GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σημαίνει ΕΛΛΑΔΑ ! ! !

- Όταν, το καλοκαίρι του έτους 2000, εντόπισα και ανέσκαψα στη Λεπτοκαρυά , τμήμα ενός από τα μυκηναϊκά νεκροταφεία των Λειβή...

-




Όταν, το καλοκαίρι του έτους 2000, εντόπισα και ανέσκαψα στη Λεπτοκαρυά, τμήμα ενός από τα μυκηναϊκά νεκροταφεία των Λειβήθρων, όλοι οι αρχαιολόγοι λέγαμε, πως ήταν μία πολύ σημαντική ανακάλυψη τότε, γιατί ήταν από τα πρώτα μυκηναϊκά νεκροταφεία που εντοπίστηκαν στο χώρο της Μακεδονίας.

-
Η συνεχώς αυξανόμενη ανεύρεση μυκηναϊκών αγγείων και όπλων στην ενδοχώρα της Μακεδονίας, (Όλυμπος, Πιέρια), μαρτυρούν πως οι κάτοικοι της Μακεδονίας, είχαν άμεση σχέση με τους φορείς του μυκηναϊκού πολιτισμού.
Τα αντιπροσωπευτικά δείγματα της χαρακτηριστικής για τη Μακεδονία αμαυρόχρωμης κεραμικής από τα υστεροελλαδικά νεκροταφεία του Ολύμπου και η πιθανή καταγωγή τους από την αμαυρόχρωμη κεραμική της προηγούμενης (μεσοελλαδικής) περιόδου από τη νοτιότερη Ελλάδα, σε συνδυασμό με τις ομοιότητες ανάμεσα στη μυκηναϊκή και μακεδονική διάλεκτο, αντιπροσωπεύουν μια πραγματικότητα που έχει καταγραφεί στους μύθους για τη σχέση των κατοίκων της ορεινής Μακεδονίας, με τη βορειοανατολική Πελοπόννησο και την καταγωγή των βασιλιάδων τους (Τημενίδες) από τον Ηρακλή και το Άργος. 
Μέσα στις επόμενες ημέρες, πρόκειται να έρθει προς κύρωση στη Βουλή των Ελλήνων, η «Συμφωνία των Πρεσπών», πράγμα που θα σημαίνει και το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας.
Εμείς, οφείλουμε όλοι μας, να παρευρεθούμε στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που προγραμματίζεται για τις 20 Ιανουαρίου, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και ώρα 14:00΄, για να τους διατρανώσουμε ότι Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα. 
Γι’ αυτό, όποιος παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία, καθίσταται υπόλογος στις γενιές που έφυγαν, αλλά και σε αυτές που θα έλθουν . . .



ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-