GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Καυστικές δηλώσεις Μπ. Τζόνσον για τη μπούρκα: Οι γυναίκες μοιάζουν με ληστές τραπεζών

- Οι γυναίκες που φορούν μπούρκα μοιάζουν με ληστές τραπεζών ή γραμματοκιβώτια, έγραψε μεταξύ άλλων κοροϊδευτικά ο τέως υπουρ...

-




Οι γυναίκες που φορούν μπούρκα μοιάζουν με ληστές τραπεζών ή γραμματοκιβώτια, έγραψε μεταξύ άλλων κοροϊδευτικά ο τέως υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον στο εβδομαδιαίο άρθρο του στην εφημερίδα Daily Telegraph.

Με το άρθρο του ο Τζόνσον ξεσήκωσε σάλο καθώς επιπλέον επιτέθηκε στα ανδροκρατούμενα καθεστώτα που επιβάλλουν στις γυναίκες να φορούν νικάμπ ή μπούρκα.
«Αν μου πείτε ότι η μπούρκα είναι καταπιεστική είμαι μαζί σας.
Αν μου πείτε ότι είναι κάτι παράξενο και εκφοβιστικό να περιμένουμε από τις γυναίκες να καλύπτουν τα πρόσωπά τους, τότε θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας και θα προσθέσω ότι δεν μπορώ να βρω κάποια νομιμοποίηση μέσα στο Κοράνι γι αυτήν την πρακτική.
Θα πω ακόμη ότι είναι εντελώς γελοίο οι άνθρωποι να πρέπει να διαλέξουν να κυκλοφορούν σαν γραμματοκιβώτια και δεν συμμερίζομαι την προσπάθεια κυρίως ανδροκρατούμενων καθεστώτων- να ενθαρρύνουν τέτοιες επιδείξεις σεμνότητας, όπως την προτροπή του προέδρου της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ που είπε στους άνδρες της χώρας του να χτυπήσουν τις γυναίκες τους με paintball αν αποτύχουν να καλύψουν τα κεφάλια τους», γράφει μεταξύ άλλων ο Μπόρις Τζόνσον.

Πρόσθεσε πως αν κάποια γυναίκα φοιτήτρια εμφανιστεί στο γραφείο του με καλυμμένο πρόσωπο, θα είχε το δικαίωμα να της ζητήσει να αφαιρέσει τη μαντίλα και να της μιλήσει κανονικά».
Ωστόσο, επεσήμανε ότι δεν συμφωνεί με την πρόσφατη απόφαση της Δανίας να απαγορεύσει την μπούρκα και το νικάμπ.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




-