GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο Ερντογάν τα κατάφερε και «τσακώθηκε» και στο τραπέζι του Γερμανού Προέδρου

- «Πώς γίνεται να επιτρέπεται να κυκλοφορούν στην Γερμανία ελεύθερα χιλιάδες άνθρωποι του ΡΚΚ; Δεν απαγορεύεται αυτό εδώ;», δι...

-


«Πώς γίνεται να επιτρέπεται να κυκλοφορούν στην Γερμανία ελεύθερα χιλιάδες άνθρωποι του ΡΚΚ;
Δεν απαγορεύεται αυτό εδώ;», διερωτήθηκε θρασύτατα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια της αντιφώνησής του στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Γερμανός ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι είναι ανάγωγος και άξεστος.

Εάν ήθελε κάτι να πει για τους Κούρδους του PKK προφανώς και θα μπορούσε να το συζητήσει κατ’ ιδίαν.

Εκείνος όμως επέλεξε να το κάνει δημόσια και να προσβάλει τον οικοδεσπότη του.

Θυμάστε βεβαίως τι είχε γίνει και στην επίσκεψή του στο δικό μας προεδρικό μέγαρο, όπου μπροστά στις κάμερες πήγε να ανοίξει θέμα Συνθήκης Λωζάνης.

«Δεν πρέπει να μιλάμε για αυτό;», συνέχισε ο Ερντογάν στην αντιφώνησή του.
«Δεν πρέπει να λέμε τίποτα για αυτό;», συνέχισε με φορτισμένο τόνο ο Τούρκος πρόεδρος, σε μια αποστροφή της ομιλίας του, η οποία μάλιστα δεν περιλαμβανόταν στο επίσημο κείμενο.

Για να καταλάβετε πώς άτιμος και μπαμπέσης είναι. Δεν είχε συμπεριλάβει στο επίσημο κείμενο τις αναφορές για το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK). Το φύλαγε στους Γερμανούς για… έκπληξη.

Όπως δικαιολόγησε την απρέπειά του, δεν είχε σκοπό να αναφερθεί στο θέμα, αλλά τον «προκάλεσε» ο κ. Σταϊνμάιερ, ο οποίος προηγουμένως, στην προσφώνησή του, είχε επαναλάβει την ανησυχία του για τους Γερμανούς οι οποίοι κρατούνται σε τουρκικές φυλακές για πολιτικούς λόγους.

Προσέξτε. Λέει ότι τον «προκάλεσε» ο οικοδεσπότης του, ο άνθρωπος που έδινε γεύμα προς τιμήν του.

Για να καταλάβετε ότι ο Ερντογάν δεν έχει κανένα πρόβλημα να γίνει προσβλητικός ακόμα και όταν υποτίθεται επισκέπτεται για να φτιάξει τις σχέσεις του.

Για αυτό δεν τον καλεί σχεδόν κανείς πια.
Ποιος άραγε θέλει να μπλέξει με αυτόν τον τύπο;
Που ενώ ικετεύει να τον προσκαλέσουν στα σπίτια τους οι ηγέτες του κόσμου, όταν μπαίνει σε αυτά αρχίζει και τους προσβάλλει.

-


«Το ΡΚΚ βρίσκεται στην Γερμανία με χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι κυκλοφορούν εδώ στον δρόμο.

»Κυκλοφορούν στους πιο μεγάλους δρόμους της Γερμανίας κρατώντας μεγάλες φωτογραφίες του αρχηγού της τρομοκρατικής τους οργάνωσης.

»Δεν απαγορεύεται εδώ αυτό; Πώς γίνεται να επιτρέπεται;

»Είναι σωστό αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν σκοτώσει χιλιάδες από μας, να μπορούν να κυκλοφορούν τόσο ανοιχτά μαζί σας;

»Μιλάνε κάποιοι για διανοούμενους.
Αυτό θα πρέπει κανείς να το προσδιορίσει.

»Λένε για δημοσιογράφους.
Όταν ο δημοσιογράφος είναι κομμάτι της τρομοκρατίας και έχει τιμωρηθεί από την τουρκική δικαιοσύνη, πώς μπορεί κανείς να το υπερασπίζεται αυτό;

»Ένας από αυτούς, υποτιθέμενος δημοσιογράφος, έχει καταδικαστεί σε πέντε χρόνια φυλακή.

»Βρήκε μια «τρύπα» και έφυγε από τη χώρα. Κι εδώ τον σηκώνουν στα χέρια.

»Αν συνέβαινε το αντίστροφο και το κάναμε εμείς αυτό, θα θέλατε κι εσείς το ίδιο από μας», είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στον Τζαν Ντουντάρ, πρώην αρχισυντάκτη της τουρκικής εφημερίδας «Cumhuriyet», ο οποίος ζει εξόριστος στην Γερμανία και επρόκειτο να παρακολουθήσει την συνέντευξη Τύπου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Άνγκελα Μέρκελ.

Την τελευταία στιγμή ο κ. Ντουντάρ αποφάσισε να μην παραστεί, διότι, όπως είπε, δεν ήθελε να δοθεί στον τούρκο Πρόεδρο η ευκαιρία να αποφύγει τις ερωτήσεις των άλλων δημοσιογράφων.

Από την πλευρά του ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι πρόκειται για πράκτορα, ο οποίος πρόδωσε κρατικά μυστικά και ζήτησε την έκδοσή του στην Τουρκία.

«Πραγματικά, δεν ήθελα να μιλήσω έτσι.
Αλλά επειδή το ανέφερε ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος, έπρεπε να το διορθώσω.
Κρίμα που έγινε έτσι.

»Μιλήσαμε για αυτό το μεσημέρι.
Δεν υπήρχε λόγος (να μιλήσουμε) και απόψε το βράδυ.
Δεν υπήρχε απόψε κανένας λόγος.

»Διότι έβλεπα αυτό το στρωμένο τραπέζι ως φιλικό τραπέζι.
Και σε ένα φιλικό τραπέζι δεν μιλάει κανείς για τέτοια θέματα», κατέληξε, πριν επιστρέψει στο επίσημο κείμενο, το οποίο έκλεινε με μια φράση του Μπίσμαρκ, στα γερμανικά:

«Οι γερμανοτουρκικές σχέσεις είναι τόσο παλιές που δεν πρόκειται ποτέ να διαρραγούν».

Μέχρι εκείνη την στιγμή, ο κ. Ερντογάν φαινόταν πράγματι να θέλει να ρίξει γέφυρες προς το Βερολίνο, καθώς στην ομιλία του είχε τονίσει κατ’ επανάληψη ότι οι διαφορές των δύο χωρών δεν είναι ανυπέρβλητες και μπορούν να ξεπεραστούν, «με αμοιβαίο σεβασμό, διάλογο και με τις δυνατότητες της διπλωματίας».

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα «το οποίο να μπορεί να σταθεί στον δρόμο της τουρκογερμανικής φιλίας και των κοινών συμφερόντων των δύο χωρών» δήλωσε, ενώ μίλησε εκτενώς για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα του για τους Γερμανούς επιχειρηματίες.

«Η Τουρκία προσφέρει μια σταθερή οικονομία και μια αγορά με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης» επισήμανε, υποβαθμίζοντας ως «προσωρινά» τα προβλήματα των τελευταίων εβδομάδων στην οικονομία.

Το επίσημο δείπνο προς τιμήν του κ. Ερντογάν είχε γίνει εδώ και μέρες αντικείμενο δυσμενούς κριτικής από μερίδα του Τύπου, των πολιτικών, αλλά και της κοινής γνώμης.

-
Πολλοί πολιτικοί αρνήθηκαν να παρευρεθούν, δηλώνοντας την δυσαρέσκειά τους για τις τιμές που αποδίδονται στον Τούρκο πρόεδρο.

Από τους 300 προσκεκλημένους, παρέστησαν τελικά μόνο 120, μεταξύ των οποίων και ο πρώην αρχηγός των Πρασίνων και γνωστός επικριτής του Τούρκου προέδρου, Τζεμ Έζντεμιρ, ο οποίος, Κιρκάσιας καταγωγής από την Τουρκία ο ίδιος, είχε προαναγγείλει ότι θα ήθελε να μιλήσει ευθέως με τον Ερντογάν για την πολιτική του.

«Ελπίζω μετά να μας δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουμε. Έχουμε πολλά να πούμε.
Είναι κρίμα που δεν έχει μείνει τίποτα από την παλιότερη πολιτική σας», είπε ο Έζντεμιρ απευθυνόμενος στον Ερντογάν στα τουρκικά, αφήνοντάς τον, όπως αναφέρει η Bild, «άναυδο για λίγα δευτερόλεπτα».

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-