GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γ. Μαυρωτάς και Γ. Ψαριανός προς Μ. Χρυσοβελώνη: «Πόσους μισθούς μπορεί να παίρνει;»

- Οι βουλευτές του Ποατμιού Γιώργος Μαυρωτάς και Γρηγόρης Ψαριανός κατέθεσαν ερώτηση σχετικά με τη μισθοδοσία της υφυπουργού Εσω...

-


Οι βουλευτές του Ποατμιού Γιώργος Μαυρωτάς και Γρηγόρης Ψαριανός κατέθεσαν ερώτηση σχετικά με τη μισθοδοσία της υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Η υφυπουργός, αν  και προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ, πήγε κόντρα στον Πάνο Καμμένο και αποφάσισε να στηρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας.
ΑΝ και αρχικά η θέση της χωρίς μισθό στη συνέχεια η θέση της προέδρου είχε μηνιαία αποζημίωση (1.800 ευρώ καθαρά, 2.280 ευρώ μικτά).

Ερώτηση των βουλευτών του Ποταμιού

Πόσους μισθούς αλήθεια μπορεί να παίρνει ένας Υπουργός; Με αυτή την απορία απευθύνονται στην κυβέρνηση οι βουλευτές, Γιώργος Μαυρωτάς και Γρηγόρης Ψαριανός. Σύμφωνα με τα στοιχεία φαίνεται, ότι η κυρία Χρυσοβελώνη – που ήταν ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τώρα είναι σκέτο ΣΥΡΙΖΑ – είναι σε δύο μισθοδοσίες. Είναι; Με αγωνία περιμένουμε την απάντηση.

Ακολουθεί η ερώτηση των βουλευτών του Ποταμιού:

Προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: Μισθοδοτείται και για τις δύο θέσεις που κατέχει η κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη;

Στις 3 Νοεμβρίου 2017, με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζη, η κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, διορίστηκε αμισθί Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας (ΕΣΟΑ). Στις 12 Ιουλίου 2018, με την απόφαση ανασυγκρότησης του ΕΣΟΑ, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζης, διατηρεί την κ. Χρυσοβελώνη στη θέση της Προέδρου. Η θέση παραμένει άμισθη.

Στις 29 Αυγούστου 2018, στον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, η κ. Χρυσοβελώνη διορίζεται, υφυπουργός Εσωτερικών.
Στις 20 Σεπτεμβρίου 2018 κι ενώ έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού, με κοινή απόφαση (ΚΥΑ) υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζης και αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χουλιαράκης, καθορίζεται η μηνιαία αποζημίωση (1.800 ευρώ καθαρά, 2.280 ευρώ μικτά) της Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας (ΕΣΟΑ), σύμφωνα με το άρθρο 67 του ν. 4530/2018 («Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών και άλλες διατάξεις»), όπου ορίζεται ότι δύναται η καταβολή αμοιβής ή αποζημίωσης στην Πρόεδρο του Ε.Σ.Ο.Α. και μάλιστα αναδράμει από τον Αύγουστο του 2018.

Με δεδομένο ότι, στις 20 Σεπτεμβρίου η κ. Μ. Χρυσοβελώνη ήταν ήδη υφυπουργός

Με δεδομένο ότι, η κ. Μ. Χρυσοβελώνη παραμένει Πρόεδρος του Ε.Σ.Ο.Α παρότι το Συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει από τον Ιούλιο του 2018 προκύπτει ζήτημα νομιμότητας και ηθικής τάξης.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1) Με ποιο σκεπτικό διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα αποζημίωσης της κ. Μ. Χρυσοβελώνη για το έργο της ως προέδρου το ΕΣΟΑ, ενώ ήδη από τον Αύγουστο 2018 μισθοδοτείτο ως υφυπουργός;

2) Έχει αποποιηθεί η κ. Μ. Χρυσοβελώνη του μισθού της ως Πρόεδρος του ΕΣΟΑ;

3) Θα οριστεί διάδοχο πρόσωπο της υφυπουργού κ. Χρυσοβελώνη στην θέση του Πρόεδρου του ΕΣΟΑ ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Γιώργος Μαυρωτάς - Αττικής
Γρηγόρης Ψαριανός - Β' Αθήνας

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-