GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940. ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ 'ΟΧΙ' ΤΟΥ ΙΩ.ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ...

- Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ 'ΟΧΙ', ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΓΕΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΓΟ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥ...

-


Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ 'ΟΧΙ', ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΓΕΣ,

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΓΟ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ, ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΕΛΟΣ. ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ

ΑΓΓΛΟΥΣ, ΕΠΕΙΔΗ "ΠΑΤΗΣΑΝ ΠΟΔΙ"! (ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ 14 ΧΡΟΝΙΑ...)


Αυτήν την νίκη και το θάρρος της Ελλάδος, κατά της Ιταλίας, εκείνον τον Οκτώβριο, όλοι το ζήλεψαν, το φθόνησαν επειδή δεν θα μπορούσαν να το πετύχουν, όπως η μικρή μας χώρα.
Η Ελλάς σεβομένη την μακρά της υπερήφανη και τιμημένη Ιστορία, χιλιάδων ετών, έχοντας δέ στο τιμόνι έναν 'στιβαρό' ηγέτη, τον Ιωάννη Μεταξά, έδωσε ένα αξέχαστο μάθημα στο θράσος του δήθεν "μεγάλου" και "ισχυρού".
Αλλά...

-
ΤΟ "ΠΑΛΕΨΑΝ" ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΛΥΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ.
ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ...


Σέ άλλες αναρτήσεις, είναι βέβαιο θα βρείτε στοιχεία και αναφορές στα γεγονότα εκείνου του θρυλικού Οκτωβρίου 1940.

Ο ενθουσιασμός των Ελλήνων, που έτρεξαν με πάθος και ορμή να καταταγούν, άφησε εποχή!
Όμως εμείς, επιθυμούμε να φωτήσουμε, "άλλες" πτυχές, που δεν θίγονται, δεν γράφονται, δεν συζητώνται στα κανάλια, ούτε στα ραδιόφωνα.
Όπως είναι γνωστό, ειδικώτερα στους μεγαλυτέρας ηλικίας συμπολίτες μας, ο τότε Άγγλος πρωθυπουργός Ουΐστον Τσώρτσιλλ, ενώ ήταν απο τους βασικούς παράγοντες της συμμαχικής προσπαθείας, με μόνη ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ βοήθεια ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ, στα γνωστά απομνημονεύματά του, που πούλησαν σε όλη την Ευρώπη χιλιάδες αντίτυπα, πάρα πολύ θα λέγαμε  "π ε ρ ι έ ρ γ ω ς", ενώ αναφέρεται σε αρκετές περιπτώσεις στην ηρωϊκή Ελλάδα, ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΟΥΤΕ...ΦΩΝΗΕΝ για τον Ιωάννη Μεταξά!!!
Μιλάμε για ένα συγγραφικό έργο ατελείωτων χιλιάδων λέξεων που όμως δεν "αισθάνεται" ούτε για μία στιγμή την ανάγκη ο Άγγλος πολιτικός, να πεί το παραμικρό για τον πατέρα της σπάνιας Ελληνικής και πρώτης νίκης των Συμμάχων κατά του Άξονος, τότε πού όλοι είχαν συντριβεί!
Γιατί;
Πέστε μας!
Προσέξτε τώρα! Μόνον όταν πρέπει ο Τσώρτσιλλ να αναφέρει την μοναδική στα παγκόσμια χρονικά, "αυτοκτονία" του Αλεξάνδρου Κορυζή, (με ...δύο σφαίρες!!!!!!) τότε γράφει ότι ο αυτόχειρ, είχε διαδεχθεί λίγες εβδομάδες πρίν, τον - "αποθανόντα"... -  Ιωάννη Μεταξά!
Μά, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, που ήταν στην εξουσία απο τον Αύγουστο του 1936 (με κίνημα), έως και τον Ιανουάριο του 1941, που στήριξε ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ την συμμαχική προσπάθεια, τί ήταν, αμελητέα ποσότης;



ΟΙ ΔΥΟ... "ΜΑΓΕΙΡΕΣ" ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ.
Τί σημαίνει όμως αυτό;
Ο Άγγλος πρωθυπουργός, προφανέστατα ντρέπεται απέραντα, επειδή τα γεγονότα αποδεικνύουν, ότι εκείνος ήταν που ζήτησε απο τις "αρμόδιες" υπηρεσίες του (διάβαζε Ιντέλλιτζενς Σέρβις) να "τελειώνουν" τάχιστα(!) με το πρόβλημα του Μεταξά...
Δηλαδή, να πάψει να υπάρχει ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΜΠΟΔΙΟ στην αποβίβαση αγγλικών και άλλων μονάδων μαζικώς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης!
Και το πέτυχαν!
(Ο εφιάλτης του Μεταξά, ήταν να μήν ερεθισθούν οι Γερμανοί, πού ήδη ήσαν με μεγάλες δυνάμεις απο νωρίς τον χειμώνα του 1940 στο βουλγαρικό έδαφος, μέσω Ρουμανίας, με ...πολιτικά ρούχα, ως δήθεν τουρίστες!
Ο Μεταξάς ήξερε τα πάντα.)

Ερωτούμε!

Οι αναγνώστες του Τσώρτσιλλ, άν τυχόν δεν διαβάσουν άλλα βιβλία περί της Ελληνικής νίκης το 1940, αγνοούν απολύτως, ποιός ήταν ο ηγέτης αυτού του ηρωϊκού τόπου, που σταμάτησε δύο πανίσχυρες αυτοκρατορίες, ναί ή όχι;

Ερωτούμε! Επειδή οι συγγραφείς της Ιστορίας ΔΕΝ τα γράφουν, μπορεί κάποιος να μας πληροφορήσει, ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ηγέτες κατεχομένων κρατών στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ή λίγο πρίν, απειλήθηκαν, ή δολοφονήθηκαν, ή διεσώθησαν στο "παρά ένα" απο πολύ περισσότερο απο βέβαιες απόπειρες δολοφονίας απο τις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες;
Να αρχίσουμε να απαριθμούμε ονόματα;
Ημερομηνίες;
Τοποθεσίες; 
Συνθήκες;
Ή να δείξουμε φωτογραφίες, όπου ο Άγγλος πρωθυπουργός, αυτή η αλεπού ο Τσώρτσιλλ, κάνει ότι "κλαίει" με λυγμούς, στην κηδεία ηγέτου, κατεχομένης χώρας απο τους Γερμανούς, που εκείνος έδωσε εντολή να βγάλλουν απο την μέση για να μήν "στεναχωρείται" άλλο ο ..."πατερούλης των Λαών", ο Ιωσήφ Στάλιν;
Επιφυλασσόμεθα να "φωτίσουμε" αυτές τις σκοτεινότατες πτυχές, του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που δεν αναφέρονται (σχεδόν) απο πουθενά!
Οι μάσκες πρέπει επιτέλους να πέσουν!

  "Ι.Κ."

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"