GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σύνδεσμος Αμμοχώστου ΗΒ, η ΔΔΟ και «η μεγαλύτερη μας ήττα»

- της Φανούλα Αργυρού* Στον ενυπόγραφο  χαιρετισμό του στο περιοδικό του συνδέσμου,  που κυκλοφόρησε το βράδυ της 10ης Νοεμβ...

-


της Φανούλα Αργυρού*

Στον ενυπόγραφο  χαιρετισμό του στο περιοδικό του συνδέσμου,  που κυκλοφόρησε το βράδυ της 10ης Νοεμβρίου 2018 στην ετήσια χοροεσπερίδα στο Λονδίνο,  ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αμμοχώστου Ηνωμένου Βασιλείου ο Δρ. Βασίλης Μαύρος,  έγραψε μεταξύ άλλων επιτευγμάτων του Συνδέσμου (ο χαιρετισμός συνοδευόταν από χαιρετισμούς από τους Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και Υπ. Αρμοστή Ε. Ευρυβιάδη)  :

«…ζητήσαμε από τον Πρόεδρο της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Sir Roger Gale όπως προωθήσει νέο ψήφισμα στο Βρετανικό Κοινοβούλιο για την Κύπρο και για την Αμμόχωστο πιο ειδικά.

Πιο αναλυτικά ζητούσαμε να προωθηθεί το ακόλουθο ψήφισμα που ήδη έχει παν-ψηφισθεί και στις 16/11/15 στο Αγγλικό Κοινοβούλιο μετά πάλι από δικές μας προσπάθειες.

Να υποστηρίζει την συνολική διευθέτηση του Κυπριακού προβλήματος  στη βάση μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα.
Ακριβώς όπως καθορίζεται στα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και στις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου.
Το ψήφισμα να επικυρώνει τη Διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 14ης Φεβρουαρίου 2012 για την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της και να σημειώνει ότι η πόλη της Αμμοχώστου στη Δημοκρατία της Κύπρου κατελήφθη από την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων τον Αύγουστο του 1974…»

Και προσέθεσε ο Δρ. Μαύρος «Το ίδιο ψήφισμα με λίγες αλλαγές ως προς το περιεχόμενο προωθείτε από τον σύνδεσμο Αμμοχώστου Η.Β όπως ψηφιστεί και από την Ευρωβουλή.
΄Ηδη έχουν γίνει κινήσεις, επαφές και προσπάθειες από Ευρωβουλευτές προς αυτή την κατεύθυνση…»

Σύνδεσμός Αμμοχώστου vs Λόμπυ για την Κύπρο

Σε αντίθεση με αυτά στο ίδιο περιοδικό/διαφημιστικό περιλαμβάνεται και σελίδα με τις θέσεις του Λόμπυ για την Κύπρο που από την ίδρυσή του ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ  την δι-κοινοτική, δι-ζωνική ομοσπονδία.

Η θέση αυτή του Συνδέσμου Αμμοχώστου Η.Β, σύμφωνα με τον χαιρετισμό Δρ. Β. Μαύρου,  προβληματίζει σοβαρά:

Kαταρχήν αν βρίσκεται/βρίσκονται σε επαφή με το κοινό αίσθημα στην Κυπριακή Δημοκρατία,  με το τι πράγματι σημαίνει η βρετανο-τουρκική ΔΔΟ,  ότι ο λαός την έχει απορρίψει,  αν έχουν ποτέ «δει μπροστά τους» τις ανύπαρκτες λεγόμενες «Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου», αν έχουν διαβάσει το ψήφισμα 750/92 και πως εξηγεί την ΔΔΟ,  και ότι οι Τούρκοι εισβολείς δεν κατέλαβαν μόνο την πόλη της Αμμοχώστου στην Δημοκρατία της Κύπρου τον Αύγουστο του 1974…

Η Δι-κοινοτική, Δι-ζωνική Ομοσπονδία του Λονδίνου και της Άγκυρας χρονολογείται ιστορικά από το 1956, την οποία ξεκίνησε ειρωνικά από την ίδια Βουλή των Κοινοτήτων ο τότε Υπουργός Αποικιών Λένοξ Μπόυτ στις 19.12.1956.

1)      Οι πολίτες στην Κύπρο την  απέρριψαν  με το δημοψήφισμα της 24.4.2004 και αυτό είχε επισημανθεί και από την International  Crisis Group με αναφορά στην ιστοσελίδα της.

2)      Οι πολίτες στην Κύπρο απορρίπτουν τουρκική λύση  και ΔΔΟ  όπως φανέρωσαν τα σημαντικά ευρήματα της δημοσκόπησης της Σημερινής λίγο πριν από το ραντεβού της Γενεύης  (Μον Πελεράν)  Σημερινή 28.12.2016.


 «Συμφωνίες» φάντασμα έναντι κράτους δικαίου

-
Η 3η σελίδα του χαιρετισμού του Προέδρου του Συνδέσμου Δρ. Βασίλη Μαύρου στην οποία βρίσκονται οι αναφορές για την ΔΔΟ που αναφέρω στο άρθρο μου.

Ακόμα ζει στο κόσμο του φαίνεται, ο αγαπητός Δρ. Βασίλης Μαύρου και επικαλείται «Συμφωνίες» φάντασμα  στον χαιρετισμό του, που δεν υπήρξαν τέτοιες ποτέ.
Αμφότερες οι κατευθυντήριες Μακαρίου/Ντενκτάς το  1977 όσο και του 1979 Κυπριανού/Ντεκντάς ήσαν κατευθυντήριες γραμμές για τους διαπραγματευτές δίχως καμία διαχρονική ή νομική ισχύ ή υπογραφές.
Δεν υπάρχουν πουθενά τέτοιες.
Εκείνο που βρίσκεται σε διαχρονική ανάγκη είναι η εμπέδωση κράτους δικαίου στην Κύπρο… Φίλος ο Δρ. Β. Μαύρου αλλά φίλτατη η αλήθεια.

Παρακολουθεί άραγε τι λέγεται και γράφεται στην Κύπρο ή στο Λονδίνο και τι λένε οι ίδιοι οι Τούρκοι για την ΔΔΟ;
Μελέτησε καθόλου τα Ψηφίσματα του Σ.Α και ειδικά το 750/92 για να δει τι εννοούν οι Βρετανοί (συγγραφείς των ψηφισμάτων) με την ΔΔΟ εκείνους που εκλιπαρεί για νέο ψήφισμα ΔΔΟ στη Βουλή των Κοινοτήτων;

Θα έπρεπε ήδη να γνωρίζει τι είπε ο Τούρκος καθηγητής Δρ. Ερόλ Κειμάκ στο  σεμινάριο στρογγυλής τραπέζης, που έλαβε χώρα στις 8 Φεβρουαρίου 2017 σε χώρο της Βουλής των Λόρδων, με προεδρεύοντα  το λόρδο  Ντέιβιντ Χάνεϊ, όταν  είπε ωμά και άνευ ενδοιασμών και γράψαμε τόσο στην Σημερινή στην Κύπρο όσο και στην Ελευθερία Λονδίνου: 
«Τι επιδιώκουμε;
Και θα πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός εδώ, γιατί επιδιώκουμε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.
Η οποία είναι μια ομοσπονδία με διαμοιρασμό εξουσίας.
Δεν επιδιώκουμε μια δημοκρατία, δεν επιδιώκουμε σταθερότητα, ή πολλά άλλα πράγματα που γνωρίζετε, επιδιώκουμε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία… θα πρέπει να επανερμηνευθεί το Πρωτόκολλο 10, διότι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία παραβιάζει τους νόμους της ΕΕ σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι Τουρκοκύπριοι φοβούνται ότι μπορούν οι Ελληνοκύπριοι να τους πάρουν στα δικαστήρια και να ανατρέψουν οποιεσδήποτε συμφωνίες.
Γι’ αυτό οι Τουρκοκύπριοι επιδιώκουν να προσαρμοστεί το πρωτόκολλο 10, ούτως ώστε να δίνει νομιμότητα στη διζωνική που σήμερα δεν έχει, δεν συμβαδίζει με τους νόμους της ΕΕ. (Σημερινή 1.3.2017).
Ο καθηγητής Κεϊμάκ διετέλεσε σύμβουλος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, δούλεψε στενά με τη διαπραγματευτική ομάδα των Τουρκοκυπρίων μεταξύ 2010 και 2015, και ήταν μέλος των τεχνικών επιτροπών το 2004 που δούλεψαν με τα Ηνωμένα Έθνη για την ολοκλήρωση του σχεδίου Ανάν.

Δηλώσεις Καθηγητή Δρ. Βαγγέλη Κουφουδάκη

Σε ομιλία του στη Λεμεσό στις 22 Μαΐου 2012 ο γνωστός καθηγητής Δρ. Βαγγέλης Κουφουδάκης, αναφέρθηκε  στο ρόλο του ΟΗΕ, στη Διζωνική και τη λύση του Κυπριακού, και δεν έδωσε άφεση αμαρτιών ούτε σε διαδοχικές κυπριακές κυβερνήσεις για τη διαπραγματευτική τους τακτική και είπε:

«Διαδοχικές Κυπριακές κυβερνήσεις δεν είχαν το πολιτικό θάρρος να ζητήσουν συνομιλίες από μηδενική βάση μήπως και κατηγορηθούν για αδιαλλαξία.
Δυστυχώς, ο ΟΗΕ, οι Αγγλο-αμερικανοί μεσολαβητές και η Τουρκία έπαιρναν και παίρνουν ως δεδομένες τις Ελληνοκυπριακές υποχωρήσεις, άσχετο αν οι προηγούμενες συνομιλίες και διάφορα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης απέτυχαν, και μετά την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν, καλλιεργήθηκε η μυθολογία ότι οι νέες συνομιλίες στις οποίες έχει εμπλακεί η νυν Κυπριακή Κυβέρνηση είναι Κυπριακής ιδιοκτησίας και ευθύνης.
Αυτό εξυπηρετεί τις πολιτικές ανάγκες του ΟΗΕ μετά την εμπειρία της διαδικασίας του 2002-2004..
Με Βρετανική καθοδήγηση έχει ενσωματωθεί στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, σαν το Ψήφισμα 1092 της 23 Δεκεμβρίου 1996…

Οι θιασώτες της Διζωνικής δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο του Βρετανού Μεσολαβητή Λόρδου Hannay…

Η Διζωνική, με οποιαδήποτε μορφή και περιεχόμενο, παραβιάζει άμεσα την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η Διζωνική βασίζεται σε διακρίσεις με βάση την θρησκεία, την γλώσσα και την εθνότητα, κάτι που απαγορεύεται ρητά από το άρθρο 14 αυτής της Διεθνούς Σύμβασης που έχει επικυρωθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία, και από την Τουρκία, και είναι βασικός νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  Γι’ αυτό, η Διζωνική δεν είναι νόμιμη και αποδεκτή λύση του Κυπριακού…

Μια νέα πολιτική πρέπει: Να βασισθεί στην μελέτη και αξιοποίηση των εμπειριών 38 χρόνων διαπραγματεύσεων.
Να βασισθεί στο αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας της 24ης Απριλίου 2004, την απόρριψη της Διζωνικής σε όλες τις μορφές της και στον απεγκλωβισμό από τις υποχωρήσεις που οδήγησαν στην νεκρανάσταση του Σχεδίου Ανάν…»

Σάββας Ιακωβίδης βετεράνος δημοσιογράφος 11.11.2018 Sigmalive: «…η τουρκο-διζωνική, ως μορφή λύσης, επιβεβαιώθηκε και από τον αμύντορα και προαγωγό της, Αναστασιάδη, ότι δεν οδηγεί σε «λειτουργική λύση και κανονικό, ανεξάρτητο κράτος».
Τώρα το κατάλαβε! …η τουρκο-διζωνική δεν είναι λειτουργική επειδή παραβιάζει το κοινοτικό κεκτημένο και το διεθνές δίκαιο καθώς και όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, τα οποία ο Αναστασιάδης επικαλείται όποτε τον συμφέρει…»


Ο Σύνδεσμος Αμμοχώστου Η.Β ακόμα στον αστερισμό της τουρκο-βρετανικής Δι-κοινοτικής, δι-ζωνικής ομοσπονδίας.
Σε τι αποσκοπεί η εμμονή προώθησης  της απαρτχάιντ ΔΔΟ τόσο στο βρετανικό Κοινοβούλιο όσο και στην ΕΕ αγνοώντας την γενική προσφυγιά της μισής Κύπρου και όχι μόνο;

-
Τελικά τέτοιες περιπτώσεις είναι που θυμίζουν  πόσο δίκαιο  είχε ο μ. καθηγητής Δρ. Νεοκλής Σαρρής όταν  προνοητικά είπε :

«Σε λίγα χρόνια οι Τούρκοι θα κάνουν τους Έλληνες να σκέπτονται σαν Τούρκοι και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη μας ήττα». 

Ερευνήτρια/δημοσιογράφος



Βλέπε εδώ για τις fake «συμφωνίες» φάντασμα


Πού είναι οι Συμφωνίες;  31 Αύγουστος 2015, ΤΗΣ ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ


Φάντασμα οι «Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου» 16 Οκτώβριος 2015, | ΤΗΣ ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ


«Αδήριτος ανάγκη» η εξαπάτηση του λαού

Σημερινή,  30 Οκτώβριος 2015 ΤΗΣ ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ



ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-