GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΚΚΕ ΚΥΠΡΟΥ ( ΑΚΕΛ ) - Χριστόφιας: Να συζητηθεί ο αγωγός μέσω Τουρκίας μετά τη λύση

- ΚΚΕ ΚΥΠΡΟΥ ( ΑΚΕΛ ) ΕΠΙΤΙΜΟΣ "ΑΡΧΗΓΟΣ" ( πρώην ΓΓ ) ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ. ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙ...

-



ΚΚΕ ΚΥΠΡΟΥ ( ΑΚΕΛ )
ΕΠΙΤΙΜΟΣ "ΑΡΧΗΓΟΣ" ( πρώην ΓΓ ) ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ.
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Έδωσε χθες συνέντευξη σε εφημερίδα του ψευδοκράτους και δήλωσε πως ζήτησε από τον Αναστασιάδη, ο αγωγός του φυσικού αερίου, να περάσει πρώτα από την Τουρκία και μετά να φτάσει στην Ευρώπη.
Δηλαδή ο σύντροφος του Κουτσούμπα και του Τσίπρα, θέλει να παρακάμψει την Κρήτη, την Πελοπόννησο και την Θεσπρωτία, και να στείλει τον αγωγό στην Τουρκία για να πάρουν μερίδιο οι Οθωμανοί που κατέχουν παράνομα το 40% της Κύπρου, και απειλούν αιώνες όλον τον Ελληνισμό.
Ο κλασικός Αριστερός εθνομηδενιστής.
Όσο γερνάει χειροτερεύει, αλλά τον Στάλιν δεν τον ξεχνάει ποτέ.
Ο άνθρωπος που σπούδασε στην πρώην Σοβιετική Ένωση, στην πραγματική του "πατρίδα" και μιλάει τα Ρωσικά καλύτερα από τα Ελληνικά, ζητάει την μέγιστη αναβάθμιση της Τουρκίας και την υποβάθμιση της Ελλάδας.

ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΜΟΝΙΜΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΘΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.
ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ.
ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ.

Scripta Manent non verba

Διαβάστε τη Συνέντευξη

Στην εκτίμηση ότι «κανένας ηγέτης δεν θα μπορεί να αντισταθεί» αν οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι σηκωθούν από τις καρέκλες τους και ζητήσουν λύση του Κυπριακού προέβη ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Kibris» ο Δημήτρης Χριστόφιας μίλησε εφ’ όλης της ύλης για το Κυπριακό, την ιστορία, το ΕΛΑΜ, τους υδρογονάνθρακες και πολλά άλλα.

Ο τέως Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΑΚΕΛ, σημειώνοντας ότι «μια λύση θα είναι επωφελής τόσο για τους Κύπριους, αλλά και για την Τουρκία, την Ελλάδα και όλους τους λαούς της περιοχής», αναφέρθηκε και στον αγωγό φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας.

Ερωτηθείς για αυτό, απάντησε το εξής: «Είπα στον κ. Αναστασιάδη ότι οι υδρογονάνθρακες είναι η λιχουδιά μας.
Έχεις αυτή τη λιχουδιά, πρέπει να ανοίξεις το στόμα της Τουρκίας και να πάρει αυτή τη λιχουδιά.
Αλλιώς, αν το Κυπριακό δεν λυθεί, οι Ε/κ και οι Τ/κ θα πρέπει να περιμένουν μια κακή τύχη στο μέλλον».

Συμφώνησε δε ότι πρέπει να συζητηθεί ο αγωγός μέσω Τουρκίας μετά από μια δυνατή λύση.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας χαρακτήρισε «καταστροφή για την Κύπρο» τη λύση δύο κρατών και αρνητική εξέλιξη την αποχώρηση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ από την Κύπρο.

Αναφέρθηκε στο όραμα Taksim (διχοτόμηση) του Ραούφ Ντενκτάς, κάτι που υιοθέτησαν οι τουρκικές κυβερνήσεις, αλλά και στον εγκλεισμό και στην απομόνωση των Τουρκοκυπρίων.

Ο τέως ΠτΔ αναφέρθηκε στην ελληνοκυπριακή δεξιά και ακροδεξιά, που «δεν αποδέχθηκε το ότι από την πρώτη μέρα της ανεξαρτησίας, η τουρκοκυπριακή κοινότητα έγινε ίσος συνέταιρος στην ελληνοκυπριακή», μιλώντας και για την ΤΜΤ, τον Ραούφ Ντενκτάς και τις συγκρούσεις που άρχισαν το 1963.

Κατέθεσε τη δική του εμπειρία με τους Τουρκοκύπριους, μιλώντας για το Δίκωμο, το βιβλίο του, αλλά και το λάθος του ΑΚΕΛ να επιστρέψει στο ζήτημα της Ένωσης το 1964, «το οποίο δημιούργησε χάσμα μεταξύ των δύο κοινοτήτων».

Μίλησε και για την προεδρία του, τη σχέση με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και όσα συμφωνήθηκαν τότε, για την αποστρατικοποίηση.
Ερωτηθείς για τη σχέση μεταξύ των δύο κοινοτήτων και πώς μπορεί να κινητοποιηθεί, αναφέρθηκε στο ΕΛΑΜ θυμίζοντας το περιστατικό στη Γεροσκήπου.

«Θα δείξει το μέλλον» απάντησε στο ερώτημα αν το σχέδιο Ανάν ήταν καλό ή κακό, ενώ τόνισε ότι είναι ανοησία να νομίζει ο κύριος Ακιντζί ότι μπορεί να λύσει το Κυπριακό με την Τουρκία.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-
philenews.com