GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Χτύπημα» Σ.Αραβίας σε Ερντογάν: Δίνει 100εκ. δολλάρια στους Κούρδους της Συρίας

- Η Σαουδική Αραβία χρηματοδοτεί τις περιοχές της ΒΑ Συρίας που απελευθερώθηκαν από τον ISIS και οι οποίες ελέγχονται από του...

-




Η Σαουδική Αραβία χρηματοδοτεί τις περιοχές της ΒΑ Συρίας που απελευθερώθηκαν από τον ISIS και οι οποίες ελέγχονται από τους Κούρδους με 100 εκατομμύρια δολλάρια σε μία απευθείας πρόκληση προς την Τουρκία.
Η Σαουδική Αραβία στην σύνοδο του Παγκόσμιου Συνασπισμού Κατά της ISIS που έγινε στις 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, δεσμεύτηκε πως θα κάνει δωρεά 100 εκ. $ για την επισκευή της πόλης Ράκκα και της περιοχής στα ΒΑ της Συρίας και για να επιτευχθεί η σταθερότητα εκεί.

-
Σε ανακοίνωση που έγινε από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσιγκτον αναφέρεται πως ¨Η συμβολή αυτή θα σώσει ζωές, θα διασφαλίσει την επιστροφή των Σύριων που εκδιώχθηκαν από τα εδάφη τους και θα συμβάλει ώστε η ISIS να μην εμφανιστεί ξανά απειλώντας την Συρία και τους γείτονες της και μην σχεδιάζει επιθέσεις κατά της διεθνούς κοινότητας.

Η Χέδερ Νόγιερτ-εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ¨γενναιόδωρη συμβολή¨ του Ριάντ και εξέφρασε τις ευχαριστίες της.
Το αμερικανικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε πως οι χώρες που μετέχουν στον διεθνή συνασπισμό δεσμεύτηκαν για μια συνολική βοήθεια 300 εκ. $ για τις περιοχές στην ΒΑ Συρία που απελευθερώθηκαν από την ISIS.

Ανακοινώθηκε πως η σαουδαραβική βοήθεια θα ξοδευτεί για εργασίες στην γεωργία, στην εκπαίδευση, στην κατασκευή δρόμων, στην απομάκρυνση των ερειπίων και για πόσιμο νερό.
Η σαουδαραβική θέση προσέγγισης με τις ΗΠΑ στο θέμα της Ράκκα και του ΥΠG, δεν είναι κάτι το νέο.
Ο Σαουδάραβας υπουργός Σαμίρ ες Σεμπχάν, τον Οκτώβριο του 2017 είχε επισκεφτεί την περιοχή Αγίν Ισά της Ρακκα μαζί με τον ειδικό Αμερικανό απεσταλμένο-αρμόδιο για τον αγώνα ενάντια στην ISIS.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-