GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΑΦΙΕΡΩΜΑ - Λιμενικοί: Οι αφανείς ήρωες του Αιγαίου - BINTEO

Ειδικότητά τους οι... ειδικές αποστολές του Λιμενικού Σώματος. Τρομοκρατικές ενέργειες, ομηρείες, εξουδετέρωση εκρηκτικώ...





Ειδικότητά τους οι... ειδικές αποστολές του Λιμενικού Σώματος.

Τρομοκρατικές ενέργειες, ομηρείες, εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών και ενόπλων, φύλαξη υψηλών προσώπων και
στόχων. 
Το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά με τις 4 Ομάδες που διαθέτει βρίσκεται 24 ώρες το 24ωρο στο Πρώτο Λιμάνι της χώρας για την ασφάλεια ελλήνων και ξένων επισκεπτών.





ΑΠΟ ΤΟ "CITY OF POROS" ΣΤΑ ... Κ.Ε.Α

Η πρωτοφανής για την Ελλάδα διπλή τρομοκρατική επίθεση στο κρουαζιερόπλοιο City Of Poros στο Τροκαντερό και τον Ναυτικό 'Ομιλο Αμφιθέας, τον Ιούλιο του 1988, με 13 νεκρούς ξένους τουρίστες, αποκάλυψε την ανάγκη να αποκτήσει εξειδικευμένη μονάδα επεμβάσεων και το Λιμενικό Σώμα. 
Τη δεκαετία του '90, με την αλβανική εξέγερση τα ΚΕΑ είχαν αναλάβει το δύσκολο έργο της φύλαξης στο Ιόνιο. 
Εκεί όπου μέτρησαν και τον πρώτο τους νεκρό, τον λιμενοφύλακα Μαρίνο Ζαμπάτη, που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αλβανούς ναρκεμπόρους το Πάσχα του 1997. 




Από τα πρώτα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών μέχρι σήμερα το επίπεδο εκπαίδευσης και ετοιμότητας έχει ανέβει πολύ, όπως, πολύ, δυστυχώς, έχουν ανέβει και οι δείκτες της τρομοκρατίας και του εγκλήματος διεθνώς.

Οι 4 ομάδες του Κλιμακίου του Πειραιά αναλαμβάνουν κάθε μία ξεχωριστά αλλά ενίοτε και όλες μαζί δύσκολες αποστολές. 
Η ΟΕΑ 1 με σκληρή εκπαίδευση κάνει τις επεμβάσεις. 
Σε υποθέσεις εξάρθρωσης κυκλωμάτων ναρκωτικών και λαθρεμπορίου είναι η εμπροσθοφυλακή στις επιχειρήσεις που γίνονται από την ασφάλεια σε αποθήκες, σπίτια ή όπου αλλού χρειαστεί.

Η ομάδα δύο αποτελείται από τους ελεύθερους σκοπευτές, η τρία αναλαμβάνει τη φύλαξη υψηλών προσώπων και στόχων και η τέταρτη ομάδα των πυροτεχνουργών με τα χαριτωμένα αλλά ... πολύ εκπαιδευμένα σκυλιά και τον εξοπλισμό της, ερευνά και εξουδετερώνει απειλές από εκρήξεις. 

Η διαρκής επινοητικότητα της τρομοκρατίας και του εγκλήματος απαιτεί ακατάπαυστη εκπαίδευση. Σωματική αλλά κυρίως πνευματική. 

Στην καθημερινότητά τους τα στελέχη του Κλιμακίου εξασκούνται στην αυτοάμυνα, στις πρώτες βοήθειες για τους ίδιους αλλά και για τους άλλους αλλά ταυτόχρονα κάνουν και θεωρητική εκπαίδευση πάνω σε πιθανά και απίθανα σενάρια, από αυτά που γράφει η σκληρή πραγματικότητα.

Κλιμάκια ειδικών αποστολών λειτουργούν σε πάνω από 20 ηπειρωτικά και νησιώτικα λιμάνια της χώρας.





ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"