GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Σήμερα δολοφονούνται για δεύτερη φορά Ισαάκ και Σολωμού» – Οι τραγικοί γονείς για το «ματωμένο» οδόφραγμα της Δερύνειας

- Mε πλακάτ-διαμαρτυρίας στο οποίο είναι αναρτημένο φωτογραφίες από τη βάρβαρη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ τον Αύγουστο του 1996 στο οδ...

-
Mε πλακάτ-διαμαρτυρίας στο οποίο είναι αναρτημένο φωτογραφίες από τη βάρβαρη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ τον Αύγουστο του 1996 στο οδόφραγμα Δερύνειας, έφτασε στο σημείο ελέγχου διέλευσης οχημάτων που λειτούργησε σήμερα στις 12 το μεσημέρι, η μητέρα του ηρωομάρτυρα Τασούλα.


Έχοντας στο πλευρό της συγγενικά της πρόσωπα, διαμαρτυρήθηκε με "εκκωφαντική" σιωπή για τη διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας και κατέθεσε στεφάνι λίγα μόλις μέτρα από το σημείο όπου ο Τάσος άφησε την τελευταία του πνοή στα χέρια των Γκρίζων Λύκων.

-
Σύμφωνα με πληφορορίες, μέλη του κατοχικού στρατού φωτογράφιζαν και βιντεοσκοπούσαν την σεμνή εκδήλωση διαμαρτυρίας, προκαλώντας τα συναισθήματα των συγγενών του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού που συμμετείχαν σε αυτή. 

Από νωρίς το πρωί στην περιοχή, βρέθηκε και ο πατέρας του Σολωμού Σολωμού με μια φωτογραφία του παλικαριού στα χέρια και δηλώνοντας ότι "σκότωνουν για δεύτερη φορά τον Σολωμό και τον Ισαάκ".

-
"Η κάλυψη των εγκλημάτων με νέα φυλάκια, «σύνορα» και μπάρες διέλευσης νομιμοποιούν, εν ολίγοις, ό,τι επιθυμεί ο κατοχικός στρατός".
Αυτό αναφέρουν σε ανακοίνωση τα μέλη της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ και Σολωμού". 

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας: 

«Σήμερα συντελείται η δεύτερη δολοφονία των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού».Τα λόγια αυτά του πατέρα του ήρωα Σολωμού Σολωμού, Σπύρου, απεικονίζουν και συγκεκριμενοποιούν τις εικόνες που παρακολούθησε τηλεοπτικά η κοινωνία από το κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας.
Το οποίο πια, από χώρος ανάμνησης και θυσίας, από τόπος μνήμης, ταυτότητας και συνείδησης, «μετατρέπεται» σε ένα ακόμα τουριστικό τσεκπόιντ.

Εκατοντάδες περπάτησαν τον νέο δρόμο, για να περάσουν από το μπαλκόνι που στάθηκε ο Κενάν Ακίν για να πυροβολήσει τον Σολή, λίγα μέτρα μακριά από τα χώματα του Τάσου και με την Αμμόχωστο πάντα να σκεπάζει το ιερό αυτό μέρος.
Εκατοντάδες μπήκαν στην κατεχόμενη και βουβή Κάτω Δερύνεια, με μια ταυτότητα στο χέρι και με τα σπίτια τους ερμητικά κλειστά, υπό τη βαρβαρότητα της ταμπέλας του κατοχικού στρατού: «Στρατιωτική ζώνη».

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» εκφράζει τη θλίψη της. Η «εμπιστοσύνη», που κτίζει τάχα το άνοιγμα ενός ακόμα οδοφράγματος, κηδεύθηκε με τις εικόνες των συρματοπλεγμάτων.
Η ιστορία και η συνείδηση, ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού, αγκαλιάζοντας τους πρόσφυγες της Αμμοχώστου, της Κάτω Δερύνειας και των χωριών, δεν συναινούν στη συμφιλίωση με την κατοχή. Η πράξη του δράματος, που παίχτηκε στη Δερύνεια, δεν απελευθερώνει τούτο το νησί.

Και, φυσικά, η κάλυψη των εγκλημάτων με νέα φυλάκια, «σύνορα» και μπάρες διέλευσης νομιμοποιούν, εν ολίγοις, ό,τι επιθυμεί ο κατοχικός στρατός:

Τη βάρβαρη δημιουργία τετελεσμένων και τη αθώωση της τουρκικής εισβολής και των δύο δολοφονιών που συγκλονίζουν ακόμα κάθε νέο αυτού του τόπου.

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» θα ανταμώσει ξανά τους δύο ήρωες, οι οποίοι θα παραμείνουν στον χώρο θυσίας τους και θα καρτερούν την πραγματική ισοπέδωση των οδοφραγμάτων.
Όταν αποχωρήσει και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης, όταν ανοίξουν οι αυλάδες των σπιτιών στη Μόρφου, στην Κερύνεια, στην Καρπασία, στη Μεσαορία, στο Βαρώσι, στην Αμμόχωστο, στην Κάτω Δερύνεια."

-
Σπύρος Σολωμού: "Τους σκοτώνουν για δεύτερη φορά"


-

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"





-