GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ύποπτες αφίξεις Ρώσων “τουριστών” πριν από το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ

- Ανώτεροι Ρώσοι αξιωματούχοι έφτασαν στην ΠΓΔΜ λίγο πριν από το δημοψήφισμα. Πηγές της τηλεόρασης ‘Alsat M’ προσκείμενες στ...

-



Ανώτεροι Ρώσοι αξιωματούχοι έφτασαν στην ΠΓΔΜ λίγο πριν από το δημοψήφισμα.
Πηγές της τηλεόρασης ‘Alsat M’ προσκείμενες στις αρχές ασφαλείας επιβεβαιώνουν ότι αρκετοί αξιωματούχοι από τη Ρωσία έχουν αφιχθεί στη χώρα εδώ και αρκετές ημέρες.
Οι δραστηριότητες τους δεν είναι επίσημα γνωστές και άτυπα λέγεται ότι οι δραστηριότητες τους συνδέονται με θέσεις εναντίον του δημοψηφίσματος», γράφει το δημοσίευμα.

-

Εμπιστευτικές πηγές αναφέρουν ότι οι άνθρωποι αυτοί παρακολουθούνται από τις αρχές, αλλά δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με τις δραστηριότητές τους. 
Τονίζεται δε ότι έχουν συναντήσεις με πολίτες, πολιτικούς εκπροσώπους και ασχολούνται με την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση.
Εντούτοις, συνεχίζει το δημοσίευμα, επικρατεί σιγή από τις αρμόδιες αρχές ασφαλείας, ενώ η υπηρεσία αντικατασκοπείας δεν αναφέρει σχετικά για την πιθανή εντατικοποίηση των ρωσικών δραστηριοτήτων που απειλούν το δημοψήφισμα.

Το υπουργείο Εσωτερικών αφήνει να εννοηθεί ότι οι δραστηριότητες τους βρίσκονται υπό έλεγχο.«Στο πλαίσιο των έννομων αρμοδιοτήτων του, το Υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε η διαδικασία του δημοψηφίσματος να κυλήσει ομαλά», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η Ρωσική πρεσβεία αντέδρασε σε όλα αυτά τα δημοσιεύματα, απορρίπτοντας κάθε παρέμβαση:«Απορρίπτουμε όλες τις εικασίες για σκόπιμη παρέμβαση της Ρωσίας στις εσωτερικές υποθέσεις της ΠΓΔΜ ή για οποιαδήποτε κρυφή πολιτική ατζέντα.
Η Πρεσβεία λειτουργεί απολύτως σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις και τη διεθνή πρακτική των διακρατικών επικοινωνιών και των συμφερόντων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη ΠΓΔΜ είναι η διατήρηση της κυριαρχίας, της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι κανένα ‘μακεδονικό’ κόμμα, κοινωνικό-πολιτική οργάνωση, ούτε καν ορισμένα πρόσωπα δεν δικαιούνται να επικαλούνται το όνομα της Ρωσίας».

Στοιχεία, ωστόσο, των μυστικών υπηρεσιών, μιλούν για αριθμό ρεκόρ Ρώσων και Ουκρανών που έφθασαν στη Σκόπια, ήδη, από τον Ιούλιο.
Μάλιστα αναφέρονται σε 5.400 Ρώσους και 6.000 Ουκρανούς που βρίσκονται στα Σκόπια, χωρίς χρονοδιάγραμμα της παραμονής τους και αναφέρονται ως τουρίστες.
Ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς έρχεται σε επαφές με το λαό και ασκούν πολιτική, πολιτιστική και θρησκευτική δραστηριότητα.
Συμμετέχουν σε σεμινάρια, ομιλίες καθώς και σε εμπόριο σε διάφορους τομείς.

Το δημοσίευμα βασισμένο σε πηγές των μυστικών υπηρεσιών, επισημαίνει ότι πιθανόν πρόκειται για Ρώσους πράκτορες που ασκούν πολιτικές και θρησκευτικές δραστηριότητες στη χώρα.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"