GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Θα τον πετάξουν έξω με τις «κλωτσιές» – Τελειώνει ο Σόρος και από την Ιταλία – «Ξέχνα αυτά που ήξερες» – Αντιμεταναστευτικά κινήματα πλημμυρίζουν την Ευρώπη

- Μετά την Ουγγαρία, η οποία υπό την καθοδήγηση του πατριωτικού ηγέτη Βίκτορ Όρμπαν πέταξε κλωτσηδόν τον Σόρος και τα φερέφωνά τ...

-


Μετά την Ουγγαρία, η οποία υπό την καθοδήγηση του πατριωτικού ηγέτη Βίκτορ Όρμπαν πέταξε κλωτσηδόν τον Σόρος και τα φερέφωνά του από την χώρα , τώρα έρχεται η σειρά της νέας κυβέρνησης της Ιταλίας να έρθει σε ανοιχτή κόντρα με τον πολυεκατομμυριούχο παράγοντα και “προστάτη” της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

«Οι Ιταλοί ήταν πάντοτε φιλοευρωπαϊστές επειδή οι κυβερνήσεις τους ήταν διεφθαρμένες και δεν υπηρετούσαν τα συμφέροντα των πολιτών.
Η ΕΕ πρέπει να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος στην Ιταλία» υποστηριξε χθες ο Τζορτζ Σόρος και οι δηλώσεις του άναψαν φωτιές!

Κρίνοντας την νέα ιταλική κυβέρνηση στην οποία μετέχει η ακροδεξιά Λέγκα και το αντισυστημικό Κίνημα 5 Αστέρων (M5S) ο Σόρος σε επιστολή που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Corriere della Sera εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε «μπορεί να πέσει, προκαλώντας εκλογές στο τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου».

Βαθύτερη αφορμή βέβαια της αντιπαράθεσης των δύο πλευρών είναι η εκπεφρασμένη πρόθεση των νέων ιταλικών αρχών για απέλαση εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών.

Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού έχει σκοπό να εργαστεί δίνοντας την «πρώτη θέση στους Ιταλούς» και το οικοδόμημα των ανοιχτών συνόρων της ΕΕ τρέμει.

Ο Σόρος δήλωσε ανοιχτά μάλιστα ότι ο Σαλβίνι(Λέγκα του Βορρά) μπορεί να χρηματοδοτείται από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας ότι «ανησυχεί πολύ για την επιρροή της Ρωσίας στην Ευρώπη εν γένει και στη νέα ιταλική κυβέρνηση».

«Δεν ξέρω αν ο Σαλβίνι χρηματοδοτήθηκε από τη Μόσχα, αλλά το κοινό έχει δικαίωμα να το γνωρίζει», δήλωσε ο Σόρος.

Με λίγα λόγια η προπαγάνδα του Σόρος ισχυρίζεται πως κάθε κυβέρνηση που τοποθετεί τους πολίτες της πιο μπροστά από τους μετανάστες είναι πλέον μια μαριονέτα του Πούτιν.

Ο επικεφαλής της οικονομικής πολιτικής του ιταλικού κόμματος, Claudio Borghi, απάντησε στον Σόρος, δηλώνοντας :

«Ο Σόρος ανησυχεί για την ιταλική κυβέρνηση;
Τότε σημαίνει ότι πηγαίνουμε προς τη σωστή κατεύθυνση …
Καταλαβαίνουμε ότι όσοι έχουν κερδοσκοπήσει εδώ και χρόνια με το δέρμα των μεταναστών, χρηματοδοτώντας ΜΚΟ και λαθρεμπόρους να εισβάλουν στην Ιταλία.
Ο άνεμος έχει αλλάξει για τον Σόρος και για όλους όσοι έχουν ωφεληθεί από τους θανάτους εκατοντάδων ανθρώπων”.

Ο Σόρος παραδέχεται επίσης στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι η αυξανόμενη επιρροή της Λέγκας είναι προβληματική σχετικά με τις «ελλιπείς πολιτικές μετανάστευσης της Ευρώπης που επέβαλαν άδικη επιβάρυνση στην Ιταλία».

Η λύση που προτείνει; Αντί για την επανεγκατάσταση των μεταναστών, η ΕΕ πρέπει να πληρώσει στην Ιταλία, σύμφωνα με τον μεγαλοεπενδυτή!

«Το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από την αναγκαστική επανεγκατάσταση, αλλά μόνο από την ΕΕ που θα αποζημιώνει οικονομικά την Ιταλία για τους μετανάστες που καταλήγουν εκεί«, έγραψε ο Σόρος.

Ο Σόρος μίλησε στην ιταλική εφημερίδα και για τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, και την επιτυχημένη εκστρατεία επανεκλογής του με βάση το «σχέδιο Σόρος» για να πλημμυρίσει την Ουγγαρία με μουσουλμάνους μετανάστες.
Για το θέμα αυτό ο Σόρος χαρακτήρισε την κατηγορία αυτή ως «ψευδή και γελοία».

«Η αναγκαστική μετεγκατάσταση των μεταναστών σε άλλες χώρες δεν είναι ούτε δυνατή ούτε επιθυμητή. Άλλες χώρες, ιδιαίτερα η Πολωνία και η Ουγγαρία, θα αντισταθούν έντονα …
Πάντα υποστήριζα ότι η κατανομή των προσφύγων στην Ευρώπη θα πρέπει να είναι εντελώς εθελοντική “. σχολίασε

Στο μεταξύ στην Ιταλία η αντι-μεταναστευτική τάση αυξήθηκε στο 28,5%, σε σύγκριση με 17,4% τον Μαρτίο σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

H πηγή για την κόντρα Ιταλίας-Σόρος όμως πάει ένα χρόνο πίσω….

Αρχές Μαϊου του 2017 η μεταφορά μεταναστών από τις αφρικανικές ακτές είχε γίνει υπόθεση εθνικής σημασίας για την Ιταλία και τέθηκε υπό έρευνα από τον εισαγγελέα της Κατάνια.

Η σκληρή κριτική των δραστηριοτήτων των ΜΚΟ προήλθε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης τότε , μεταξύ των οποίων και τα δύο κόμματα του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού.

Τότε είχε γραφτεί πως ο Σόρος συναντήθηκε μυστικά με τον πρωθυπουργό Τζεντιλόνι με αντικείμενο τις ΜΚΟ και τις δραστηριότητές τους.
Η συνάντηση δεν αναφερόταν στον ιστότοπο της ιταλικής κυβέρνησης ως επίσημη και το χρονοδιάγραμμα της είναι τουλάχιστον ύποπτο.

Μέγα ζήτημα που πήγαν και τι έγιναν τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία των ΜΚΟ….

Για παράδειγμα η MOAS (Migrant Offshore Aid Station), αντιμετωπίζει τις σκληρότερες κριτικές, ότι εισέπραξε μισό εκατομμύριο δολάρια από την Avaaz. 
Μια άλλη ΜΚΟ, που ιδρύθηκε από την MoveOn, έλαβε δωρεές από τον ίδιο τον Τζορτζ Σόρος.
Η Save The Children, μια άλλη ΜΚΟ που ασχολείται με τη μεσογειακή μεταναστευτική ναυτιλία, απαριθμεί μεταξύ των εταίρων της το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας του Σόρος!
Τέλος, ακόμη και η ΜΚΟ Médicins Sans Frontiéres (Γιατροί Χωρίς Σύνορα) περιλαμβάνεται στους συνεργάτες της Open Society και του δικτύου Soros.

Σλοβενία

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην Ιταλία, στην γειτονική Σλοβενία, ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός Γιάνεζ Γιάνσα αναδείχθηκε νικητής των βουλευτικών εκλογών χθες.

Το κόμμα του Γιάνσα, στενού εταίρου του Ούγγρου Βίκτορ Όρμπαν, κέρδισε κάνοντας σημαία στην προεκλογική εκστρατεία του την απειλή της «εισβολής» των μεταναστών.

«Κάναμε ένα πρώτο βήμα για μια ισχυρή και υπεύθυνη Σλοβενία στην Ευρώπη», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο 59χρονος Γιάνσα.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως ο Γιάνσα ακολούθησε την πεπατημένη του Όρμπαν και επικράτησε τελικά αν και το μεταναστευτικό ζήτημα στην χώρα του δεν έχει και πολύ μεγάλο εύρος μιας και η Σλοβενία αριθμεί περίπου μόνο χίλιους αιτούντες άσυλο.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



pentapostagma.gr