GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

EKTAKTO: Ιστορικές στιγμές Βόρεια και Νότια Κορέα συμφώνησαν να τερματίσουν τον 65ετή πόλεμο και να προχωρήσουν σε... ενοποίηση!

Ιστορικές στιγμές διαδραματίζονται καθώς Νότια και Βόρεια Κορέα συμφώνησαν να τερματίσουν τον 65ετή πόλεμο και να προχωρήσουν α...




Ιστορικές στιγμές διαδραματίζονται καθώς Νότια και Βόρεια Κορέα συμφώνησαν να τερματίσουν τον 65ετή πόλεμο και να προχωρήσουν ακόμα και σε
μελλοντική ενοποίηση!
H λήξης του πολέμου θα ανακοινωθεί αργότερα μέσα στην χρονιά που διανύομε, ως επακόλουθο της ιστορικής συνάντησης.




Στα πλαίσια αυτά ανακοινώθηκε και η πλήρης αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου

Τι σημαίνει αυτό; Ακόμα και άνοιγμα συνόρων και επανένωση οικογενειών και ίσως και μελλοντική επανέννωση των δύο αδελφών, εθνικά. λαών.

Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Moon Jae-in και ο Βορειοκορεάτης ομόλογός του Kim Jong Un, υπέγραψαν το "Panmunjom Declaration for Peace, Prosperity and Unification on the Korean Peninsula," ενώ στεκόντουσαν στην αποστρατικοποιημένη ζώνη (DMZ) που χωρίζει τις δύο χώρες και την κορεατική χερσόνησο εδώ και 65 χρόνια

«Η Νότια και η Βόρεια Κορέα επιβεβαιώνουν τον κοινό στόχο τους για μια κορεατική χερσόνησο ελεύθερη από πυρηνικά μέσα από την πλήρη αποπυρηνικοποίηση» αναφέρεται στην κοινή δήλωση σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap.

Το ίδιο το σύμφωνο το λέει: «Unification on the Korean Peninsula», η προοπτική είναι να ενοποιηθούν οι δύο αδελφές χώρες ακριβώς όπως κάποτε ενοποιήθηκαν οι δύο Γερμανίες. 

Φυσικά μια ενοποιημένη Κορέα θα αποτελέσει και αυτή ένα είδος περιφεριακής υπερδύναμης ακριβώς όπως έγινε και με την Γερμανία.
Η Νότια Κορέα διαθέτει οικονομική ισχύ και η Βόρεια πυρηνική. Το ότι η συμφωνία υπογράφτηκε στην αποστρατικοποιημένη ζώνη έχει ακριβώς αυτόν τον συμβολισμό, ότι βαίνει προς κατάργηση.
Η ανακοίνωση έγινε μετά από μια ημέρα γεμάτη συναντήσεις και 30 λεπτά ιδιωτικής συζήτησης μεταξύ των δύο ηγετών και μπορεί να αποφέρει την λήξη μιας από τις πιο μακροχρόνιες παγκόσμιες διαμάχες
Τελικά φάνηκε πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν ήξερε πολύ καλά τι έκανε και χειρίστηκε τα όπλα που διαθέτει με τέτοιο τρόπο ώστε να πετύχει τους σκοπούς του.



Να άρει την απομόνωση του ίδιου και του λαού του. Μόλις πριν μερικούς μήνες τον αποκαλούσαν τρελό και δικτάτορα, τώρα όμως η ίδια η Δύση τον νομιμοποίησε.

pronews.gr


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"