GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δε νοείται Ευρωπαϊκή Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας μόνο για ορισμένες χώρες

- Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, κατά τις εργασίες της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελε...

-



Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, κατά τις εργασίες της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός, Επικεφαλής και Ευρωβουλευτής της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ένωσης, παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την κοινή εξωτερική πολιτική ασφάλειας και άμυνας επισημαίνοντας ότι με την εφαρμογή της δεν δύνανται να αντιμετωπιστούν οι υφιστάμενες και μελλοντικές απειλές και ότι δεν πρέπει να ταυτίζεται η πιθανή συνεργασία ή η εναρμόνιση ενεργειών μεταξύ των κρατών μελών στον βαθμό που αντιμετωπίζονται κοινές προκλήσεις, με τη δημιουργία ενός υβριδικού εκτρώματος το οποίο στο όνομα της ασφάλειας και άμυνας θα εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα χωρών που δεν βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης.

-
Κύριε Πρόεδρε,

Με την εφαρμογή της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας δεν δύνανται να αντιμετωπιστούν οι υφιστάμενες και μελλοντικές απειλές.
Τα κράτη μέλη, που καλούνται να την υλοποιήσουν, είτε έχουν αντικρουόμενες προτεραιότητες είτε δεν διαθέτουν κατάλληλα ή επαρκή μέσα.

Βεβαίως, η σύγκληση και οι συνέργειες των δράσεων μεταξύ κυρίαρχων κρατών και των εκάστοτε συμμάχων είναι απολύτως θεμιτή, στον βαθμό που αντιμετωπίζονται κοινές προκλήσεις υπό τη σύμπνοια συμφερόντων, επιδιώξεων και προτεραιοτήτων μεταξύ των συμμετεχόντων.
Όμως δεν πρέπει να ταυτίζεται η πιθανή συνεργασία ή η εναρμόνιση ενεργειών με μία υπερεθνική ομοσπονδοποίηση των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μία στρατιωτική συμμαχία με στόχο τη συλλογική ασφάλεια δεν υφίσταται, όσο και δεν υπάρχει δέσμευση της συλλογικής άμυνας στην περίπτωση επίθεσης ενός εκ των συμμάχων από τρίτο κράτος. 
Αντίθετα, είναι κατάφορη αδικία η δημιουργία ενός υβριδικού εκτρώματος το οποίο στο όνομα της ασφάλειας και άμυνας θα εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα χωρών που δεν βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης.

patrie.gr

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-