GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι Τούρκοι απειλούν να προελάσουν προς το Χαλέπι εάν οι Σύροι επιτεθούν στην Ιντλίμπ

- Η Τουρκία συνεχίζει τις πιέσεις στη Ρωσία και το Ιράν για να ματαιωθεί η επικείμενη επιχείριση του συριακού στρατού για την απελευ...

-

Η Τουρκία συνεχίζει τις πιέσεις στη Ρωσία και το Ιράν για να ματαιωθεί η επικείμενη επιχείριση του συριακού στρατού για την απελευθέρωση της επαρχίας Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.
Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, που επικαλείται το Al Masdar News, η Τουρκία αναζητά μια εκεχειρία δίχως ημερομηνία λήξεως που θα επιτηρείται από τουρκικά, ρωσικά και ιρανικά στρατεύματα.



Η Τουρκία επίσης λέει ότι εάν δεχθούν επίθεση οι προστατευόμενοι της τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ, με τη σειρά της θα επιτεθεί στην κωμόπολη Τελ Ριφάτ στα βόρεια της πόλης του Χαλεπιού, η οποία ελέγχεται από μια κοινή φρουρά κουρδικών, συριακών και ρωσικών δυνάμεων.

Το Al Masdar News προσθέτει ότι έχει παρατηρηθεί συγκέντρωση τουρκικών δυνάμεων κοντά στην Τελ Ριφάτ, πράγμα που ανάγκασε και τον συριακό στρατό να ενισχύσει τις θέσεις του στην περιοχή.

Απειλούν με προέλαση προς το Χαλέπι

Η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας κοντά στην Τελ Ριφάτ είχε ως αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στη Δαμασκό, αφού η πόλη είναι σε μικρή απόσταση βόρεια από την πόλη του Χαλεπιού και η Τουρκία ποτέ δεν έκρυψε ότι θέλει να καταλάβει το Χαλέπι, το οποίο συμπεριλαμβάνεται ως «τουρκικό» έδαφος στον «Όρκο του Έθνους».

Στην ουσία όταν η Τουρκία απειλεί με επίθεση στην Τελ Ριφάτ με άλλα λόγια απειλεί με προέλαση προς το Χαλέπι.

Τη Δευτέρα θα συναντηθούν ο Βάντιμιρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Σότσι για να συζητήσουν το ζήτημα της Ιντλίμπ.

Τουρκικό ψευδοκράτος-προτεκτοράτο η Ιντλίμπ

Το καθεστώς Ερντογάν σχεδιάζει να δημιουργήσει στη βορειοδυτική Συρία ένα ισλαμικό ψευδοκράτος που θα περιλαμβάνει τα εδάφη που κατέχουν οι ισλαμιστές στην Ιντλίμπ και ο τουρκικός στρατός στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Αυτό το ψευδοκράτος θα είναι τουρκικό προτεκτοράτο, όπως και τα κατεχόμενα στη βόρεια Κύπρο.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η Τουρκία αντιδρά στην επιχείριση απελευθέρωσης της Ιντλίμπ, επειδή χαλάει ο σχεδιασμός της για εδαφικά κέρδη στη Συρία.

O Ερντογάν εξαρχής έχει διακηρύξει ότι θέλει να καταλάβει όλη τη βόρεια Συρία και το βόρειο Ιράκ για να επεκτείνει τα τουρκικά σύνορα εκεί που τα έχει ορίσει το «Όρκος του Έθνους».

Αυτό σημαίνει κατάφορη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης.

-
Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας:
Με πράσινο έντονο τα εδάφη που κατέχουν οι τζιχαντιστές στην επαρχία της Ιντλίμπ και μερικά εδάφη στις επαρχίες Λαοδίκειας, Χαλεπιού και Χάμα. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέχει η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.
Με κίτρινο τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο και με κόκκινο η κυβέρνηση της Συρίας

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

tribune.gr