GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μια εξαιρετική Ανάλυση του Προβλήματος που δημιούργησε η Υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και αυτών που θα δημιουργήσει η Επικύρωσή της.

- Η Αρετή Γλυμή γράφει: Η Συμφωνία των Πρεσπών δυστυχώς θα περάσει, αλλά το ρήγμα που θα αφήσει στην Ελληνική κοινωνία θα...

-



Η Αρετή Γλυμή γράφει:

Η Συμφωνία των Πρεσπών δυστυχώς θα περάσει, αλλά το ρήγμα που θα αφήσει στην Ελληνική κοινωνία θα είναι τεράστιο.
Δημιούργησε έναν διχασμό που δύσκολα μπορεί να κλείσει.
Ο Τσίπρας με αυτήν την εθνοκτόνο Συμφωνία χτίζει το πολιτικό του μέλλον.
Θέτει τις βάσεις της συσπείρωσης κάτω απ΄αυτόν της Αριστεράς, της Κεντροαριστεράς και στοιχείων του Κέντρου, απομονώνοντας όλους αυτούς από το Κέντρο, της Κεντροδεξιά και τη Δεξιά.
Πολώνει βάναυσα τη χώρα με ένα κορυφαίο εθνικό θέμα, αδιαφορώντας για το μέλλον της Ελλάδος.

Φυσικά, όσοι με τις πράξεις και τις παραλήψεις τους θέριωσαν τον Τσίπρα και αυτούς που αντιπροσωπεύει, δεν είναι αμέτοχοι ευθυνών για την καταστροφική Συμφωνία και ότι θα επακολουθήσει.
Άκουσα τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ζητώντας συγγνώμη, να τους αποκαλεί «ρετάλια».
Ξεχνά βέβαια ότι και αυτός και κυβερνήσεις στις οποίες συμμετείχε ντρόπιασαν τον Ελληνισμό (π.χ. παράδοση Οτσαλάν) ή έβλαψαν τους Έλληνες (π.χ. PSI).
Έτσι άνοιξαν διάπλατον τον δρόμο στον Τσίπρα, για να επιτύχει με υπογραφή ότι δεν πέτυχαν οι πολιτικοί πρόγονοί του με τα όπλα το 1949. 

Είναι υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδος η απουσία εξωκοινοβουλευτικού συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής.
Στην πατρίδα μας, ο κάθε πολιτικός που αναλαμβάνει χαρασσει τη δική του εξωτερική πολιτική.
Δεν υπάρχει μονιμότητα και πλατειά συνεννόηση ούτε σε βασικά θέματα, τα οποία έπρεπε να είναι αδιαπραγμάτευτα από οποιαδήποτε κυβέρνηση μόνη της.
Πολιτικοί μας προσπαθούν συχνά να κερδίσουν ή να διατηρήσουν μιά θέση, αδιαφορώντας για το μέλλον του Ελληνισμού.

Επανερχόμενη στο παρόν τεράστιο θέμα προ των πυλών, την ψήφιση της απαράδεκτης Συμφωνίας, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η προπαγάνδα των υποστηρικτών της έχει πείσει πολλούς ότι αν δεν ψηφιστεί, οι «σύμμαχοί» μας θα μας αντιμετωπίσουν εχθρικά και θα μας «τιμωρήσουν»!
Για να καταλάβω όμως, αν είναι οι «σύμμαχοι» που μας πιέζουν να υπογράψουμε αυτήν την συμφωνία, αυτό να το θεωρήσουμε ως φιλική μεταχείριση; 
Επειδή πιστεύω ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να υποχρεώσει έναν πατριώτη να γίνει προδότης, δεν νομίζω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι αποτέλεσμα πιέσεων αλλά εθελούσιας μειοδοσίας αυτών που την υπογράφουν.

Θα ομολογήσω όμως ότι και χωρίς την επικύρωσή της, μέχρι εδώ που έχει προχωρήσει, δημιουργεί τεράστιο προηγούμενο σε δύο μέτωπα. 

Πρώτον, δύσκολα μπορούν να ανατραπούν σε μελλοντική διαπραγμάτευση όλα τα απαράδεκτα στοιχεία που εισήγαγε (μακεδονικό έθνος, μακεδονική γλώσσα, όνομα με τη λέξη Μακεδονία). 

Δεύτερον, οι σύμμαχοι και οι γείτονες βλέπουν τι είναι διατεθημένοι να παραχωρήσουν τόσο εύκολα οι Έλληνες.
Βλέπουν πόσο αδύναμοι και πόσο διαιρεμένοι είμαστε. 
Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο σε μια περιοχή που είναι υπό ανακατάταξη.
Έχουμε γείτονες που ανέρχονται, όπως τους Αλβανούς, τους Σκοπιανούς, τους Βουλγάρους, τους Κοσοβάρους,ενώ η Τουρκία ισχυροποιείται συνεχώς και προβλέπεται πολύ σύντομα να βρεθεί μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων.

Η Συμφωνία των Πρεσπών παραδίδει την Ελλάδα γυμνή σε γείτονες και «συμμάχους» και δεν πρέπει να επικυρωθεί.

Ο ΠτΔ μπορεί να την σταματήσει. 
Οι πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι της Βουλής, η Ακαδημία, η Ιερά Σύνοδος και οι Επιστημονικές Ενώσεις, ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, οφείλουν να θέσουν τους 151 προ των ευθυνών τους.
Να σταματήσουν, έστω και ένα βήμα πριν τον γκρεμό!

Πηγη:Ioannis Bougas


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"





-