GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Σάρωσε» και Αργολίδα - Κορινθία ο Ζορμπάς: Ξεχείλισαν ποτάμια, εκκενώνονται σπίτια στη Νέα Κίο

- Έσπασε ο Ξεριάς, πνίγοντας την πόλη - Επιχειρήσεις απεγκλωβισμού από σπίτια και ΙΧ, που παρασύρθηκαν από χείμαρρο- Με σκούπες διώ...

-
Έσπασε ο Ξεριάς, πνίγοντας την πόλη - Επιχειρήσεις απεγκλωβισμού από σπίτια και ΙΧ, που παρασύρθηκαν από χείμαρρο- Με σκούπες διώχνουν τα νερά οι κάτοικοι  - Έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο - Πληροφορίες για αγνοούμενο στη Νέα Κίο - Βίντεο σοκ από το πλημμυρισμένο Κιάτο - Απειλεί το Ξυλόκαστρο ποταμός Σύθας.




Πλημμύρες «σαρώνουν» αυτή την ώρα το Άργος που βρίσκεται στο έλεος του κυκλώνα Ζορμπά. 
Συγκεκριμένα, το ποτάμι Ξεριά ξεχείλισε με αποτέλεσμα το νερό να «εισχωρήσει» μέχρι την πόλη.

H υπερχείλιση προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία, ενώ ντόπιοι έχουν βγει με σκούπες στους δρόμους για να απομακρύνουν τα νερά, ενώ χείμαρρος παρέσυρε αυτοκίνητο.
Μάλιστα, στον κεντρικό δρόμο πριν το Κουτσοπόδι υπάρχει γυναίκα εγκλωβισμένη σε αυτοκίνητο. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν ήδη γίνει οκτώ κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ άλλες οκτώ από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Άργους.

--

Παράλληλα, το ποτάμι Πάνιτσα έσπασε στο ύψος του ΚΕΓΕ στη Νέα Κίο με τους κατοίκους να βρίσκονται σε κατάσταση πανικού, ενώ σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι αστυνομικές δυνάμεις προχωρούν σε εκκενώσεις σπιτιών προς ασφαλέστερα μέρη.  
Πληροφορίες κάνουν λόγο και για έναν αγνοούμενο.

Στην περιοχή έχουν φτάσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους διπλανούς νομούς.

Την ώρα αυτή έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο του Άργους.
Όλες οι αρχές του νομού μαζί με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής και τους βουλευτές αναζητούν σανίδα σωτηρίας.



Αναμονή για την εκτίμηση της κατάστασης από τις αρχές και για τα μέτρα που θα αποφασιστούν.



Τέλος να σημειωθεί ότι οι συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις έουν δημιουργήσει προβλήματα και στις περιοχές Μύλων, Κεφαλαρίου, Κιβερίου και Σκαφιδακίου.

--
Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Αργολίδα έχει κλείσει η είσοδος του Κρανιδίου, ενώ στην Αρκαδία, λόγω πτώσης πετρών, έχουν κλείσει οι δρόμοι Άστρους - Άργους, στο ύψος του Ξηροπήγαδου και Άστρους - Λεωνιδίου, στο ύψος του Κρυονερίου. 

Στις περιοχές αυτές βρίσκονται μηχανήματα της Περιφέρειας, και προχωρούν στις απαραίτητες εργασίες, ώστε να δοθούν και πάλι οι δρόμοι στην κυκλοφορία.

Στο μάτι του κυκλώνα και η Κορινθία 

Απο την Αλμυρή, μέχρι το Ξυλόκαστρο η μανία του κυκλώνα Ζορμπά φέρνει προβλήματα και απειλεί.

Ήδη το Κιάτο έχει πλημμυρίσει και το Ξυλόκαστρο απειλείται απο την υπερχείλιση του Σύθα.
Αναφέρεται επίσης, ότι έχει πλημμύρισε η εθνική οδός Πατρών Αθηνών στο 117ο χιλιόμετρο στο Ξυλόκαστρο.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας, Αννίβας Παπακυριάκος, έχουν πλημμυρίσει σπίτια στις περιοχές Βραχάτι, Ευαγγελίστρια, Κοκκώνι, Νεράτζια, Πουλίτσα κ.α,» προσθέτοντας ότι «προσπαθούμε με μηχανήματα του δήμου και ιδιωτών να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα.

Επίσης, είπε ότι «η πολιτική προστασία κάνει ότι μπορεί, αλλά έχει να αντιμετωπίσει και άλλα παρόμοια προβλήματα στην Κορινθία»

Δείτε συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο:


--



--
Δείτε φωτογραφίες από Άργος και Νέα Κίο:











--
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




Πηγές: argolikeseidhseis.gr