GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

EKTAKTO – Αποσύρει τον πρέσβη από τη Ρωσία ο Κοτζιάς

- Εν μέσω του κλίματος έντασης ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία, ξαφνικά μετατίθεται ο Ελληνας πρεσβευτής στη Μόσχα, Ανδρέας Φρ...

-


Εν μέσω του κλίματος έντασης ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία, ξαφνικά μετατίθεται ο Ελληνας πρεσβευτής στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, με απόφαση του Νίκου Κοτζιά.

Η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών προχώρησε σε αυτή την απόφαση, ενώ οι σχέσεις της Αθήνας με τη Μόσχα είναι τεταμένες, έπειτα από την απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα και τα αντίποινα από τη ρωσική πλευρά.

Στον κ. Φρυγανά ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ότι πρέπει να επιστρέψει στην κεντρική υπηρεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ο ίδιος λυπημένος αλλά ψύχραιμος αποχαιρέτισε τους διπλωμάτες της ελληνικής πρεσβείας, σύμφωνα με τον ANT1.

Ο Ανδρέας Φρυγανάς υπηρετεί ως πρεσβευτής της Ελλάδας στη Μόσχα από τον Μάρτιο του 2016.
Η θητεία του πρεσβευτή διαρκεί τουλάχιστον τρία χρόνια, σε κανονικές συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε με σκληρή γλώσσα στην απόφαση που είχε ανακοινώσει η Ρωσία στον κ. Φρυγανά την περασμένη Δευτέρα, να προχωρήσει σε αντίποινα για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, απελαύνοντας με τη σειρά της Ελληνες διπλωμάτες.

«Η Ρωσία, αυτή τη στιγμή, δείχνει ως να μη μπορεί να αντιληφθεί τις θέσεις αρχών της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.
Από τότε που πολεμά ως σύντροφος εν όπλοις της Τουρκίας και της παρέχει σειρά διευκολύνσεων στον τομέα της ασφάλειας, δείχνει να απομακρύνεται σταθερά από θέσεις που αρμόζουν στο επίπεδο φιλίας και συνεργασίας που χαρακτήριζε τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας εδώ και 190 χρόνια.
Δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ότι η Ελλάδα έχει δικά της συμφέροντα και κριτήρια στη διεθνή πολιτική», ανέφερε μεταξύ άλλων η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ακόμη, χαρακτήρισε αυθαίρετη και εκδικητική την απόφαση την απόφαση της Μόσχας, τονίζοντας ότι δεν βασιζόταν σε στοιχεία, όπως εκείνη της Αθήνας.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



Πηγή: