους Μακεδόνες που ήταν Ελληνες. Ως εκ τούτων στερείται παντελούς σοβαρότητας, όχι μόνο η οποιαδήποτε αναφορά περί ύπαρξης «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα και μάλιστα καταπιεσμένης, αλλά και η οποιαδήποτε σύνδεση των Σλάβων ιστορικά και εθνολογικά με τους Μακεδόνες.

Προς μεγάλη μας απογοήτευση, το άρθρο που φιλοξενήσατε περιέχει αναφορές άκρως προσβλητικές και συκοφαντικές για τους Ελληνες πολίτες, μεταξύ των οποίων και εμείς.
Πλήττει βάναυσα το δικαίωμα μας στην αυτοδιάθεση και προσβάλει μεταξύ άλλων το δικαίωμα μας να διεκδικούμε εκτός των άλλων, την καταγωγή μας από τους προγόνους μας και βλάπτει την συνείδηση των ιστορικών πεπρωμένων του έθνους μας.
Κατά συνέπεια η οιαδήποτε παραποίηση της αλήθειας εις βάρος της ιστορικής, πολιτιστικής και εθνικής μας κληρονομιάς αποτελεί επιβλαβή προσβολή της προσωπικότητας μας, ως έθνος καθώς και ατομικά.
Οπως αντιλαμβάνεστε, ουδείς πολιτισμένος λαός μπορεί ν΄ανεχθεί την παραποίηση της Ιστορίας του ή οποιαδήποτε σχετική υπόμνηση.
Ενημερωτικά δε, σας αναφέρουμε ότι, στην Χώρα μας έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις, μετά και την κρίση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, οι οποίες έχουν αποφανθεί αμετάκλητα για την ανυπαρξία «μακεδονικής» μειονότητας, την ανυπαρξία «μακεδονικού» έθνους, την ανυπαρξία «μακεδονικής» γλώσσας και «μακεδονικού» πολιτισμού.

Υπό τα ως άνω δεδομένα, γεννούνται μια σειρά από σοβαρότατες νομικές συνέπειες που απορρέουν από το δημοσιευμένο άρθρο και ως εκ τούτου αναμένουμε την άμεση απάντηση σας που εξηγεί για τους λόγους που σας οδήγησαν στην δημοσίευση ενός ανιστόρητου κειμένου.
Αναμένουμε να μας ενημερώσετε, πως σκοπεύετετε, να ανορθώσετε την τεράστια προκληθείσα ηθική μας βλάβη.
Διαφορετικά, το δικαίωμα μας να προστατεύσουμε αποτελεσματικά την προσωπικότητα μας, σε ατομικό και εθνικό επίπεδο, θα μας οδηγήσει, στην άσκηση των νομίμων μέτρων για την αποκατάσταση της σοβαροτάτης ηθικής βλάβης που μας προκαλέσατε.

Με την ελπίδα για την αποκατάσταση της αλήθειας

1. Αριάδνη Νούκα
Δικηγόρος

2. Ενωση προσώπων “Πτολεμαίοι – Μακεδόνες”


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


https://www.crashonline.gr/paraskinio/1356914/oi-ptolemaioi-makedones-strefoun-akontia-sto-bbc-apozimioste-mas-gia-to-prosvlitiko-keimeno/