GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

"Φρούριο" η Αθήνα για το συλλαλητήριο – Κλειστοί δρόμοι και σταθμοί του Μετρό

- Επί ποδός έχουν τεθεί χιλιάδες αστυνομικοί για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα γίνει την Κυριακή στο Σύνταγμα. Το...

-



Επί ποδός έχουν τεθεί χιλιάδες αστυνομικοί για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα γίνει την Κυριακή στο Σύνταγμα.

Το κάλεσμα που έχουν απευθύνει ενώσεις και φορείς από όλη την Ελλάδα βρίσκει, σύμφωνα με τους διοργανωτές ευρεία απήχηση και πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι το συλλαλητήριο θα είναι ογκωδέστερο εκείνου της 4ης Φεβρουαρίου 2018, ιδίως λόγω της επίσπευσης της διαδικασίας για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή. 

Στο περσινό συλλαλητήριο στην Αθήνα, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για μαζική κάθοδο πολιτών, κυρίως από την βόρεια Ελλάδα, καθώς από πολλές περιοχές, λόγω της τεράστιας ζήτησης, δεν υπάρχουν λεωφορεία για να εξυπηρετήσουν πολίτες που σκοπεύουν να δώσουν το «παρών» στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες για τον σχεδιασμό της Αστυνομίας, περίπου 2.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, για το συλλαλητήριο το οποίο ξεκινά στις 2 το μεσημέρι, με έναν «επιπλέον» πονοκέφαλο για την Τροχαία, που αφορά όσους θέλουν να μετακινηθούν για να κάνουν βόλτα στα μαγαζιά ή τα ψώνια τους, καθώς αυτήν την Κυριακή τα καταστήματα είναι ανοιχτά, λόγω εκπτώσεων.

Η Αστυνομία θα επιστρατεύσει ελικόπτερα, που θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες από το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, ενώ φραγμοί με κλούβες των ΜΑΤ ανάμεσα στην συγκέντρωση και στην «αντισυγκέντρωση» που οργανώνεται στα Προπύλαια, αναμένεται να τοποθετηθούν νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένονται ανακοινώσεις από την Τροχαία για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τους δρόμους που θα είναι κλειστοί, καθώς και για τους χώρους όπου θα καταλήξουν τα λεωφορεία που θα φτάνουν στο λεκανοπέδιο της Αττικής από διάφορες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν στο περσινό συλλαλητήριο, τα λεωφορεία από την Νότια Ελλάδα θα αποβιβάζουν κόσμο στον σταθμό Συγγρού-Φιξ και έπειτα θα σταθμεύουν στον χώρο του ΣΕΦ, ενώ εκείνα από την βόρεια Ελλάδα θα αφήνουν τους επιβάτες τους στον σταθμό Κατεχάκη και θα σταθμεύουν στους χώρους του ΟΑΚΑ και του Άλσους Στρατού, στο Γουδή.

Οι διαδηλωτές θα μπορούν να φτάσουν στο Σύνταγμα μέσω του μετρό κατεβαίνοντας στους σταθμούς Ακρόπολη, Ευαγγελισμός, Μοναστηράκι και Πανεπιστήμιο (όπου όμως θα είναι η αντισυγκέντρωση και ίσως αποφασιστεί να κλείσει και αυτός για προληπτικούς λόγους), δεδομένου ότι ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα θα είναι κλειστός.
Είναι πολύ πιθανό πάντως να υπάρξουν ανακοινώσεις για κλείσιμο και άλλων σταθμών.

Ανάλογες τροποποιήσεις θα γίνουν στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ, που διέρχονται από την περιοχή του Συντάγματος, η οποία θα κλείσει από νωρίς το πρωί μέχρι το τέλος της συγκέντρωσης.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

Πηγή πληροφοριών: ant1news.gr