GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η ιστορία της ομάδας “ΖΗΤΑ” και οι Βετεράνοι της (Φωτογραφίες – Βίντεο)

- Θα σας γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω όταν η Ομάδα Ζήτα απαριθμούσε περίπου 250 άτομα σε όλο τον Νομό Αττικής.  Οταν η περιβό...

-



Θα σας γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω όταν η Ομάδα Ζήτα απαριθμούσε περίπου 250 άτομα σε όλο τον Νομό Αττικής. 
Οταν η περιβόητη Ομάδα Ζήτα και οι άνδρες της με τα μαύρα μπουφάν και
παντελόνια ήταν ο φόβος και ο τρόμος των μηχανόβιων της εποχής εκείνης.
Η ομάδα αυτή επανδρώθηκε στην αρχή από Αστυνομικούς της Τροχαίας Αθηνών και στην συνέχεια από Αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών, οι οποίοι επιθυμούσαν να υπηρετήσουν στην Άμεση Δράση ως μοτοσικλετιστές με δική τους αίτηση.

-



Κριτήρια επιλογής του ανθρώπινου δυναμικού της ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ ήταν το ήθος, το θάρρος, ο ακέραιος χαρακτήρας τους, η επαγγελματική κατάρτιση, η αποφασιστικότητα, καθώς και η ικανότητα οδήγησης μοτοσικλέτας, κριτήρια που και σήμερα εξακολουθούν να αποτελούν την βάση επιλογής ενός δικυκλιστή.

-



Το τελευταίο (περί ικανότητας οδήγησης) ήταν και το σπουδαιότερο γιατί ο μοτοσικλετιστής της Α.Δ. έπρεπε να αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες και επικίνδυνους ελιγμούς.
Η σύσταση και η λειτουργία του νέου αυτού θεσμού αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματική λόγω των κυκλοφοριακών προβλημάτων και από την ανάγκη της γρήγορης παρουσίας της ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ σε διάφορα συμβάντα, κυρίως υψηλού κινδύνου και έγινε ένας θεσμός πολύ χρήσιμος που θα πρέπει να αναπτύσσεται, όσο οι ανάγκες το απαιτούν, τόσο για την πάταξη διαφόρων μορφών εγκληματικότητας όσο και για την συνέχεια της κοινωνικής προσφοράς προς τον πολίτη η οποία έχει σχέση με τη παροχή ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ π.χ. προπομποί σε άμεσες μεταφορές ασθενούντων ατόμων σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα, συνοδείες ξένων επισήμων, αθλητικές εκδηλώσεις κ.λπ.
Γιάννης Νικήτας

-


-

Τα χρόνια πέρασαν και σήμερα 36 χρόνια μετά η ομάδα “Ζ” βρίσκεται σε σημείο καμπής εξαιτίας της απαξίωσης τόσο από την φυσική όσο και από την πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Τώρα έχουν μείνει περίπου πενήντα εξήντα Ζητάδες απομεινάρια της Ομάδας αυτής και το μόνο που κάνουν είναι φύλαξη ευπαθών στόχων και με την πίκρα στα χείλη να σου λένε ότι άλλαξαν οι εποχές.




-

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



policenews.eu