GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κάτοικοι της Λέσβου αντιδρούν στην δημιουργία νέου “hot spot”, καταγγέλλοντας την ασύδοτη δράση των ΜΚΟ

- Έντονη αντίδραση των κατοίκων της Γέρας για τις φήμες περί εγκατάστασης λαθρομεταναστών στα παλιά εργοστάσια βυρσοδεψίας στο ...

-


Έντονη αντίδραση των κατοίκων της Γέρας για τις φήμες περί εγκατάστασης λαθρομεταναστών στα παλιά εργοστάσια βυρσοδεψίας στο Πέραμα
Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν πολλές φήμες για εγκατάσταση λαθρομεταναστών σε πολλά χωριά της Λέσβου με σκοπό την αποσυμφόρηση της Μόριας που έχει υποσχεθεί ο Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής έως τέλος Σεπτεμβρίου.
Ένα από αυτά τα χωριά είναι και η Γέρα σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και όχι μόνο.
Προ ημερών υπήρξε «εν κρυπτώ» παράνομη εγκατάσταση λαθρομεταναστών σε σπίτι στο Πέραμα Γέρας από γνωστή ΜΚΟ, αλλά με την έντονη αντίδραση των κατοίκων οι αλλοδαποί και τα μέλη της ΜΚΟ απομακρύνθηκαν.


-
Όπως προαναφέραμε, ο συριζαίος υπουργός «λαθρομεταναστευτικής» πολιτικής Βίτσας είχε υποσχεθεί την αποσυμφόρηση της Μόριας.
Όμως το αποτέλεσμα των εξαγγελιών του, είναι η δημιουργία νέων "hot spot" σε άλλα χωριά της Λέσβου!
Βέβαια οι συριζαίοι δεν κάνουν καμιά κίνηση ώστε να σταματήσουν οι ροές των λαθρομεταναστών και σύντομα αντί για μία «Μόρια» θα υπάρξουν και άλλες, αφού όλο και περισσότεροι αλλοδαποί εισβάλλουν στο νησί.

-
Αναλυτικά η επιστολή των κατοίκων της Γέρας που κυκλοφορεί από στο διαδίκτυο:

«ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Κάτοικοι ΓΕΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

Προς μεγάλη ανησυχία των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του πρώην Δήμου Γέρας, τις τελευταίες μέρες όλο και πληθαίνουν οι φήμες ότι το ιστορικό βυρσοδεψείο «Σουρλάγκα» στο Πέραμα της Γέρας πρόκειται να μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, άλλως όπως καλείται «hot spot».

Τις φήμες αυτές δυστυχώς ενισχύουν τόσο η δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας της Χώρας για την επιστροφή και εγκατάσταση μεταναστών από τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην πρώτη χώρα καταγραφής, θεωρούμενης ως τέτοιας της Χώρας μας, όσο και η επαναλειτουργία κλειστού μέχρι πρότινος ξενοδοχείου στο Πέραμα της Γέρας με εγκατάσταση σε αυτό μελών Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) δραστηριοποιούμενης στο μεταναστευτικό, αλλά και εν κρυπτώ εγκατάστασης σε κατοικία στο Πέραμα μεταναστών συνοδευόμενων και συνεπικουρούμενων από μέλη Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης τέτοιας δραστηριότητας!

Επειδή τα τελευταία γεγονότα με την εγκατάσταση μεταναστών μέσα σε μια νύχτα στο χώρο του ΠΙΚΠΑ στη Μυτιλήνη και στις εγκαταστάσεις του πρώην Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Λέσβου στην περιοχή της Λάρσου, πάντα με συνοπτικές και κρυφές διαδικασίες και με τη λογική του «αποφασίζουμε και διατάσουμε χωρίς να ρωτήσουμε τη γνώμη κανενός», ο τοπικός πληθυσμός βρίσκεται σε εγρήγορση και επαγρύπνηση για την παρεμπόδιση εγκατάστασης νέων κέντρων φιλοξενίας (hot spot) μεταναστών, όχι μόνο στο Πέραμα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Γέρας και σε ολόκληρο το νησί.

Οι κάτοικοι και επαγγελματίες της Γέρας δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε περαιτέρω υποβάθμιση του τόπου μας, της ποιότητας ζωής της δικής μας και των παιδιών μας, της περιουσίας μας, τη βέβαιη καταστροφή του μέλλοντός μας. Μαζί με την ακραία οικονομική κρίση που βιώνουμε, ήρθε στον τόπο μας - επιλεκτικά και προαποφασισμένα όπως αποδείχθηκε - το τεράστιο πρόβλημα του μεταναστευτικού που μας επιβλήθηκε με επιλογή άλλων, δίχως ποτέ να ερωτηθούμε, δίχως να το αξίζουμε, για να πληγούν ανεπανόρθωτα οι - έστω και υποτυπώδεις σε σχέση με άλλα μέρη της Ελλάδας - υποδομές μας, να καταστραφεί το τουριστικό προϊόν του νησιού που πασχίζει για την επιβίωση και τώρα απειλούμαστε ευθέως και ως περιοχή!

Ο κόλπος της Γέρας και η πέριξ περιοχή αποτελεί μνημείο σπάνιου φυσικού κάλλους και γι’ αυτό αναγνωρισμένο αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό, τον οποίο η τοπική κοινωνία σεβάστηκε, διαχειρίστηκε με ευλάβεια και απέφυγε να αλλοιώσει στο πέρασμα του χρόνου, όπως αντίθετα έγινε σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας.
Εδώ και δεκαετίες αξιόλογοι άνθρωποι των επωφελών δράσεων και δεξιοτήτων πασχίζουν να δημιουργήσουν, να επαυξήσουν, να αναδείξουν και στην παρούσα συγκυρία να συντηρήσουν τις υποδομές του τόπου, ώστε να κερδίσει ο ίδιος ο τόπος, έχοντας να αντιπαλέψουν το ιδιαίτερα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον και την κακοδαιμονία της Διοίκησης, βασικά χωρίς αρωγή από την επίσημη Πολιτεία και τους υπεύθυνους φορείς. 
Αξιόλογες τουριστικές μονάδες καταλυμάτων μαζί με επιχειρήσεις παροχής τουριστικών υπηρεσιών κάθε είδους (εστίασης κ.λ.π.), μεταποιητικές βιοτεχνίες (ποτοποιίες, ελαιοτριβεία), επιχειρήσεις λιανικού και χονδρικού εμπορίου κ.λ.π., στήθηκαν και κατάφεραν να επιβιώσουν με πείσμα και μόχθο, λειτουργώντας απόλυτα συμβατά με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του τόπου.

Όσα αποκτήθηκαν τόσα χρόνια, σήμερα διακυβεύονται. Η χρήση των εγκαταστάσεων του πρώην βυρσοδεψείου «Σουρλάγκα» ως κέντρου φιλοξενίας μεταναστών (hot spot), στην κυριολεξία μέσα στην καρδιά του ευαίσθητου και ευπαθούς οικοσυστήματος του κόλπου της Γέρας, καταρχήν εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια του περιβάλλοντος λόγω έλλειψης βασικών υποδομών (ύδρευση - αποχέτευση κ.λ.π.) και μοιραία μια τέτοια τυχόν απόφαση θα είναι καταστρεπτική.

Από τα καθημερινά παραδείγματα που βιώνουμε στο νησί τα τελευταία τρία χρόνια, ηλίου φαεινότερο ότι η εγκατάσταση στην περιοχή της Γέρας μιας τέτοιας δραστηριότητας (κέντρων φιλοξενίας - hot spot μεταναστών) θα σημάνει την ταφόπλακα κάθε προοπτικής προόδου και ανάπτυξης, υποβαθμίζοντας ποικιλότροπα τη ζωή και του τελευταίου πολίτη, εκτός - όπως συμβαίνει πάντα - από αυτούς που προσβλέπουν και προσδοκούν στα κοντόφθαλμα ατομικά οικονομικά συμφέροντα, αντιστρατευόμενα το γενικό καλό και συμφέρον.

Η περιοχή του κόλπου της Γέρας και πέριξ αποτελεί χερσαίο και θαλάσσιο οικοσύστημα μεγάλης αξίας και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, φιλοξενεί πλούσια και σπάνια πανίδα, έχει αξιολογηθεί και χαρακτηριστεί ως ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και περιοχή «NATURA» λόγω της υψηλής αισθητικής αξίας του φυσικού χώρου και του αριθμού των απειλούμενων ειδών που απαντούν στην ευρύτερη ζώνη και από ετών προστατεύεται με ιδιαίτερα αυστηρές ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες και οδηγίες. Στην περιοχή είναι επιτρεπτή μόνο ήπια ανάπτυξη δραστηριοτήτων παραδοσιακής μορφής, απαγορευμένης ως ασύμβατης της λειτουργίας μονάδων και της ανάπτυξης δραστηριοτήτων που συνεπάγονται ή έστω ενέχουν ως σφόδρα ενδεχόμενο τον κίνδυνο οποιασδήποτε επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, φυσικού και ανθρωπογενούς.

Όπως γνωρίζουν άπαντες και πρώτα απ’ όλους οι αρμόδιοι φορείς και οι συνεπικουρούντες εγχώριοι και μη εγχώριοι «παράγοντες» που εξυπηρετούν ύποπτα συμφέροντα, που με τις αποφάσεις τους οδήγησαν τον τόπο σε τούτη την τραγική κατάσταση και όπως ευχερώς μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας περνώντας έξω από τα υφιστάμενα κέντρα φιλοξενίας (hot spot) στη Μόρια και τον Καρά Τεπέ, είναι ολοφάνερη η τριτοκοσμική κατάσταση που δημιούργησαν τα τελευταία χρόνια και ποιος ξέρει για πόσα χρόνια ακόμη, καθότι ως γνωστό «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού».

Τι να πρωτοαναφέρει κανείς;
Τις σκηνές με στοιβαγμένους δεκάδες ανθρώπους μόνο και μόνο για να τους κρατήσουμε με το ζόρι στο νησί;
Τις άθλιες συνθήκες υγιεινής; Τους εκατοντάδες μετανάστες να περιφέρονται περιμετρικά, χωρίς έλεγχο, χωρίς να ελέγχεται που πάνε και τι κάνουν;
Τις καταπατήσεις και τους εμπρησμούς των κτημάτων, τις καταστροφές ελαιόδεντρων και αγροτικού εξοπλισμού, τους σφαγιασμούς ζώων μέσα στις παρακείμενες ιδιοκτησίες;
Τις διαρρήξεις και κλοπές παρακείμενων επιχειρήσεων και οικιών;
Το αλισβερίσι παράνομων οικονομικών δραστηριοτήτων όπως πορνεία, ναρκωτικά κ.λ.π.;
Τις διαρκείς αιματηρές συμπλοκές μεταξύ ομάδων μεταναστών;
Τις καταστροφές των υποδομών;
Τις κινητές καντίνες, ψησταριές κ.λ.π. που υποβαθμίζουν αισθητικά;
Τις κλούβες των ΜΑΤ, τα περιπολικά και τα ασθενοφόρα που τρέχουν μέσα στις νύχτες;

Φαντάζεστε οι «αρμόδιοι» την ίδια εικόνα μεταφερμένη στην καρδιά του οικισμού της Γέρας, επάνω στην παραλιακή οδό Μυτιλήνης - Περάματος; 
Αντιλαμβάνεστε τι θα γνωρίσει η περιοχή, αποτελούμενη επί το πλείστον από εξοχικές κατοικίες που δεν κατοικούνται το χειμώνα;
Καθημερινή διασάλευση της ασφάλειας, της ειρηνικής διαβίωσης, τέλεια υποβάθμιση του επιπέδου ζωής των κατοίκων της Γέρας, πλήρης απαξίωση των περιουσιών τους!
Επιτέλους στον τόπο αυτό πρέπει να αρχίσουμε να λέμε αλήθειες, να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, να μη φοβόμαστε να διατυπώνουμε την άρνησή μας.

Ο τόπος ούτε είχε ποτέ, ούτε πρόκειται να αποκτήσει ποτέ υποδομές κατάλληλες για να στηρίξει - και μάλιστα επ’ αόριστο - τέτοια εγχειρήματα «ανθρωπισμού» όπως κάποιοι ανόητοι θέλουν να νομίζουν ότι υπηρετούν και συνάμα κάποιοι επιτήδειοι πλασάρουν προς ίδιο όφελος!
Κάθε τυχόν τέτοια πρόθεση και δραστηριότητα εντός και πέριξ του κόλπου της Γέρας πρωτίστως είναι παράνομη.
Κάθε τυχόν τέτοια απόφαση αντιστρατεύεται ευθέως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας, ως πολιτών του ευρύτερου φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος της περιοχής, να αξιώνουμε σεβασμό της προσωπικότητάς μας.
Καταστράφηκε η Μόρια και ο Καρά Τεπές, δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί το ίδιο στην περιοχή μας!
Οι κάτοικοι και επαγγελματίες της Γέρας δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες εικόνες και τέτοιες συμπεριφορές με τη μετατροπή ενός πρώην εργοστασίου σε hot spot.
Δεν θα γίνουμε έρμαιο των άνομων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων και αποφάσεων άλλων σε βάρος του τόπου.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ εντονότατα για την παράλογη και παράνομη έστω σαν σκέψη από πλευράς της πολιτείας ή οποιουδήποτε άλλου αρμόδιου φορέα, δημόσιου, δημοτικού ή ιδιωτικού ή άλλου, για την τυχόν επιλογή του πρώην εργοστασίου «Σουρλάγκα» ή οποιουδήποτε άλλου χώρου εντός της ευρύτερης περιοχής της Γέρας, για εγκατάσταση μονάδας φιλοξενίας (hot spot) προσφύγων.

ΚΑΛΟΥΜΕ τα αρμόδια Υπουργεία, το Δήμο Λέσβου και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα να μην προχωρήσουν σε υλοποίηση οποιασδήποτε τυχόν τέτοιας απόφασης ερήμην της βούλησης του λαού της Γέρας, θέτοντας το πρόσκαιρο, ατομικό, πολιτικό, οικονομικό ή άλλο έκνομο συμφέρον πάνω από το γενικό καλό.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ τις παράνομες αυτές προθέσεις σε όλους τους κατοίκους της περιοχής και τους ΚΑΛΟΥΜΕ σε συστράτευση για να αποσοβήσουμε τα χειρότερα.»


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/katoikoi-ths-lesbou-antidroun-sthn-dhmiourgia-neou-hot-spot-kataggelloun-th#ixzz5NUSREHqy