GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πότε και ποιος αναλαμβάνει Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετά τον Ευ. Αποστολάκη – Τα ονόματα

- Τι λένε πηγές του υπουργείου Άμυνας Η επιλογή του νυν Α/ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ως υπουργού Αμυνας σηματοδοτε...

-



Τι λένε πηγές του υπουργείου Άμυνας

Η επιλογή του νυν Α/ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ως υπουργού Αμυνας σηματοδοτεί την ανάγκη επιλογής νέου αρχηγού του στρατού. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iefimerida.gr προσωρινά, καθήκοντα αρχηγού ΓΕΕΘΑ θα εκτελεί ο νυν υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.

Η επιλογή του νέου αρχηγού θα γίνει μετά την ορκωμοσία του κ. Αποστολάκη ως υπουργού Αμυνας και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Τυπικά δεν υπάρχει κενό καθώς σύμφωνα με τον νόμο η αναπλήρωση του Α/ΓΕΕΘΑ μπορεί να έχει διάρκεια και 20 ημερών.
Ωστόσο οι αποφάσεις θα ληφθούν πολύ πιο σύντομα. Πηγές του υπ. Αμυνας διαβεβαίωναν το iefimerida.gr ότι όλα θα έχουν τελειώσει αυτή την εβδομάδα, μέχρι Πέμπτη ή Παρασκευή οπότε και θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ για να επιλέξει τον αντικαταστάτη του κ. Αποστολάκη στην ηγεσία του στρατεύματος.

Ονόματα δεν έχουν ακουστεί προσώρας.

Δεν είναι απίθανο να αναλάβει τα καθήκοντα του Α/ΓΕΕΘΑ ένας από τους τρεις αρχηγούς όπλων: Ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΝ  αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτεραρχος Χρήστος Χριστοδούλου. 

Ωστόσο, είναι εξίσου πιθανόν η διαδικασία να συμπαρασύρει και τους αρχηγούς των όπλων.
Πολλώ μάλλον καθώς η διαδικασία χρονικά συμπίπτει με τις διετείς κρίσεις στις ηγεσίες των όπλων. 
Αρμόδιες πηγές του υπ. Αμυνας διαβεβαίωναν επίσης ότι οι κρίσεις των αξιωματικών του ελληνικού στρατού θα γίνει κανονικά 1-10 Μαρτίου όπως ήταν προγραμματισμένο.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-
pentapostagma.gr